Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае

Турски медии разпространиха инфото, посолството го потвърди
Обновена: 11 фев 2016 16:01 | 11 фев 2016 16:00, Камелия Цветанова
197
Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае
Снимка: архив Bulphoto

В ДПС нямат официална информация, че почетният председател на движението Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция.

Новината е потвърдена от турското посолство в София, а първоначалният източник на информацията са турски медии.

"Във връзка с отправени към посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски бихме искали да потвърдим, че забраната е факт", гласи официалното съобщение на посолството.

Новината бе публикувана тази сутрин от водещия турски всекидневник "Сабах", който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още, че зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски, чиито медии са публикували материали срещу Турция след инцидента със самолети, "а турските дипломатически представителства в България бяха посочени като мишена".

Въпреки това съпредседателят на ДПС Четин Казак заяви, че за момента става въпрос само за информации в медиите и очаква отговор от компетентен орган.

"Ако има подобен казус тепърва бихме желали да се запознаем в детайли, първо с истинността и второ - с мотивите, ако има такова решение. Очакваме да получим потвърждение от официален орган. За нас единственото основание да коментираме е да имаме мнение на компетентен орган", отклони той въпросите на журналистите.

Делян Пеевски пък изпрати съобщение до медиите, в което заяви, че ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на Ахмед Доган, която той категорично подкрепя, е била правилна и е постигнала своята цел - защита на българските национални интереси.

"Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси. Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси“, заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
14
 
! Отговори
Да кажа! преди 8 години
Смешен опит да се изпере ДПС! Тия месеци става кристално ясно каква *** са медиите и как биват ползвани за една или друга операция по успиване на народа ...
71
10
 
8
 
! Отговори
истината преди 8 години
Тука не става въпрос за никаква проруска позиция на Доган. Истината е, че всичко е въпрос на защита на бизнес интереси. Доган иска да бъде на върха на пирамидата и не иска да се съобразява и да получава нареждания от никой, независимо, че става въпрос за властимащите в Турция За него е важно единствено да може да контролира обръчите от фирми чрез поставените си лица, най-известното от което е Пеевски и явно не иска да допусне и най-малката възможност някой "отвънка" да му развали схемите.
70
8
 
15
 
! Отговори
sdf преди 8 години
КЪДЕ СА ПОСРАНИТЕ ПРОТЕСТЪРЧЕТА СЕГА???
69
4
 
5
 
! Отговори
Грух , грух.... преди 8 години
У Росии , свинина --нет!Украинци , ейьо съели --уже нет "белая украинская свинья"!Будем вносит из Булгарии из с.Дръндар!
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От коментарите се разбира, че тия дето уж обичат България така наречени евроатлантици са срещу онези които отстояват Българските интереси. Евроатлантиците винаги са били антибългари и обичат оръжия със рязана цев......
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Театъра започва, настанете се удобно,ще бъде интересно. Започна да ми става жал за тях, как така забрана в Турция.
66
6
 
6
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
До Анонимен 70Копейко, манипулацийте са ти от мое време. Според теб, ако си патриот и си против имперските амбиции на Русия си с другата пагубна за България империя - турската !?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tazi fizionomia e sram za balgarskata politika i imidj....stiga veche,sramno e,zavedete choveka da se lekuva,po izgodno e za balgaria i za rodninitemu.
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не служат на Турция, но не служат и на България!Ей тове е проблема!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Naroden sъd za vsiчki ot 1990ta do dnes.Edni sa za raztrel,drugi za konclageri.
62
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
taq koqto 6te stane jena na Peevski trqbva mnogo da obi4a parite ina4e az ne bix legnala s tova prase
61
3
 
9
 
! Отговори
Грух ,грух... преди 8 години
Доган ефенди ...говорите по руский....???!!А , хочеш руские денги, за контрабандние папироски...А??!!!!
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някои май забравиха как соколовския патриот занесе списък с 1300 български разузнавачи на турския посланик. преди това дпс беше създадена от руските служби като се ползваше бг дс,абсолютно цялото ръководство на дпс бяха агенти та дс
59
0
 
6
 
! Отговори
КРай преди 8 години
Политиката в България е борбата между Пеевски и Прокопиев за парите на народа под бащинския поглед на ББорисов. Сега пък Пеевски и Доган - родолюбци даже русофили... Войната е мир да Ороел.
58
3
 
8
 
! Отговори
тя преди 8 години
Това е дело на предателя Местан! Дреме им на Доган и Пеевски...
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега нашите служби трябва да арестуват Местан за подривна дейност срещу България и да бъде осъден.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имаше снимки от ислямска държава на фона на боксове цигари престиж
55
4
 
9
 
! Отговори
коко преди 8 години
Е сега и на слепите стана ясно че дебелия и хидроиндженера са на руска заплата и защитават интересите на Масква.Дебелия много грубо и безцеремонно демонстрира аква руска пералня е !!!!
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прасето сокола и баце са наводнили турския и близкоизточния пазар с контрабанда цигари. те това е.цацата го викаха в анкара и му дадоха доказателства,ама той е с хайдуците и нищо не направи.средно на месец по 40 контейнера и 20 милиона долара
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обединение на психодесните с партията на Местан,малко центове лири ,гласове от Турция и 5%.