Реформаторите обсъждали само Кунева за мястото на Танев

Решение обаче не е взето, посочи Гроздан Караджов
38
Реформаторите обсъждали само Кунева за мястото на Танев
Снимка: Булфото

Единствената кандидатура, която е обсъждана на срещата на реформаторите вчера за наследник на Тодор Танев, е била тази на Меглена Кунева, съобщи депутатът Гроздан Караджов.

Още по темата

Той отрече слуховете, че за стола на Танев, чиято оставка беше поискана от премиера Бойко Борисов заради системни скандали в просветното министерство, са били обсъждани и други имена – това на Даниел Вълчев, министър на образованието в кабината на Сергей Станишев, а сега част от ДБГ, както и на депутата от партията на Кунева Димитър Танев, който е бил главен секретар на Министерството на образованието от 2003 до 2009 г. в правителствата, оглавявани от Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

"Друг не е бил обсъждан изобщо освен Кунева", отсече Гроздан Караджов, който вчера участва на заседанието на РБ като представител на гражданската квота.

Въпреки това окончателното решение кой ще е наследник на Танев още не е взето.

Реформаторите ще се срещнат днес първо с премиера, а след това следобед отново ще се съберат на "Раковски" 134, за да номиринат своя претендент. Меглена Кунева вчера не присъства на заседанието на реформаторите, защото не беше в страната, но днес ще участва в срещата.

Засега тя е вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

С определения й ресор Кунева наблюдава дейността на министрите на външните работи, на правосъдието, на отбраната и на вътрешните работи, както и координира работата на държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за българите в чужбина и за бежанците, на Държавна агенция "Технически операции“, на Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Резил преди 8 години
Вече 25 години се вземат безумни решения за страната ни, на която БЪЛГАРИНА казва само-позор, резил! Как за толкова години едно решение не взеха тия предатели да е в полза на БЪЛГАРИНА! Жалко,а сме хубав народ! Имаме хубава земя-планини,морета, реки,низини,плодородие,минерални извори...И всичко това опрапастиха шепа ***.Да,това не са национални предатели,а ***!
24
0
 
4
 
! Отговори
Пепо преди 8 години
А у наше село кмета не ще да обяви свободното място за поп, защото реформаторите ще му пратят кака ЙЕС.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жа "Йес, сър!" така ще "оправи" образователната система, че след това в учебниците ще пише, че гадните българи са държали турците 500 години в робство!
22
0
 
3
 
! Отговори
Loiola преди 8 години
Unishtoji AEC. Sega sledva obrazovanie to!
21
0
 
5
 
! Отговори
da преди 8 години
Тази сбирщина - реформатори, Бойко Борисов - демократ, Лиляна Павлова - умна, слаба и красива, Краси Каракачанов - воевода, Валери Симеонов - патриот, Волен Сидеров - нормален, Ана Баракова - бивш учител, сега законотворец и БАТ САЛИ! ОООО, Welcome to Bulgaria!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ,ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ,РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК,ДПС спретнаха един управляващ КОНСЕРВАТОРСКИ БЛОК!!Всички бивши партийни кадри,некадърници,двойкаджий КОНСЕРВИРАНИ в очакване на пост!!!Да живее България/или накратко-жална й майка/!!!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28То и Янето щеше да уволнява Бойчето, а сега му е съветник. Смешна държава.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То само това остава, Кунева да завземе МОН, тогава ще цъфнем и вържем. Все едно Чонко да си прави сам проверка и ревизия. Няма такъв смях. Да си ходят всичките! ОСТАВКА и марш вън! Некадърници! Една смотанаа Румъния ни задмина, а беше зад нас. Мафията си има държава. Тиквун, подземния бос цъка мачле, под охрана на НСО, харчи народни пари и тегли милиарди кредити, които заедно с прасчо усвояват чрез обръчи от фирми.
17
0
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Реформатора Корман Исмаилов "за" или "против" турсккото съжителство е! Големи смохория е тази държава, ама РБ "цепат" ***!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напан напън да влезем влязаха и за загубиха някаде из килерите да си броят мангизите.РБ е по зле и от Яне Янев.
15
0
 
18
 
! Отговори
браво преди 8 години
Утре сутрин в сутрешния блок на НОВА сигурно ще поканят "експерт" КАРОЛЕВ, да обясни, че това е най-достойната кандидатура. Повръща ми се от тази пост-комунистическа лелка. Единственото по-неприятно същество е Лилето Павлова, ама и тази не и отстъпва.
14
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Тая освен, че е момиче за всичко в живота, и в политиката е момиче за всичко. Жална ни майчица...
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази затвори 4 реактора на АЕЦ Козлодуй. Сега задачата е да затвори и образованието. Честито.
12
0
 
16
 
! Отговори
резил преди 8 години
Дърти *** четвърто коляно-реформатори станаха! Партизански внучки- министерши станаха... Ми върнете директно другарите Пеко Таков, Цола Драгойчева, Добри Джуров,Петър Младенов....
11
0
 
14
 
! Отговори
Явно преди 8 години
Явно, че на РБ листата (а и на ГЕРБ) с експерти им е твърде къса. Връткат едни и същи номенклатурни кадри по всички възможни ресори и чакат да има реформи и напредък. Е. не става така! То се иска минимум компетемтност поне, за да знаеш най-малкото в кой стол си седнал и какво се иска от теб. Толкова ли няма експерти в тази система?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложете в задължителния учебен материал Братя Карамазови. Нека научат децата от световната класика /след като се опитвате да махнете всички български автори, които са писали за робството/ за какво точно съжителство става дума. Поместете коментарите на Виктор Юго, Толстой, Тургенев, Гладстон, Гарибалди и др. за априлското въстание срещу съжителството.
9
0
 
16
 
! Отговори
NACO преди 8 години
КОЙ,КОЙ,КОЙ продължава да БУТА,НАБУТВА тази ОСОБА къде ли не?!
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е....ти специалиста по всичко!Да завършиш юрист,да се озовеш като журналист в националното радио,да осъмнеш като министър по европейските въпроси в две правителства в едното от които да погребеш ядрените реактори на България и да се наместиш като еврокомисар,които защитава потребителите,след това да отговаряш като съветник за пътниците на еврокомисаря по транспорта,оттам да се озовеш като директор във френска банка,да основеш партия и..........да станеш министър на образованието!!Нерде Ямбол..!!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас! Още по-зле! Това означава, че децата ще учат как ние доброволно сме се присъединили към османската империя и как руснаците и българските сепаратисти нагло са откъснали част от територията й. Ще включат още ромски песни, ще изключат всички войни от историята, защото трябва да има само цветя и рози там, ще разбъркат учебния материал, така че нищо няма да може да се научи.
6
0
 
14
 
! Отговори
апо преди 8 години
Червени ***...................