Борисов спря избора на строители на АМ "Хемус"

Разпореди на Лиляна Павлова да прекрати процедурата
56
Борисов спря избора на строители на АМ "Хемус"
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди на строителния министър Лиляна Павлова и на Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" незабавно да предприеме действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на aвтомагистрала "Хемус" – ЛОТ 1 и ЛОТ 2, съобщиха от правителствената информационна служба.

В края на миналата година Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" избра
Обединение "ПСТ Хемус 2"  за изпълнител на 36-километровата отсечка между Луковит и разклона Плевен/Ловеч.

Приетата договорна сума, предложена от този участник, е над 479 млн. лв. без ДДС, а максималната договорна цена е 499.9 млн. лв. без ДДС.

Водещ партньор в обединението "ПСТ Хемус 2" е "ПСТ Груп" ЕАД. Останалите фирми в обединението са "Хидрострой" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Евро Алианс Тунели" АД.

За изпълнител на 23-километровата отсечка от Ябланица до Луковит е избрано обединение "АМ Хемус Лот 1". Приетата договорна сума, предложена от този участник, е 277.4 млн. лв. без ДДС, а максималната договорна цена е 297.9 млн. лв. без ДДС, е посочено в съобщението.

Водещ партньор в обединението е "Джи Пи Груп" ООД. Останалите участници са "Конструксионес табоада и Рамос" ООД, "МР Сивил Уъркс" ООД и "Трансконсулт-22" ООД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо го е направил? Причини?
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак са го били на сантасе.
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой не е договорил комисионната на тиквун и типично в негов стил той прекратява поръчката. Цялата държава се управлява еднолично като ЕТ "Боко" !
2
2
 
27
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Да не се е скарал с В. Златев, че му отнема 'честно' спечелената обществена поръчка?
1
4
 
38
 
! Отговори
Proximus преди 8 години
Айде да дозагробим северна България.Нека ги изхарчи за скоростен влак София-Пловдив. Или за втория околовръстен ринг на София. Майната им на селяните там отгоре.