"Нормална държава" – кредото на Кадиев

Слоганът на новосъздадената му партия ще е: Всичко отначало!
Обновена: 16 фев 2016 15:18 | 16 фев 2016 14:37, Камелия Цветанова
77
"Нормална държава" – кредото на Кадиев
Снимка: БТА

Отцепникът от БСП Георги Кадиев тръгна на битка за "Нормална държава", защото в момента България е всичко друго, но не и земен рай, както се пее в химна на страната ни.

Основният слоган на бъдещата партия "Нормална държава" е "Всичко отначало" , защото "положението е такова, че вече с кръпки не става".

Още по темата

Тя ще бъде модерна, прогресивна и проевропейска партия и за хора, които не са били политически обвързани.

Всякакви съмнения за корупцнионни схеми пък ще бъдат незабавно пресичани, закани се основателят й Георги Кадиев.

Амбицията му е до септември регистрацията на партия "Нормална държава" да е факт, за да участва в предсрочните избори, които според него са неизбежни, но кога точно ще се случат зависи от премиера Бойко Борисов и търпението, с което разполага.

Участието на новата формация във вота ще е самостоятелно, отсече Кадиеев. Самият той пък още не е решил дали ще се кандидатира да президент, защото това зависело от резултатите, които ще има новата му партия на предсрочните избори.

Според него хората вече са напълно разочаровани от случващото се в държавата.

Като доказателство за това бившият социалист цитира данни от изследване на "Галъп", което сочи, че 71,5% от хората смятат, че България не е нормална държава.

"Ние не се слагаме в рамките на ляв, десен, центристи проект. За мен към момента голямото разделение не е ляво и дясно, а корумпираните срещу некорумпираните, отвратителните срещу отвратените. Огромната част от обществото са отвратени",обобщи Кадиев.

Той смята, че сега нещата стоят така: България е на първо място по бедност, по изостанали региони, по смъртност, по самоубийства, по брой емигрирали.
 
"Това положение е непоправимо, кръпките не работят, реформите се провалят една след друга, историческите компромиси по-скоро убиват държавата, отколкото й помагат", коментира още Кадиев.

Платформата на неговата партия има няколко приоритета, като един от основните й стълбове е възстановяване на ролята на държавата в икономиката.

Това можело да стане чрез държавни инвестиции в стартиращи компании.

Не по-малко важно е създаването на икономиката на знанието, защото според политика бъдещето е въвличането на науката в икономиката.

Георги Кадиев се обяви и за изграждането на средна класа, защото такава в момента липсвала, но пък именно тя била гръбнакът на обществото - не се продавала на избори за 50 лева, искала децата й да ходят в добри училища и да имат бъдеще.

На трето място в платформата си той подредби амбициозната задача да върне българите от чужбина.

"Два милиона българи напуснаха държавата и е крайно време да се инвестира в тази посока. Не искам ние да сме последното поколение, което изпраща децата си в чужбина, спира тока и закрива държавата", отсече Кадиев.

"Когато има повече кацащи на Терминал 2 на Летище София, отколкото заминаващи, тогава ще сме постигнали успех", коментира още той.

Партията на Кадиев е третият лъч отцепници от БСП, които правят нов политически формат. Преди него бяха Георги Първанов с АБВ и Татяна Дончева с "Движение 21".

Въпреки че идват от една централа - на "Позитано" 20, Кадиев увери, че няма да се обедини с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако направи имитация на БСП като например ПСБ може да излъже някой да гласува за него.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С партии не става бре проевропеецо 71 % отвратени еми що не са на протест бонОси ще има ли като си решил да ни оправяш, айде у лево.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тя ще бъде модерна, прогресивна и проевропейска партия и за хора, които не са били политически обвързани."Създадена от човек, изцяло обвързан с партия!!!Кадиев, Кадиев...освен семейството ти...друг едва ли ще гласува за теб.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече стяга Гери-Никол за образователен министър.
32
1
 
3
 
! Отговори
ГеЮ преди 8 години
До до "Осман"къде сега измести проблема на геЮвете и с как според теб те живеят по-добре от всички други. Защо не почнем да делим хората вече на добри и лоши, честни и нечестни, а на гейове и хетеро.......
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има средна класа, политико, но тя е настъпана от бушуващата простащитна!На тези посредственици, които ни управляват, не им трябват умни, а крадливи хора.Вие, които се пишете за политици, не познавате хората.В България има още много инженери, архитекти, културни дейци между 55-65, които са били и ръководители. Ама са ви неудобни.Те са врагът на тези, които не искат да престанат да крадат.И на тази партийка -майната й.Вярна е сентенцията-Много вожд-малко индианец.
30
0
 
7
 
! Отговори
Кунева преди 8 години
Тоя ми краде слоганите. Да на нормалността си е мое кредо.
29
1
 
7
 
! Отговори
Депесар преди 8 години
402-та партия,след като местан създаде 401-вата.
28
2
 
19
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Кадиев, след като се забърка с червените кхмери, няма кой да ти повярва.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да не са политически обвързани като той самият е бил винаги обвързан?!Каква е ориентацията?Хомо или хетеро?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не прочетох какво според кадиев е нормална държава? Заглавието също е интересно - Нормална държава - кредоте на Кадиев, където кредото асоциирах с краденето. Иначе силни думи, но мяма смисъл от тях. Управниците са винаги едни и същи, от едни и същи кръгове, сменили си цвета, но не и целите. Просто се въртят, от без значение дали е герб, бсп, дпс и т.н.
25
1
 
17
 
! Отговори
Anon преди 8 години
"Тя ще бъде модерна, прогресивна"...Спри се динозавър такъв...
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко от начало? От начало започвате да крадете ли? Не мерси. Предпочитам партия, която се е накрала и наяла, че тогава възможността е по-голяма да мислят повече за народа, отколкото за тумбаците си. Знам, че логиката е покъртителна, но в България се гласува за по-малкото зло.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава(нормална) правят бели хора в бели страни!Нашето крадливо племе си е направило мафиотска ***.
22
1
 
8
 
! Отговори
Подкрепям. преди 8 години
До радикално решениеБраво, добро решение, и не е чак толкова радикално, даже си е напълно демократично. Ама...надали без революция...няма да пуснат лесно кокала.
21
9
 
3
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Всъщност, Кадиев ми харесва като политик, но попадна в грешната парти, пък и няма партия, която е добра за българските граждани. Време беше и той да опита, да направи своя партия, дано влязат в нея читави и можещи хора, хора, които няма да мамят и крадат, а ще работят за благото на народа. Надявам се много хора да го подкрепят и да тръгнем по правилния път. Иначе ще продължаваме да се въртим в кръг и да тъпчем на едно място. Вярвам, че все още имаме честни и почетни хора в тази обрулена държава
20
1
 
10
 
! Отговори
На всеки километър преди 8 години
Няма значение каква партия (-ии) ще идват на власт. Които и да са - да си опичат акъла, защото народа измира, емигрира, изпростява и се обезбългарява етнически. Образование, здравеопазване, производство, съдебна система и т.н. - пълен колапс по всички направления. Та мисълта ми е - скоро никоя партия няма да има от кого да цоца.
19
3
 
16
 
! Отговори
апо преди 8 години
Червени *** !!!
18
6
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Накрая ще им дойде акъла и ще зачеркнат демокрацията. Отново ще прегърнат социализма.
17
0
 
14
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 години
Абе друго си е сигурната държавна пара от субсидии за партиите.