Спирането на обществените поръчки = прозрачност

Няма дълга ръка, която да оказва натиск, успокои Димитър Главчев
22 фев 2016 13:00,
19
Спирането на обществените поръчки = прозрачност
Снимка: bgonair.bg

Обществените поръчки са били спрени, за да могат да бъдат отново започнати, но този път според правилата на новия европейски закон, който влиза в сила през април.

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Цялото общество трябва да бъде спокойно, че ще бъдат спазени правилата и процедурите ще се изпълняват, както е записано в закона, увери той.

По думите му нямало дълга ръка, която да оказва натиск за спирането на поръчките, а точно обратното:

"Това е една от целите на спирането на обществените поръчки - да бъдат максимално прозрачни, да няма съмнения в обществото, че нещо се извършва на тъмно", посочи депутатът.

По темата говори и Румен Гечев от БСП, който представи съвсем различна гледна точка от тази на Главчев, а именно, че натиск за спирането на обществените поръчки има.

Според него намесата на следствието и прокуратурата в случая е наложителна.

"Проблемът в България е в неизпълнението на законите, а не в тяхната непрекъсната смяна. Защо няма реакция от съдебната система, след като най-малкото прокуратурата има сериозни съмнения?", попита той.

Двамата гости обсъдиха и казуса с турския консул в Бургас Угур Емироглу, който беше обявен за персона нон грата от българските власти.

Според Димитър Главчев държавата е реагирала адекватно. Той посочи, че най-вероятно аргументите на правителството са свързани с Виенската конвенция, в която е уреден статута на дипломатическите лица. Главчев увери, че българското правителство действа в посока запазване на националния интерес.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за да спрете корупцията ви трябва не само воля, трябват ви закони и процедури, който да не могат да се променят и прекратяват по волята само на един човек.Ако един човек, особено без доводи и доказателства може да направи такова нещо това е чиста проба ПРЕДПОСТАВКА за възможни злоупотреби !!! (естествено не означава задължително, че са се случили, а че са възможни).
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как, то всичко си е наред хаххахаха.Значи един ден преди да спрат търга за Хемус ония плондер министърката на асфалта обясняваше как всичко било супер изрядно. На следващият ден вожда спира процедурата, след още един ден плондера вече е научил наизуст изказването и пак се плюнчи по медиите ...По добре няма и как да е, а за натиск от къде на къде ви хрумна не знам ?!?!?!?!
10
0
 
3
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Главчев е озъбения питбул на Бойко Борисов,който прокарва със зъби и нокти законите на ГЕРБ в парламента.Оставка на това крадливо правителство!
9
0
 
4
 
! Отговори
Ид преди 8 години
Щом казва другаря не комунист :)
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След ЦЦ тоя е най-слузестия гол ***
7
0
 
10
 
! Отговори
национал преди 8 години
Ей, глав(чев)анак, не ни прави на ***!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея в един глас ни правят на балами
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ли ,че досега неспирането означава ,че всичко е обвито в мъгла?
4
0
 
12
 
! Отговори
Gerber преди 8 години
Да, вожда получи честитка от зад океана, прибраха му едни пари не много около милиард лв. Говори се , че и в Катар му щипнали нещо и сега трябва да наваксва. Но това не е проблема в пълната му цялост. Проблема е, че ЕС ще наложи корекции на Българя по оперативните програми в размер на над 4 милиарда и в действителност ресурса се намали драстично. Някой трябва да спре да краде или да се дръпнат повече от заложените в бюджета заеми, това е проблема ще гледам с интерес развоя на събитията
3
9
 
2
 
! Отговори
АТАКА Варна преди 8 години
На вниманието на прокуратурата на вниманието на Г-н Цацаров.Ние от партия атака имаме месечен разход по наеми за нашите офиси по общините и по една заплатка в офис 400 000 лева на месец,това прави 4 800 000 лева разход на година без разходите по телевизия АЛФА.Годишният ни приход от субсидия е 1 700 000 лв.От къде Г-н Цацаров ние от АТАКА набавяме 3 100 000 лева които са ни в минус ???
2
1
 
15
 
! Отговори
Метла преди 8 години
Няма по-гибелна за един народ стихия от неговата организирана деморализация - битуване в мрежи от лъжа, измама и ограбване ! До кога, Господи ? До пълното му изчезване ли ?
1
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 8 години
Дааа Главчев не е Борисов дето дава и взема обществените поръчки. Закона го прави. А войната Главчев е мир.