Борисов очи в очи с Ципрас: Вдигнете блокадата!

Премиерът повдигнал въпроса и пред шефа на Европейския съвет
4 фев 2016 19:17,
62
Борисов очи в очи с Ципрас: Вдигнете блокадата!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов поиска лично от гръцкия си колега Алексис Ципрас гръцките власти да се намесят и да прекратят недопустимата блокада на границата. Министър-председателят започнал с това настояване срещата си с премиера на Гърция в Лондон.

Това разказа посланикът на България във Великобритания Константин Димитров.

Още по темата
"Българският премиер Бойко Борисов започна срещата си с гръцкия министър-председател в Лондон с категоричното си настояване гръцките власти да се намесят и да прекратят, според нас, недопустимата блокада при граничната зона между България и Гърция, която нанася тежки щети на българските превозвачи и на българската икономика", каза дипломатът пред "Фокус".

Борисов е в Лондон за участието в Международния форум "Подкрепа за Сирия и региона".

"Ние смятаме, че рецидивът на този тип блокади не би трябвало да бъде приеман за непоправима даденост, а напротив - правителствата са за това – за да осигуряват потока на хора и услуги, нормалното протичане на бизнеса, особено между държави съседки, приятелски и най-вече членки на ЕС", каза още Димитров.

Той обясни, че Ципрас приел доводите на Борисов. Какво точно казал гръцкият премиер обаче посланикът не издаде, защото дипломатическата практика не позволявала да се коментират думите на събеседник на българския премиер.

Борисов повдигнал темата и пред представителите на Европейския парламент и пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск, които също са в Лондон.

Границата ни с Гърция вече дни наред се затваря периодично от протестиращи гръцки фермери. Днес южната ни съседка е скована от обща стачка.

Междувременно от МВР съобщиха, че от 17.00 до 22.30 часа през ГКПП Илинден – Ексохи е спряно пропускането на всички моторни превозни средства в двете посоки заради стачните действия преди гръцкия пункт.

През ГКПП Кулата - Промахон преминават само леки коли и автобуси.

Движението през ГКПП Петко войвода – Орменион е възстановено за всички видове автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До " Очи в очи". Българските фермери имат много пари. Защо лъжеш?!
15
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не ми пишете глупости, искам статия за внучето на ***, какъв цвят л.айно е из.срало днес! Това интересува българския народ! Какво ни занимавате с пенсиии и заплати?
14
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокадата е класическа форма на враждебен акт, със знанието и съгласието на гръцките власти!
13
12
 
60
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 8 години
АЗ СЪМ НАШЕНКАТА ВБЕСИЛА БОРИСОВ! КАЗАХ МУ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ Е БЪЛГАРСКО, А ЩАТСКО-ТУРСКО. НА МИТОВ КАЗАХ, ЧЕ Е МИШОК. НЕ СЪМ ЧЕЛА ОТ НИКАКЪВ ЛИСТ!Това каза момичето което Борисов е изгонил в Лондон
12
16
 
58
 
! Отговори
Очи в очи преди 8 години
До АнонименЗа сметка на гръцките фермери (животновъди) българските такива нямат средствата да се бунтуват срещу Борисов и представляваната от него прогнила клика от майцеубици, и си робуват, и убиват майките си от глад.Бъди щастлив, майцеубиецо.
11
8
 
47
 
! Отговори
Дон Кихоте преди 8 години
"Свободата, Санчо, след всички блага на този свят, е най-висшето благо."Дон Кихот Ламаншски
10
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грък, за комшия и бизнес, е като таралеж за възглавница. От векове, за векове.
9
16
 
62
 
! Отговори
Очи в очи преди 8 години
Ципрас първо е мъж, второ обича и уважава народа си.Борисов първо е мъжеещ се, второ ненавижда народа си.Очи в очи!
8
33
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте реакцията на червените каскети. Псуват и обиждат нашия Премиер все едно той е виновен . С такива хора каква държава очаквате да имаме. Никаква .
7
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАТУН ТОЛКОВА Е САМОЗАБЛУДЕН И НЕ ВИЖДА ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ВЗЕМА НАСЕРИОЗНО))КОГО ЛИ ГО ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО ТИКВУНОВО ОТ ДЪРЖАВИЧКАТА -БАНТУСТАН НЕГОВО ЕДНОЛИЧНО ВЛАДЕНИЕ!
6
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите превозвачи да се активират и да блокират границата за всички превозни средства,докато гръцките селяни не се разкарат(преди това публично в медиите в България се предупреждават всички,че на дата Х границата се блокира и се препоръчва да не се пътува от или за Гърция).Така хем няма да могат да си зареждат колите при нас(удряме картела,на който ще му падне оборота),хем няма да могат да пазаруват на Бг цени(тук и обикновенните ще го отнесат, но бой без жертви няма.Достойнство без "бой" също..
5
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Византийците ни цакат. Ще прекарат превозвачите ни да им платят неустойки.
4
10
 
44
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Е и какво ще го набие ли тиквата не разбра ли ,че никой не го бръсна за $лива и не го е еня за това кой какво губи у нас .
3
12
 
48
 
! Отговори
net преди 8 години
Нашият си мисли, че като е *** в колонията българия другите са като него и по заповед трябва да изпълнят безпрекословно указанието...че даже и наклеветил на моля другарката-ЕК като някой първолак
2
8
 
44
 
! Отговори
МАФИЯ = ПАРТИЯ преди 8 години
Затваряйте всички граници тогава ... и кой откъде е!!!
1
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас си е направил секуро.