От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази

Подготвяли покушение на депутата като това на Баретата
22 фев 2016 14:44,
254
От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази
Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Защо така?! Тя Коледа мина, сега чакаме Гергьовден ...
105
0
 
10
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Преди 2 години, когато пуснаха слуха, че ще го убиват, фалира 1 банка. Пазете си парите. Мафията изгладня!
104
0
 
4
 
! Отговори
Айде бе............. преди 8 години
АМА И БАЦЕ ЩЕЛИ ДА ПУЦАТ!!!!
103
0
 
12
 
! Отговори
НЕ преди 8 години
О не, Шиши са го заплашили! Шиши - ЩЕ УМРЕШ (да знаеш) дори и *** няма да те спаси!
102
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ПАРИ ЗА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ДЕТО ПРЕСТЪПНИЦИ ГИ ИЗБИВАТ КАТО МУХИ ,НО ПЪК ДА ПАЗИМ РАЗНИ ДЕБЕЛАЦИ ДЕТО САМИ СИ ТЪРСЯТ И ТО ОТДАВНА КУРШУМА СЕГА ДАЙ ДА ГИ ОПАЗИМ ,ЗАЩОТО СА НАЦИОНАЛНА ЦЕННОСТ !
101
0
 
17
 
! Отговори
дий преди 8 години
Ало МВР ,Ало Бъчварова !!!!Кога за беззащитните и немощни старци и други обикновени хорица ще назначите охрана от убийците,апашите,изнасилвачите и всякаква друга ***!!!!!!!!!!!!!
100
0
 
12
 
! Отговори
дий преди 8 години
Аз мисля че всеки политик трябва да има портет съставен на база коментерите във форумите и ако се получи картинката като в случая с Пеевски да му се показва изхода от политиката и общественото пространство и да ходи да произвежда зарзават и щастливи кокошки и прасета!!!!!!!!!!!!!!!!!!
99
0
 
4
 
! Отговори
MAKED0N преди 8 години
Ahahahhaaaa....... abe ovoj debeliot cela Bugarija ke ja izede kaj go najdovte. Vistinski Bolgarin.
98
0
 
23
 
! Отговори
избирател преди 8 години
ТОЗИ УБИ КТБ,СЕГА ВЕРОЯТНО КТБ ЩЕ УБИЕ НЕГО.СПРАВЕДЛИВОСТ.
97
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УжасТ! И него ли ке го пуцат с газов патлак като Доганя?
96
0
 
26
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Кажете го направо ....дебелия го е страх и сега народа плаща за над 50 човека охрана ! Понеже ни е много мил нали ......защо не си наеме сам охраната ? Няма пари ли ?
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкото момче! Не може и но едно кино да отиде...
94
0
 
21
 
! Отговори
Найс преди 8 години
И колко ще плащаме за охранването на Мамин Сфин?
93
1
 
22
 
! Отговори
Дядо Прассс преди 8 години
защо според вас трябва да се убива една марионетка (кукла на конци)....най-вероятната асоциация е тя да се замени с друга,която не е толкова компрометирана ,колкото тоя дебелак....но пък същото щеше да важи и за Бойко Борисов,Цветан Цветанов,Иван Костов,Радан Кънев,Михаил Миков,Георги Първанов,Тъпака Плевнелиев и още стотици *** замърсяващи политическия небосклон на милата ни Татковина
92
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаахаха време беше да вдигнат мерника на господин #КОЙ .Постигне ли се успех с поръчката трябва да стане национален празник този съответния ден !
91
0
 
21
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Така като гледам, няма да им е никак трудно да го гръмнат. Бяга бавно, а и е голяяям - трудно ще пропуснат да го уцелят.
90
0
 
7
 
! Отговори
111 преди 8 години
язък!
89
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А имат ли право мутрите (НСО или частни) на Пеевски сутрин нагло да спират движението по Симеоновско шосе, докато въпросното лице се изниже мазно от вкъщи, отивайки на "работа"?
88
0
 
18
 
! Отговори
+++ преди 8 години
Явно човека има нужда от шофьор и някой който да му отваря вратата при това безплатно а начина е- Звъниш в МВР казваш че някой иска да те убива и Те ти назначават служебни прислужници:)
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов ,Пеевски и Цацаров са звездното трио на ФК Бостан Лееевски.Падне ли Пеевски ще го загази и Леевски.На вис ега една висша лига