Миков сподели пороците на света: Бедност, безработица...

"Не бива да допускаме никой да краде бъдещето ни!"
20 фев 2016 17:18,
107
Миков сподели пороците на света: Бедност, безработица...
Снимка: архив, Булфото

Само преодоляването на големите неравенства може да предотврати опасната синергия на всички заплахи за мира и развитието. В левицата споделяме това мнение и продължаваме да преследваме тази цел, написал във Facebook председателят на БСП Михаил Миков по повод на днешния Световен ден на социалната справедливост, съобщават от пресцентъра на БСП.

По думите му бедност, социално изключване, безработица са основните пороци на съвременния свят и днешният повод насочва вниманието именно към усилията за тяхното преодоляване.

Лидерът на социалистите посочва, че през 2016 г. 62 души в света притежават толкова, колкото половината човечество, и че сигурно съотношението е същото и за България, в която няколко човека разполагат с толкова, колкото всички останали българи, взети заедно.

Миков заявява още, че все повече девалвира и самото определение "беден човек", а правителствата свиват рамките му, за да не излезе наяве, че все повече хора попадат в тази категория, даже и в развитите страни.

"Толкова несигурност и несправедливост има в нашите общества, че възстановяването на равновесието не е просто по-добра алтернатива, а жизнена необходимост. Не бива да допускаме никой да краде бъдещето на хората! Не бива да допускаме нечии лични амбиции да поставят под въпрос бъдещето на България!", завършва Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
До комплексарите преди 8 години
Не искам и миналото ни да краде някой. Нароиха се едни "праведни", които оплюват всичко стойностно, което сме преживели. Заради собствената си некадърност тази част от управниците искат да сведат до нула стореното при социализма. Няма да го бъде!
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЗДАРОВЬЯ ТАВАРИЩ, А СЕГА РЕЧИ, СЛЕД КАТО СТЕ ЛЕВИ И СЕ БОРИТЕ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО КАТО КАК ТАКА ВЪВЕДОХТЕ 10% ПЛОСЪК ДАНЪК , А С НЕГО НИ РИТНАХТЕ ДИРЕКТНО НА ЧЕРЕШАТА- ЗАЩОТО МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ НЕ ПЛАЩАТ 20% ДДС, НО НИЕ ВСИЧКИ НАРЕД С ТЯХ ОСВЕН ГОРНОТО ДДС ПЛАЩАМЕ 10% - ЗА КАКВО РАВЕНСТВО ГОВОРИТЕ- УМОРИХТЕ СИ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ ТВЪРДИЯТ ИЗБИРАТЕЛ, МЛАДИТЕ СЕ ИЗНИЗАХА В ЕВРОПА, БЕГАЛЦИТЕ НИ ЗАОБИКАЛЯТ- КОЙ ЩЕ РАБОТИ КОГАТО БАБИТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе Миков!Ти и твоите номенклатурни некадърници ли спасявате света и БГ от бедност--от твоята и от братските ви партии под ръководството на Кобурготски,Станишев,И.Костов,М.Кунева и А.Доган?Освен да разрушавате,предавате,продавате,ликвидирате,вземате кредити, крадете, дишате,ядете,пиете,ходите в тоалетната и говорите нещо друго правили ли сте?За 25 г унищожихте и прокудихте 5 млн живи, здрави и образовани българи!Нещо да сте създали?Организирани престъпници да спасяват света от бедност?
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пияндурник гласува за олигарха милионер Пеевски да става шеф на ДАНС за да може да краде повече сега ми говори за справедливост и що имало беднискрий се бе Миков, жалък си
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Толкова несигурност и несправедливост има в нашите общества, че възстановяването на равновесието не е просто по-добра алтернатива, а жизнена необходимост"Другарю Миков, най-големите милионери, ограбили най-много от народа, са от твоята партия БСП /бившата БКП/ и хич никой не ти вярва че се бориш за справедливост
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе къде изчезна онзи очилатия съcел другаря Станимишев, дето щеше да открива 250 хиляди работни места и да строи АЕЦ Белене?преди много ланкаше, но откак захапа тлъстия кокал в Брюксел, забрави да ни оправяСега смяната се пое от алкохолика Миков, който ще ни оправя...след като изтрезнееНаздраве другарю Миков!Закуех се!
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55Ами заминавай бе, тук Кириакстефчовци - бол, бол. Не знаеш ли, коя ще е следващата партия на власт, та поредно да се примъкнеш към нея, комунистче-сомунистче.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наздраве Миков !А на тъnaците - още повече! Пияният и пиян си е умен, докато дeбилът си остава до гpoб ***! Лошото е, че и поколение създава.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този ме спука от смех. защо така не мислеше когато бяхте на власт и имахте мнозинство в парламата? да обаче когато си на високо долу нищо не се вижда. само едни бубулечки и мравки които ги стъпкваш без да им обърнеш внимание. но когато паднеш от високо най много боли. защото земното притегляне е по силно от възвишените ви идеали за собствена облага. пии си вискито и си ходи на село да си пасеш овчицити другарю миков. за това най те бива. вие вече сте ненужен ***. а отпадъка отива на бунището
37
0
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Микооооов, дела трябват - не думи! Хайде да не давам примери, че са много.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От беден народ само с реформи ще се отървем, а от червените само като ги закачим в сибир. България няма нужда от червени. Не на БСП
35
4
 
3
 
! Отговори
ленин преди 8 години
и простотия миков простотия като вашата партизанската от това страда света , куде ума комунист мизерия и нищета
34
1
 
5
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
МНОГО СЛАДКИ ДУМИ ВАСИЛ ЛЕВСКИ КАЗА НЕНИ ТРЯБВАТ СЛАДКИ ДУМИ НА НАС НИ ТРЯБВА ДЕЛА.ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ СТАБИЛНА ДЪРЖАВА НАЙ ВЕЧА ЩАСТЛИВ НАРОД.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя след алкохолния делириум го е ударил на философстване :)Следващия парламент камунетата ще го гледат по ТВ.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наздраве Мише
31
0
 
9
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Виждаме философския символ на БСП зад Миков.Осморката смволизира врътките от ханша на БСП когато ни ограбваха след подмяната.Вторият символ са две кръгли нули за народа.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bednos v bG ne v rumania garzia i dr eu Strani
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя БСП-то вече ни прееба бъдещето.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
идеите на социализма са много добри и справедливи но защо винаги се израждат в тоталитаризъм,явно злото и пошлото винаги са по-силни от доброто у хората
27
4
 
12
 
! Отговори
T2 преди 8 години
Та кой Ви иска бъдещето бе другарю ..... Дръжте си го, опасност да Ви го вземат няма :)