Електронният вот – достоен жест за българите по света!

Плевнелиев се срещна с българската общност в Бразилия
3 фев 2016 10:22, Елка Василева
48
Електронният вот – достоен жест за българите по света!
Снимка: Президентство

Въвеждането на електронното дистанционно гласуване ще бъде достоен жест на българската държава към българите, където и да се намират по света. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с българската общност в бразилския мегаполис Сао Пауло, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Плевнелиев пристигна на посещение в икономическия и финансов център на Бразилия, за да се срещне с представители на най-голямата българска общност в латиноамериканската държава. За първи път на националния референдум за въвеждане на дистанционно гласуване по електронен път през октомври 2015 г. в Сао Пауло е открита избирателна секция. 
 
"Благодаря ви за активната гражданска позиция и за това, че имате отношение и мнение за случващото се в България. Българите са свободни, пътуват по света, работят и чрез съвременните технологии ще можете от всяка точка на планетата да формирате и да определяте бъдещето на България. Това би било достойно дело на българската държава, която се грижи за българите, където и да са те по света", заяви президентът пред повече от 50 сънародници и техни наследници.
 
Президентът Росен Плевнелиев даде висока оценка и окуражи родолюбивата дейност на неделното училище в Сао Пауло, което е единственото българско училище в Южна Америка. Културно-образователният център в Сао Пауло е основан през 2009 г. под формата на курс за обучение по български език. През учебната 2015-2016 година в училището се обучават 44 ученици, включително чрез дистанционно обучение и консултации.

В българското неделно училище се изучават български език, история, традиции и фолклор за ученици в предучилищна възраст и в паралелки от I до VI клас. "Дълбоко уважение и поклон за всичко, което правите", обърна се държавният глава към българите в Сао Пауло. 

Пред сънародниците ни президентът Росен Плевнелиев обяви, че след разговорите си с политическото ръководство на Бразилия предстои на посещение в България през 2016 г. да пристигнат министрите на образованието и на високите технологии на Бразилия. Страната ни ще посетят и представители на бразилския бизнес от Бразилия и Сао Пауло.

"Ускоряваме сътрудничеството, амбициозни сме, искаме да постигнем много. За да сме успешни обаче, имаме нужда от вас и вашите идеи и разбиране. Вие сте най-добрите посланици на България и сте мост между двете страни", каза още държавният глава по време на срещата.
 
По повод годишнината от пристигането на първите българи в Бразилия президентът Росен Плевнелиев получи почетен плакет от българската общност.
 
В последния ден от официалната си визита в Бразилия държавният глава ще открие в Сао Пауло втори в рамките на посещението съвместен българско-бразилски бизнес форум, след което ще отпътува за Аржентина. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
От Германия преди 8 години
До коко...Знаеме пич за издънките на циркаджията--знаеме и ни е срам.Е няма такава изреска като него в днешно време--няма.....
16
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 8 години
До вярно ли ,Да, превъртат се трилиони и точно с това ви промиват мозъците. Там където се превъртат трилиони интересите са да се защити надеждно системата, а интереса на партиите е да няма подобен контрол, просто ще се оправдаят, че нямат достатъчно пари и затова се е получил пробив в системата. Ако някой ти даде ПИН-а на картата си, ти няма ли да му изтеглиш парите, как може това да се предотврати? Нали знаеш, че едни работодатели с четалчето на врата могат да определят за кого да се гласува/
15
0
 
8
 
! Отговори
От Германия преди 8 години
Рядко пиша тук.Та по повод ел.гласуване-еми хубаво е да го има.Само че,не си мислете,че някой от българите живеещи в Европа ще подкрепи например Плевенлиев-абсурд.Това човече направи българите за посмешище в Европа.Германците постоянно ни бъзикат заради тази карикатура-не че Меркел е цвете--ама тоя е уникален ***...Направо ме е срам като го видя в някоя новина и чуя изказване от него....
14
1
 
3
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
До 16Тия дето ги знаеш си гласуват и без това, проблемът е, че в големи държави като Гемания, САЩ, Канада и други имат малко секции и на един българин му трябват време и средства да пътува до голям град за да гласува. Но на някои от родните партии не им стиска, защото може и да не влязат в парламента...
13
1
 
1
 
! Отговори
вярно ли , преди 8 години
До кокопо-долу писах ,че трилиони се превъртат електронно по света . щом са толкова добри хакерите на партиите що направо не си чопват по някое милиардче ? ако системата има и външен контрол например от ес къде ще е проблема ?просто 2,5 млн сънародници живеещи и работещо по правила които искаме да бъдат и в България ще могат да гласуват.относно тайната на вота-слабо ме притеснява ако живея навън да се знае за кого гласувам.
12
1
 
6
 
! Отговори
коко преди 8 години
До анонименВероятно много хора имат съзнанието като вашата дъщеря да не избират кой да управлява тези, които виждаме тъпотията на политиците ни, но хакерите на ГЕРБ и ДПС ще са налице тук и може да се окаже, че тези честни хора са гласували без те да знаят. Тайната на вота не се гарантира. Ако живеещите в чужбина знаят прецедента ни колко простотии е натворил докато е бил на този пост, никога няма да гласуват за него, каквито и сладки локуми да им разтяга в момента. Но е нормално да не знаят.
11
1
 
6
 
! Отговори
asf преди 8 години
Аве тоя *** за кво ми трие коментара???!! Написах че държави в Европа са го забранили със закон елек. гласуване след като са го изпробвали и в момента само 2 държави в Европа го прилагат, никой друг не го иска. Като нещо не ви е удобно веднага триете купени марионетки които мислите само за *** си роботи а не хора
10
2
 
4
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Говорите смешни неща, голяма част от ромите не плащат данъци, но на избори са първи. Криворазбраният "морал" съсипва България. След 20 години ще изглеждаме като през 1860г.
9
4
 
6
 
! Отговори
супер новина преди 8 години
чрез електронното гласуване поне живеещите в чужбина ще поуравновесят купените гласове -може би от това се страхуват партиите и троловете ?? за манипулации- ако беше толкова лесно да се манипулират такива системи как ли ежедневно по електронен път се превъртат трилиони по света и никой не се притеснява за сигърността ? ако системата се направи добре и се провери и контролира от експерти например от ес едва ли измамите ще са проблем,сега с чувалчетата е по-лесно
8
3
 
4
 
! Отговори
коко преди 8 години
До до ЧикънПЪРВО, всеки сам ще разбере защо, след като мутрите направят 80% на изборите, а ДПС направи 20% и държавата започне да се управлява без никакъв контрол. Премахването на елктронното гласуване ще стане след като изкочим всички на улицата.ВТОРО, кой очакваш да си зададе този въпрос, "лошия мат'рял" ли дето избира мутрата БУДА не власт? Няма как да стане, щом добрия Мат'рял си стои в къщи или ходи за гъби на избори, *** чакат, а сега вече няма и да ходят до урните.
7
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
дъщеря ми и семейството и са в чикаго и никога не са гласували те плащат данъци тамкълнат се в конст на сащ и не гласуват на бълг избори зашото го смятат за неморално
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ссТи от Марс ли падаш? Не си ли чувал за световен доход? Знаеш ли колко българи,работещи в чужбина и отдаващи имотите си в България под наем декларират и плащат доходи в България, като ги декларират и в държавата,където работят и там също се облагат с данък върху разликата, ако там данъкът е по-голям?А според теб българите в чужбина само трябва да изпращат пари ли? Парите,които изпращат българите са по-вече от всички инвестиции в България. След като децата им живеят в България, ще гласуват
5
5
 
11
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Какъв жест към живеещите навън?!?!Трябва да се гласува само в България и който желае, ще намери начин да дойде в България да гласува!!!
4
2
 
7
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
И обикновеното гласуване може да се манипулира лесно, така че не се хващайте за сламка.Най-много са притеснени другарите и етническите партии, защото техните проценти ще пострадат сериозно.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предупредете го да внимава, че Зика се предава по полов път.
2
6
 
7
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Всеки българин трябва да гласува. Много лесно нашенец, който живее далече, може да гласува без заплащането и кебапчетата осигурени от родните партии. Ако 1-2 милиона гласуват отвън, може и да има надежда за нашата държавица.
1
5
 
20
 
! Отговори
сс преди 8 години
а на мен ми е чудно защо хора който не живеят в бг не работят тук не си плащат данаците тук не създават бвп тук ще имат право да ми определят моето бъдеще тук?????? не трябва да могат да гласуват ако не живеят в бг