Решено: Помагаме срещу миграцията с ?50 000

Социалисти: Не е ясно дали не сме подписали празен чек
12 фев 2016 11:55,
13
Решено: Помагаме срещу миграцията с ?50 000
Снимка: БТА

Парламентът ратифицира споразумението за създаване на Фонд на ЕС за справяне с първопричините за незаконната миграция от Северна Африка. Участието ни в него бе обещано от премиера Бойко Борисов с подписване на споразумението по време на среща на върха в Малта през ноември миналата година. 

В създаването на фонда участваха 25 от 28-те страни от ЕС. 

Общата сума във Фонда е 1,8 млрд. евро. Франция, Австрия и Люксембург са заявили участие с по 3 млн. евро, а Италия - с 10 млн. евро. 

От БСП поискаха ратифицирането на споразумението да се отложи, за да се дадат подробности дали България ще участва във фонда и с други траншове и колко ще е точната сума. 

"Тук не става дума само за 50 хиляди евро, не е ясно дали не сме подписали празен чек", предупреди социалистът Румен Гечев. Той попита и откъде накъде България ще отговаря за първопричините за възникване на мигрантския проблем. 

"За пореден път се опитваме да поемаме солидарно отговорност за вина, която нямаме", коментира и Таско Ерменков от БСП. 

Той попита и защо ЕС не поеме солидарно охраната на външната ни граница. От Външно министерство припомниха, че фондът е доброволен и никой не задължава България да участва със следващи вноски. 

"Тези пари са от бюджета на министерството, те не са от републиканския бюджет", уточни постоянният секретар на МВнР Василий Такев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
не желая моите пари да отиват за бежанците краварите и меркел за плащат българияняма никаква далавера от всичко което става по света а краварите карат авт си без пари
5
0
 
8
 
! Отговори
Я-я преди 8 години
Да е жив и здрав по-дълго българския пенсинер, че да отделя от пенсията си за бедните, гладни и изтерзани бежанци! Нали Боко им я вдигна, к'во ша ги правят толкоз пари.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който има най-голяма отговорност да приеме най-много бежанци - САЩ, Кувейт и СА защо се правят на умрели лисици?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо триете???? Свободата на словото е гарантирано от Конституцията. "Днес" според българските закони ли работи или според тези на Ширията?
2
0
 
10
 
! Отговори
Трей преди 8 години
Някой да каже на Бойко като ходи на международни срещи да не подписва нищо! преди да се върне в България и да го подложи на разискване. Заради снимките си с тоя и оня и слугинския си манталитет към "началниците му" той подписва какво ли не с което вкарва държавата в неизгодни и нищо не ползващи я споразумения.
1
0
 
25
 
! Отговори
Shark преди 8 години
ГЕРБ - НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!