Зад Местан и ДОСТ прозира подкрепата на Ердоган

Трудно ще убеди, че партията е българска, смята Караянчева
14 фев 2016 12:47, Александър Попов
115
Зад Местан и ДОСТ прозира подкрепата на Ердоган
Снимка: БТА

Лютви Местан получава подкрепа от хора, близки до Ердоган. Дори името на партията е турско - ДОСТ, заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Много ще е трудно на Местан, като направи партия, да убеди, че тази партия е българска. Подкрепата към него е много по-голяма от тази, която едно време получи Касим Дал. Турските медии вкарват тезата, че Местан е с Турция, а Доган е с Русия", каза Караянчева.

Според нея ДПС достатъчно силно са се били обвързали с Турция и "има отенък" на вмешателство в политиката от страна на Турция.

"Тази подкрепа, която се получава от Турция, е сигнал към смесените региони. Много интересни процеси текат и в ДПС, и във формацията, която предстои да бъде направена", допълни Караянчева.

Трусовете в ДПС обаче по никакъв начин не влияят на ГЕРБ. "Ние си имаме своя политика, работим трайно по тези региони. Ние не сме партия еднодневка", категорична е заместник-председателят на ГЕРБ.

Караянчева не пожела да коментира ултиматума на Ердоган, който заплаши да изпрати 3 милиона бежанци към България, но все пак заяви: "Трябва да поддържаме междусъседски отношения, но трябва да пазим националните си интереси".

Тя потвърди, че са приели решение армията при тежки моменти да пази границата и заяви, че ако е необходимо, това ще се случи, но специалистите ще преценят кога.

Караянчева отказа да коментира информацията от последната седмица за забраната на Турция на територията й да влизат Делян Пеевски и Ахмед Доган. Според нея това все още е неофициална информация, която се осланя на съобщение от турските медии и не може да бъде потвърдена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
8
 
! Отговори
Маринов преди 8 години
Това което блещи тази кърджелйска кукувица,отдавна се знае,даже в Северна Корея.Толкова е елементарна,че получава обриви в определени моменти когато лъже,а това е навик при нея.
41
6
 
10
 
! Отговори
777 преди 8 години
Новата партия на Местан ще дръпне много гласове от Доган!!
40
1
 
7
 
! Отговори
procesi преди 8 години
На всички ни е ясно, че текат УСПОРЕДНО процеси на МУЛТИПЛИЦИРАНЕ:1.Етническата ДПС- да видим на колко "клона"..2,БКП/БСП- БСП,Движение21, Абв, сега Кадиев и други...Искат преди изборите да се НАДРОБЯТ, след това- да се ОБЕДИНЯТ!Народът казва: Пременил се Илия, кат се видял- ПАК в ТИЯ!!И вижте "ЛИЧНОСТИТЕ"- все отбор юнаци-шестаци или кадесари-библиотекари... мозъчен гигант "под прикритие"...А на нас- всичко ни е ясно.
39
4
 
12
 
! Отговори
тя преди 8 години
Това е абсолютно ясно за всеки! Такава партия не трябва да бъде регистрирана , тя изцяло ще работи за чужди интереси!
38
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
Че то и зад ГЕРБ личи подкрепата на Ердоган. Тая кака Цвета Явно се притеснява, че ще избягат гласове от ГЕРБ :)))
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАРА ЯНЧЕВА?????????????
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутренските кръгове добре са си направили оценка на обществената реакция. Следващите дни Боко Тиквата се покри, а на преден план излезе дразнителят Пеевски. По всички медии ни облъчиха доста зачестено изкарвайки него и шефа му Доган патриоти и защитници на националните интереси. Това за мен е колкото ПР показващ медийния синхрон в условия на тоталитаризъм, толкова и злобно отмъщение към беззащитното поробено с редактиран вот общество. Тренират невроза в населението създавайки агресия, която не може да бъде изкарана по причинителя и защото му плащаме охраната, а се подтиска вътрешно. Нервни и
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега става ли ви ясно, защо ГЕРБ опраска електронното гласуване, като не даде конкретна дата за реализирането му? Става ли ви ясно, защо ГЕРБ и ДПС не искат силен малък и среден бинес, а подкрепят олигархията. Просто е - колкото повече независими граждани и икономически субекти - толкова по-малко влияние на корупцията и мафията в политическия живот.
34
0
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Идеалният вариант.Не ги рагистрират.Вдигат пушилка ден до пладне.На изборите ерозират мощно ДПС като им разколебават избирателите да не гласуват масово.Част гласуват за Дал като РБ.Българите и хакерите вдигат процента участвали.....Перфектен край- ДПС под4%,Реформаторите вкарали 3 вместо 1 турчин( примерно)....Почне ли да потъва кораба,професионалните дпс-ари ще се разбягат по други партии...Най- важно е да не ги регистрират:-)))
33
0
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
Познай кои са по-добре въоръжени в БГ..
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОСТ, айде де! И ЦИРК да я бяха кръстили, пак щеше да се нагоди... Цялостно Изграждане на Райски Кът
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дост :) кхааххааахааа... баси тъпотиите. доста робство и тиранство, всички на оружие.
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан ще нокаутира Доган
29
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До до 6Айде бе,разбира се,не са виновни,само алкохолизма им е виновен.След запой затриха две поколения.А в собствената си страна повече.След което,за всички,с изключение на 5-те процента избрани,всичко от нула.Невинни са отсвсякъде.
28
1
 
7
 
! Отговори
До от Италия преди 8 години
Най- много да умре от сърдечен удар, *** ще обявят траур и ще честват датата на смъртта му. Почина националният герой на Русия. Паметник в с.Дръндар с ромската махала и Москва.
27
3
 
19
 
! Отговори
Fo23 преди 8 години
Айде ДОСТ -атъчно са ни управлявали турци!АМАН вече от тия!
26
9
 
13
 
! Отговори
От Италия преди 8 години
Тъй като съм приключил с България, не съм имал намерение да гласувам вече на избори, обаче този път ще гласувам за места новата партия ДОСТ! Не че Местан ми е приятен, но си представям как Меди Доганов-агент Сава ще истеряса ако ДОСТ вземат повече гласове от кагебисткото ДПС АД! Алкохолика ще откачи направо, хахаха!
25
4
 
13
 
! Отговори
.i. преди 8 години
На Ердоган скоро ще му запалят зад.никът. А той тръгнал в България да се меси.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така си е, друго нещо си е БОСТАН-я.Изпитана марка.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драскачи събудете се, пак ви будалкат с глупости и ви отнемат вниманието от съществените и жизненоважни проблеми. В ЕС сме с най ниски заплати и пенсии, цените на горива и стоки са като в Европа, чешат си езиците политиците а имат общи интереси и много често съвместен бизнес. А просъолюдието да изнемогва, все некой близък ще помогне с нещо на народа кой ще прати малко пари от запад и така. А ония горе си пълнят гушите докато вие си мислите че с една партия по мало или повече ще има голяма промяна. Пътят е начертан да се граби народа до край ако от ЕС пуснат некой лев добре дошло за политически