НС развърза кучетата: Без каишки, без глоба...

Изненадващо депутатите се отказаха от предвидените наказания
4 фев 2016 12:30,
181
НС развърза кучетата: Без каишки, без глоба...
Снимка: Архив Reuters

Стопаните, които пускат кучетата си свободно навън - без придружител или без каишка няма да се наказват.

Изненадващо и тихомълком парламентът се отказа да въвежда наказания за такива собственици на четирикраки любимци. 

През ноември депутатите въведоха глоби от 50 до 150 лв. за всеки стопанин, който пусне или допусне куче извън мястото му за отглеждане без придружител, както и за този, който пусне или допусне свободно движение на куче в населено място без каишка. 

Наказанието бе гласувано на първо четене с промени в закона за ветеринарно-медицинската дейност.

При гласуване на второ четене днес обаче текстът отпадна. Решението беше взето с 82 гласа "за" и 20 против без никакви дебати. 

Депутатите вдигнаха и глобите за ветеринарни лекари, които не сигнализират навреме за наличие на зарази. Санкцията за това ще е от 1000 до 2000 лева, а при повторно нарушение - от 2000 до 4000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
15
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
До сега се мъчиха да ни унищожат по всякакви начини,сега пускат в ХОД и песовете!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дава, най-добрият пазач, сред животните в България, е гъската. Дали да не ги свържем на повод?! Гъсокът е в състояние да счупи човешка кост!
35
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във форума се изказват защитници на свободното разхождане. Да са чували за обезобразени, осакатени и убити хора. Просто сте ненормални. На животно не може да се вярва, колкото и да е дресирано. Ако имате отговорност поне намордник да им се слага. Иначе виж че се увеличат смъртните случаи на кучета по градинките.
34
8
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не може хора /индивиди/, които не слизат от коли, живеят в охранявани зони и тн, да решават съдбата на хората, които ходят без коли, с смалки деца, без охрана/мен лично ме е боляла 2 дни глава от изскочил зад ограда пес и излаял на сантиметри от мен на тротоара/ГРАДЪТ И НАСЕЛЕНИТЕ ГОЛЕМИ МЕСТА СА ОСНОВНО ЗА ХОРА, А НЕ ЗА ЖИВОТНИ
33
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТаняВ нормалните държави глобите за кучета без каишки са доста солени. И само комлексарите гледат кучета в града. Това е мъчение за кучето, по цял ден да се стиска и да чака разходката. Кучето трябва да тича свободно сред природата и е помощник на човека в много дейностти, но не и да бъде мъчено сред 4 стебни от *** които търсят някой да е зависим от тях и да ги уважава като богове и да им върти опашка.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като нападнат някой човек и го осакатят или убият почват философите да се пенят по медиите. Навсякъде кучетата са на повод.
31
10
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Ама разбира се! Воденето на каишка нарушава правата и свободите на милите кученца! А в Б-я много се уважават правата на роми, турци, "бежанци", затворници, всякакви биячи и мародери... що не и на четириногите? А че са опасни за деца, възрастни хора...кви са тия бе? Кой го интересува? Ние в парламента сме демократи, уважаваме правата на... богатите, щото кой бедняк отглежда породисто бойно куче в апартамент? Будалите плащат данъци и биват хапани от питомците, за които никой собственик не плаща...
30
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Още едно доказателство, че на този народ трябва да му е гадно винаги! Лично аз, с детето си съм изпитал нападение на такова куче - пожелавам го на всички който са за тази свободия !
29
20
 
13
 
! Отговори
Таня преди 8 години
Много повече би трябвало да ви е страх от хората, а и от вас самите! Като чета коментарите, оставам с впечатлението, че почти всички сте потенциални престъпници. Не е голяма разлика между това умишлено да застрашиш живота на четириного същество и това да посегнеш на човек. В нормалните държави животните не биват дискриминирани и кучетата се разхождат свободно, просто собственика носи отговорност за действията на домашния си любимец...
28
10
 
8
 
! Отговори
Много си ай тй преди 8 години
Ай ти биткаджий...форумни каратисти..спокойноо аз моя пит го водя само на каиш въпреки че.е.по дружелюбен от децата ви тъпкани с шоколад ...хиперактивни имаше един щял да ми стреля кучето изглеждал лош...ама разбра че ни само той стреля и се усра ...тааа недейте се фърля като чи....я на пясък ...
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите врсгове, на кучетата, са комплексираните и склонните към кражби хора! Дали човекът не е по-опасен от кучето?
26
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път показват че не им пука за хората.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наложително е, особено в с.з. България, кметовете да подпомагат бедните стари хора с храна за кучета, които дареспектират и легитимират престъпните хора.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е тези да си ходят, те не работят.
23
3
 
20
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
Как с 80 гласа се взима такова решение при условие че имаме 240 дупетати? Не е лобистко а просто идиотско решение. Ако някое куче захапе утре нечий дупетатски *** съм сигурен че закона ще бъде ревизиран. Предполагам че дори кучетата които се ровят в *** не искат да им се случи нещо ако захапят подобна мръвка.
22
13
 
17
 
! Отговори
Не Ме Е Страх преди 8 години
Мен не ме е страх от кучетата.Ходя си свободно като тях.Те са ВЪОРЪЖЕНИ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ - Аз СПОКОЙНО си нося ПАЛКА И БОКС. Артист съм - тренирам бойни изкуства. Като желраят да видят страх ли ме е/ПСЕТАТА/ - показвам УМЕНИЯ. ВЧЕРА ЕДНО СМЕЛО ПСЕ - ми ОПИТА ШУТА - направи ТРОЕН АКСЕЛ.
21
7
 
28
 
! Отговори
Зиго преди 8 години
Значи дупетатите просто оставят хората да се оправят сами, като в Кравария, 100 години агоу. Пак ще има бой - между кучета и хора, стопани и хора, хора и хора, кучета и кучета.... Изобщо, собствениците на кучета ще ядат много бой, наред с песовете им!
20
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече се грижим средата да е безопасна, толкова по-зле става. Израстват хора без никакви съпротивителни сили. Всъщност кучетата изобщо не са проблем, просто не трябва човек да е страхлив и тогава нито той им обръща внимание, нито те на него.
19
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата, от хилядолетия, са доказано най-ефективният СОТ.
18
28
 
11
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че е съвсем правилно е кучетата да може да се разхождат и без да са вързани. Всеки стопанин на куче знае дали трябва да върже кучето си или не. Това, че някои ги е страх от кучета, не трябва да става проблем и на останалите.