Борисов и Орбан обсъждат бежанската криза

Унгарският премиер е от снощи на посещение у нас
Обновена: 29 яну 2016 08:08 | 29 яну 2016 07:58, Веселина Йорданова
27
Борисов и Орбан обсъждат бежанската криза
Размяна на подаръци. Снимка: Facebook

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между Унгария и България ще обсъдят в София премиерите Бойко Борисов и Виктор Орбан.

Още по темата
Сред акцентите в разговора се очаква да бъдат още въпроси от европейския дневен ред и справянето с бежанската криза.

При посещението си в Словения миналата седмица Орбан призова България и Македония да издигнат ограда по границата с Гърция, за да спрат притока на мигранти. Според него, европейските страни трябва на всяка цена да защитават външните граници, за да се запази свободата на движение в рамките на Европейския съюз.

Унгарският външен министър Петер Сиярто, чието посещение у нас предшестваше това на Орбан, подчерта пред БНР, че истинското решение за овладяване на кризата с бежанците в рамките на Европейския съюз е в граничния контрол:

Ако не можеш да защитиш границите си, тогава губиш поне част от своя суверенитет. Ако не можем да си върнем нашия капацитет и способности да регулираме притока на нелегални имигранти, тогава ще сме беззащитни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Борисов го сравнявам с евреина лазар коен предателя на търново жидов гроб за бойко
20
2
 
8
 
! Отговори
23 преди 8 години
ИСКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ ,ЧЕ МНОГО МЕ ИНТЕРЕСУВА И СЪН НЕ МЕ ЛОВИ. КОЙ АМЕРИКАНСКИ ИЛИ НАТОВСКИ 'МИРОТВОРЕЦ" ЩЕ СИ ИЗПОТРОШИ КРАКАТА ДА ДОЙДЕ СЛЕД ОРБАН..ДА НИ НАБИЕ КАНЧОЦИТЕ.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Българин Ти спомняш ли си какво образование има Станишев? По-образован ли е от Борисов? Ходил ли е Станишев в казармата и ако не защо?
18
3
 
4
 
! Отговори
Другари преди 8 години
припомнете ми колко премиери гостуваха на Станишев и Орешарски! Сега кой е тиквата?
17
2
 
15
 
! Отговори
за Витков преди 8 години
Нашия груйо не може да му стъпи на малкия пръст на Орбан. Докато единия 90-та е бил по протестите срещу тоталитаризма другия е пазил партийната книжка и чинно е лъскал чепика за пред институциите. Много му се иска на Георги Марков Биботчо поне малко да прилича на Орбан ама няма как да стане. Колкото и да се пени по телевизиите хората гледат фактите. И докато Орбан тръгна с недоверие и протести, вече събира пълната подкрепа на унгарците, биботчо се чуди как да фалшефицира всеки следващ вот!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, на този Орбан не му ли казаха че нашия премиер е Тиква, и че да разговаряш с Тиква е меко казано несериозно ? И какво като и говориш на Тиквата ???
15
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Унгарци Българи Румънци и Сърби имаме един голям общ проблем които може да се реши само с единна позиция на държавите ни пред ЕС - ТОВА Е РОМСКИЯ ВЪПРОС.
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova Ungare na snimkata, osven fashizam nqma li da predloji i biznes oferti mejdu dobrite otnosheniq na Balgariq i Ungariq? Balgariq ot tova ima nujda a ne ot prazni dumi!
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викторчо не му върви политиката със западните държави и сега се пробва на изток. Може и някой лев да е обещал на Тиквун. Знаем, че Тиквун много обича да взема. Следващата любовница и тя ще иска палат за няколко милиона в чужбина.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oформя се Източен блок в ЕС. Следваща стъпка - присъединяване към Вишеградската четворка.А границите трябва да се охраняват. И военната служба трябва да се възстанови. Съюзи, алианси... Ако сами не можем да си пазим границите, да я закриваме тая държава!
11
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Борисов прилича на Орбан по много неща но е много по-необразован. Борисов има искрено желание да остане в историята има и воля да се налага но няма идеи и не търпи хора, които имат такива за това винаги се обгражда с мазнещи му се послушковци.
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОРБАН Е ВЕЛИК !!! След като оцелеем от нашествието, трябва във всяка държава да му издигнат паметник ! Единствен той се противопостави категорично, но времето показва,че беше прав !!! Наш Бойко само се прави на мъж, а всъщност никаква държавна политика не провежда и не защитава националните интереси !
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбан е велик и на бившите комунисти който не е с тях е : ФАШИСТ
8
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лудият фашист Орбан идва да ни сеп рави на велик.Той друго не умее - много е голям на приказки, ама иначе кръгла НУЛА.
7
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 8 години
Пак ще сме прецаканата страна.
6
0
 
15
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
до 2 : Костинброд,бате, Костинброд го избира...
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sega razbrah zashto imashe ruski protest vchera:)))
4
1
 
26
 
! Отговори
ами преди 8 години
Браво на Орбан,единственият разумен от вси4ки мекотели предатели!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Легендата Виктор Орбан се срещна с "министър председателя" на България .. макар и с голяма погнуса. Погледнете само изражението на лицето на Орбан, то казва всичко.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се мотаем, затова Орбан призова България и Македония да изградят огради по границата си с Гърция. Крайно време 100 км оградка с Турция я влачат втора година!!! Да дойде Орбан да подкара работата.....