Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов

Само ГЕРБ сочат, но за кое сме виновни, пита премиерът
Обновена: 23 яну 2016 21:26 | 23 яну 2016 21:16, Александър Попов
311
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов
Снимка: Булфото, архив

Михаил Миков е прав, че стабилността е крехка. В момента тя се дължи само на моите здрави нерви, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, цитиран от Фокус.

Оттам-нататък ще видят какво е разпад на държавата за една година, но няма да бъда удовлетворен, че ще соча няколко човека като виновници за това, защото нашата държава ще се разпада. Нашите измислени проблеми в момента, с които се опитват да ни късат нервите, са повод за техните политически проекти", добави Борисов.

Ако вотът на недоверие на БСП, ДПС, "Атака" и ДСБ мине логиката е те да съставят правителство, пожелавам им приятна игра. Това, което предлагат, е антилогично, смята премиерът.

"Нито ведднъж не споменаха на тази конференция БСП. Само ГЕРБ. Само ние сме виновни. За кое сме виновни? За 97-98% усвояване на еврофондовете и 3% ръст на икономиката", посочи Борисов.

Той изброи някои от добрите резултати, които правителството е постигнало.

"Дотации за тютюнопроизводителите, дотации за животновъди, дотации за учители и плюс 106 млн. лева тази година повече за заплати. Спортни зали и развитие на културата. Безработицата също спадна, само заради ръста на икономиката и огромните пари, които се влагат. От кое да се срамувам", попита той.

Борисов допълни, че ГЕРБ не е свалил доверието си от Росен Плевнелиев и той също би могъл да бъде тяхна кандидатура.

"Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани ако бъдат кандидатирани. В ГЕРБ, мисля, че сме сред водещите партии, където жените са на толкова високи позиции", похвали се премиерът.

Той посочи, че има много жени, които са евродепутати, министри, заместник-министри, депутати, председател на Народно събрание, кметове, над 1000 общински съветници от ГЕРБ.

"Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията намери, обучи и издигна. Те със своя талант, труд, честност и морал си затвърдиха позициите в обществото и се ползват с висок рейтинг. На местните и парламентарни избори категорично си вземаха резултатите", допълни Бойко Борисов.

Той коментира и конфликтите в световен мащаб. Според него сега е по-тежко и по-лошо, отколкото по времето на Студената война – такава омраза, негативизъм и несигурност в света никога не е имало.

"Проблемите между Русия и Щатите и между Русия и Турция са много изострени в момента. Темата за Украйна я няма и от месеци не съм чул националните ни медии да коментират нещо свързано с Украйна, нито пък европейските. Моето обяснение за това е, че Минските споразумения се спазват, което беше основното изискване към Русия", заяви Борисов.

"Саудитска Арабия, Иран, Израел, Либия, Тунис и Сирия, които навремето бяха поставени на средно икономическо и финансово ниво, сега просто или ги няма или нямат правителствата. Това е голям проблем", допълни той и добави, че в Йордания има 1 млн. души в бежански центрове, а в Ливан 2 млн.

По думите на премиера, това са огромни маси от хора за една държава от 4 млн. души и рязко променя демография, икономика, и отношения.

"В Гърция в никакъв случай не са свършили проблемите и много скоро отново ще започнат да имат финансови проблеми. Сигурно ще имаме много извънредни съвети на тема Гърция, този път за финансите. По това, което чувам, около 500-600 хиляди мигранти влизат отвън по островите", каза още той и добави, че не иска да бъде лош пророк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
20
 
! Отговори
СТРАХ преди 8 години
СТРАХА КАРА *** ДА СЕ ДЪРЖИ СЪС ЗЪБИ НОКТИ ЗА ВЛАСТА !!! АКО НЕ Е ТАМ - ЩЕ НА МЯСТО " ЗЛАЧНО И ПРОХЛАДНО "!!!! ИМА МНОГО МЕРАКЛИЙ ДА МУ РЕЗНАТ КРАТУНАТА .....
173
2
 
23
 
! Отговори
Дерибей преди 8 години
Бойко глупаво момче, тя по добре държавата да се разпадне отколкото да е в това положеное.
172
1
 
28
 
! Отговори
един преди 8 години
Човекът оставил държавата със сериозни заеми и без реална икономика ни плаши, че без него ще е страшно. И и най-големият експерт да си няма да хванеш тази държава. Който и да дойде ще трябва да връща заеми, да изчисти *** в министерства и общински съвети, които са до голяма степен некомпетентни. ББ държи медиите и платените протестъри, а олигархията е зад него -това е достатъчно да бъде смазано всяко следващо правителство. Оправия няма - само военен преврат, но пък армия няма. Надежда няма
171
4
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Поредния "Незаменим" ! А на този му "?" "Само ГЕРБ сочат, но за кое сме виновни, пита премиерът" се отговаря изчерпателно с 1 изречение : За най-корумпирана и най-бедна държава в ЕС и за най-бързо изчезваща нация в Света!! Ако е имало други виновни защо няма дори 1 осъден, ГЕРБ са на власт!
170
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е...ти диктатора, без него щяла да се разпадне държавата, 1300 години е просъществувала някак си, сега точно без него ще се рападне.Следващата стъпка е да арестува и разстрелва несъгласните с него. Най-лошото е, че няма надежда да се отървем от него, той купува всеки и всичко и разби партиите
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И при комунизма имаше стабилност.45 години-бедни,но стабилни.Още 45 г.ли трабва да чакаме за да се осъзнаем,че само от нас зависи кого си избираме и трябва ли да го търпим щом ни обещава и осигурява живковски живот.
168
1
 
30
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Ууууу много скъпи нерви има Мутрата-цели 16 милиарда без лихвите!!!!!!!!!!!!!!!!
167
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божеее, ден не минава в така наречената "държава" България, без да ни занимават с този *** престъпник. Не знам защо вече не го канонизират за светец и не поставят икони по църкви и манастири с неговия лик. То бива, бива продажни медии, но чак пък толкова...
166
0
 
14
 
! Отговори
Крепящият небето преди 8 години
Атлас (или Атлант) е титан от древногръцката митология. Отличава се с голяма сила, по разпореждане на Зевс крепи на раменете си небето, барабар със слънцето, луната и куп звезди. Наскоро бе открито и досието му - истинското му име е Атлас Методиев Борисов, родом от Банкя.
165
0
 
20
 
! Отговори
Tankist преди 8 години
Боко и цецо се виждат след изборите. Цецо: шефе имам една добра и една лоша новина. Боко: ми казвай бе. Цецо: ами добрата е че спачелихме изборите с огромно мнозинство. Боко : еми от това по-хубаво няма бе ква е лошата. Цецо: ми няма нито един реален глас за герб. Ей това е боко и герб колос на глинени крака пък нека да крепи стабилността ама хората кат му подадът напрежение отзад ще му се огънат краченцата
164
1
 
18
 
! Отговори
se преди 8 години
Сигурно редовно приема Лексотан за да е толкова спокоен.Но заблудата която ни се натяква че ако Герб подаде оставка видите ли тук ще стане мор е преувеличена.Все още има умни хора разбиращи и знаещи които могат да оправят дережето тук.Но г-н Мутрев и компания не пускат кокала защото батьо от зад океана и евро..овете искат тук да има слаба държава подчинена на техните интереси.Герб заедно със десните партии живеят в заблуда ,че запада милее за нас.Не господа запада ни унищожава като народ.
163
25
 
2
 
! Отговори
милен преди 8 години
Господин Борисов. Много е важно в този момент да се осъзнае от политическлата класа, че не е време България да остава без политическо ръководство. Точно сега, когато се решава съдбата на Европа и на България, когато има предложения за създаване на буферна зона в която да остават мигрантите страната ни трябва да има едно силно и национално отговорно представителство пред Европейските институции и пред Света. Не се подавайте на провокациите. Мислещите българи ще Ви подкрепят и разберат.
162
1
 
22
 
! Отговори
мутрата преди 8 години
Не на нервитите а на ламтежа ти за власт ако паднеш няма да има власт Ти просто не ставаш за държавник Само близеш западняците и американците ако спреш си АУТ
161
3
 
10
 
! Отговори
Топлофикация преди 8 години
Време е Тиквата да си ходи при Мишо Бирата......Видиш ли руснак, избии му зъбите!!?
160
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди вселената се държеше над водата от три кита/или слона/. Сега един Бибитко ги замества, явно са взели отпуск.
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РБ не е пред, а в нова национална катастрофа - както в славните времена преди 9-ти септември. Крепи се на заеми - 25 млрд. $ само последните две години. Болен от рак, взема анагин за успокояващо.
158
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дан Колов и Бойко Борисов, какво нелепо сравнение. Дан Колов е истински българин, патриот с прогресивни убеждения, с работнически произход - хамалин, изпратил 50 000 $ /сегашни 5 000 000/ в помощ на Георги Димитров. Бибитко е ***, бе от отреп.ките, които събориха мавзолея на най-великия българин.
157
5
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Миков,Миков.Видяхме ви комунизЪма,усетихме ви и капитализЪма.Оттеглете се по живо и здраво и не продължавайте да пречите.Комунизма си отиде Миков дори и в Русия.Е,това което ограбихте за четвърт век ще си го търсим до дупка,защото само младите не знаят КОЙ ограби българите при подмяната....
156
2
 
19
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
борисофф се фука с членската си книжка от БКП заради която е "напуснал" МВР. Мутрата не ми е никакъв. Като умре ще пикая на гроба му......Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне.
155
4
 
20
 
! Отговори
Френки преди 8 години
Глупости!!? Руското посолство го крепи. Дори Сталин не се е мислел за Незаменим. Тиквата е много зле. И както сам каза, цитирам: "Аз съм Проссс....."!? Справка цените на Бензина. Топлофикация, Заплатите.......Летищата с напускащи ГУЛЛАГ България.