Само с полиция срещу битовата престъпност – не става

Бъчварова: Трябва бързо разкриване и ефективно правораздаване
64
Само с полиция срещу битовата престъпност – не става
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА

Полицейското присъствие не е единствената мярка срещу битовите престъпления – трябва да има бързо разкриване и ефективно правораздаване, обяви в предаването "Тази неделя" по bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Още по темата
Тя посочи, че ако процесът срещу престъпниците е прекалено дълъг или наказанията са твърде малки, то извършителят може да повтори престъплението. "За да имаме ефект, трябва да проследим целия процес и да видим къде са проблемите и местата, които спират ефективното правораздаване", посочи Бъчварова.

Тя припомни, че МВР разполага с общо 24 000 полицаи за цялата държава и целта на реформите е те да работят по-ефективно. За целта екипът на Бъчварова е определил 7 нива на промените.

Вицепремиерът коментира и случващото се на българо-гръцката граница и блокадата на гръцките фермери. Явяваме се заложници на чужди конфликти, такава е реалността и се надявам скоро това да приключи, посочи Бъчварова. „Това, което можем да направим е да създаваме по-добра организация и по-добра информираност за хората, които пътуват и за превозвачите”, посочи вицепремиерът.

"Разчитам на хората да разберат, че ние също сме в такава ситуация, че не можем да направим нищо самостоятелно”, допълни Румяна Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В случая Бъчварова е абсолютно права . Този цига..нин , който снощи го даваха по телевизията си казва , ами крадем си . Хващали са го 7 пъти , защо не е в затвора , а другари прокурори и съдии .