МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет

Промените в закон трябва да бъдат приети, убедена е Бъчварова
1 мар 2016 20:00, Анисия Иванова
75
МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет
Снимка: Булфото, архив

МВР може да се спре да работи в един момент, ако не бъдат приети промените в ресорния закон. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването "Лице в лице” по БТВ.

Тя коментира новите промени в Закона за МВР като посочи, че със структурната реформа, която се готви и с преминаване на около 4200 служители към държавната администрация вътрешното ведомство ще спести около 15 милиона лева годишно.

Вътрешният министър подчерта, че 5 милиона лева са капиталовите разходи и спестените пари след реформата ще могат да бъдат вложени в оборудване за полицията. "Моята отговорност като министър е да се справя с бюджета и с дейностите, които трябва да осигури МВР. Ако парламентът реши да не приеме този вариант на закона, трябва да е ясно как той ще носи отговорност за министерството. В един момент МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет”, заяви още Бъчварова.

Във връзка с нападките срещу министерството Бъчварова коментира, че това го правят тези, които искат да се върнат времената, когато контрабандата е процъфтявала, които искат да се върнат мутренските времена и които искат да сменят правителството.

По думите й ситуацията е много различна в момента. "Нашата отговорност е МВР да остане в състояние, с което да можем да им се противопоставим, за това е реформата”, посочи тя.

Във връзка с изпращането на армията на границата, която да осъществява подкрепа на ГД „Гранична полиция” министърът заяви, че европейските държави също включват и мобилизират своите армии заради бежанската криза.

„Разработили сме конкретен план и мерки - за часове да знаем, какво трябва да се направим. Нашата цел е да не се образуват тълпи, които да преминават през нашата страна за там, където са тръгнали”, заяви тя.

По отношение на критиките, че оградата, която се издига на границата, е 4 пъти по-скъпа тя посочи, че оскъпяването е в рамките на 15-20% на километър.

"Успоредно с оградата строим и пътища, за да може тя да бъде по-лесно достъпна", заяви още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
10
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Аз Румяна Бъчварова принципно не я харесвам , и то изобщо . И ако МВР спре да работи или не работи в момента , трябва да си подаде оставката , защото това говори достатъчно за нея самата .....
27
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Дай конкретен случай за пример . Например от дело . Там пише дали и как е следен и чрез какви средства се е достигнало до информацията . Всичко друго ми се струва разказ на изуст ...
26
1
 
14
 
! Отговори
Оставка преди 8 години
Вън оставка оставка . най бедната и окрадена държава в света!!!! Мимицата ви ***
25
0
 
4
 
! Отговори
до 25 от Неа преди 8 години
И как точно става това следене ? А ако ти не седиш на компютър ? Защо си мислиш , че си толкова интересен , че да те следят, теб , твоите близки и роднини? Какво толкова интересно смяташ , че можеш да напишеш че да си заслужава следенето ? Хайде давай пример !
24
0
 
0
 
! Отговори
План преди 8 години
Защо нямам власт аз, да видят тогава всички!Ако имах само малко власт, тогава:Първо, ще въведа ред в новинарските сайтове! Видя ли необективни статии или коментари, крумовски закони!Второ, Поли от съседния вход най-накрая ще разбере за какво става дума! Най ги мразя такива, дето само се правят на недостъпни!Трето, захващам се с корупцията и с разните фалшиви идеолози. За нула време ще ги накарам да *** всичките!Четвърто, пето,... имам до стотно!
23
2
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 8 години
Стига вече ,за това което вършите не заслужавате и стотинка а продължавате да искате .На това хората му викат наглост.Престъпниците вилнеят на воля ,не наказани а Вие само искате .Трябва да имате и малко СРАМ ,по дяволите !
22
0
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
МВР отдавна е спряло да работи, независимо от постоянно растящия бюджет !
21
1
 
7
 
! Отговори
любопитен преди 8 години
.....ам дали сте спрат да лапат луди пари....за нищо.......или вземат точно за това
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами българинът на тия заплати отдавна е спрял да работи.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджетТо пък щото до сега се спукваха от работа.
18
1
 
13
 
! Отговори
знам преди 8 години
Висят пред компютрите по цял ден и ви следят,вас,роднини,приятели-като хора и личности са общо взето долнопробни душици!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То сега работи ли?
16
0
 
13
 
! Отговори
бай Пешо преди 8 години
и като да работи т.нар. МВР, ще разбере ли някий, а?Колкото сега някой разбира, че работи (ама на ужким) - само ги виждаме да стърчат строени тук-там...
15
0
 
7
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
MVR....bezdelnitci...tufletci...negramotni! Ministerstvoto s 1 milliard budget ne spira dz iska oshte!! .nDuhayte supata!
14
0
 
12
 
! Отговори
Кон преди 8 години
И отново характерната за днес.бг безвкусица - безпричинно и глуповато изглеждащо усмихнато лице на фона на драматични новини.А, МВР няма за къде да спира да работи, те не са почвали от 20 г.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР е с най голямият бюджет и с най ниско качество на работа даже 80% брак, убийства, бухалки, битова и квартална престъпност, кражби и МВР само говорят за реформи и нищо не се прави, рейтинг "0". И от МВР започна да се краде. МВР трябва да се разформирова и направи ново не опорочено, с дисциплина и устав, пълен реподбор. Другото са ала бала празни приказки. Днес едно, утре друго и накраю нищо.
12
2
 
20
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Ако МВР работеше, нямаше да има битови кражби, индийците нямаше да тероризират старците по селата, нито да процъфтяват телефонните измамници. Нямаше да има и кой да зарибява децата със синтетични наркотици.
11
2
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов : преди 8 години
ПАри няма - действайте !
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tuflecite bez pravo.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази мърлящина струва над два милиарда лева годишно сега,в този си плачевен вид.Без да броим щетите нанесени от престъпното им действие или бездействие.Тази разпищолила милиционерска орда престъпници занимаваща се основно с рушвети,далавери, прикриване на престъпления, измами, дрямка в храсталака, трябва да бъде разтурена незабавно, а милиционерите до един в затвора.Бюджета на тези неспособни торби е повече от този за образование, култура и здраве.Тоест клозета е нищо повече от паразиторазвъдник