Горанов взе на мушка синдиците на КТБ

Имало грешки в списъците с вложителите и сумите им в КТБ
26 фев 2016 17:30,
10
Горанов взе на мушка синдиците на КТБ
Архив: Булфото

До края на деня финансовият министър Владислав Горанов ще реши дали да поиска от Фонда за гарантиране на влоговете да се освободят синдиците по несъстоятелността на КТБ.   

Той обясни, че законът му дава възможност за това. Причината да вземе на мушка синдиците са грешките в списъците с вложителите и сумите им в КТБ.

Още по темата

"Докладът за КТБ струва около 800 хиляди евро", обясни още Горанов. Той нарече спекулации информациите, че документът е струвал 20 милиона. 

"Докладът струва под 1 млн. евро, около 800 хиляди евро. За доклада настояваха политиците. Той бе възложен със задание в Закона за банковата несъстоятелност. Общественият интерес го изисква и в този смисъл е оправдан", каза още Горанов. 

Той обясни и че ако законът се промени, информацията от доклада може да е публична.

"Трябва да имаме предвид, че говорим за частно-правни отношения между синдиците на банка в несъстоятелност и международна компания. Предметът и обхватът на договора значително надхвърля заданието, което народните представители вписаха в Закона за банковата несъстоятелност", каза Горанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВикиНе чакай Горанов да направи нещо. Ще лъжат, ще мажат и пак ще си останем с пръст в уста. А дали Цв.Василев си е платил или нарочно нашите го държат там, щото ако се върне какво може да издрънка и за кого, може да е страшно и лошо.
9
0
 
2
 
! Отговори
Вики преди 8 години
То хубаво, ама да вземе на мушката и нашите прокурори, които се подмотват още и никой даже не обявява някаква съдебна призовка, за да бъде екстрадиран Цветан Василев. Вече 2 години всички се подмотват и прехвърлят топката на сръбските власти, които явно са взели добри пари от Василев, за да протакат екстрадицията му. Така че да вземе Горанов и да настоява за ефективни присъди и обвинени за това колосално източване на спестявания на хората.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Горанов кой ще го вземе на мушка, а?
7
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Браво господин министър, отдавна трябваше да го кажете, ние го знаехме.
6
0
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
ТРОШАТ МИЛИОНИ НИЩО НЕ ТРОШАТ САМО КАЗВАТ ,ЧЕ ТРОШАТ ЗА ДОКЛАДИ ОТ ТОЗ, ОНЯ .ЗНАЧИ ПРАВЯТ СЕ НА ЗАГРИЖЕНИ ..А НА ВСЕКИ СИГУРНО МУ Е ЯСНО КАКВИ ИГРИ СЕ ИГРАЯТ.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанчо, събирай багажите и изчезвай! Отивай да си живееш старините в двореца за милиони в полите на Витоша!!! Стига сте си мили ръцете с други хора! Като сменяте синдиците през 3 месеца с това ли ще оправите КТБ??? Ти По-добре кажи кво става с 16-те милиарда?
4
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
Колко години още ще я дъвчете тази КТБ?Истината няма да излезе наяве, то е повече от ясно, но защо трошите още милиони по случая, за да заблуждавате, че уж ви интересува ли?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов, а ние как да се отървем от теб, че глупостите ти нямат край!
2
1
 
7
 
! Отговори
raznocvetniigliki преди 8 години
Tea falshivi dokladi i chisla na minsaveta ste mu izgoriat tsarstvoto...savsem sa se samozabravili v administrativen luks i razkosh...izstrebitelite ste im vidiat smetkata..
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали сте чували за отрицание на отрицанието? Давам ви ясен пример: Общественият интерес кън фалита на КТБ е изискал правенето на доклад, но в същото време този обществен интерес изключва публичност на доклада. Браво бе Горанов, хайде да се върнеш в първи клас.