В лагерите ни – прекрасно, имигрантите – без претенции

Тези хора не са ни врагове, убеден е Бойко Борисов
Обновена: 5 мар 2016 15:19 | 5 мар 2016 15:12,
166
В лагерите ни – прекрасно, имигрантите – без претенции
Снимка: БТА

Ситуацията в нашите бежански лагери е прекрасна. Това каза премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг за проведеното съвместно учение "Граница 2016", което се състоя в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич, цитиран от агенция "Фокус".

"Бежанците вървят с неправителствени организации, фотографи, медии, адвокати. Много стройно са организирани в тази посока и за сега няма някакви големи претенции към нас", заяви Борисов и бе категоричен, че са взели необходимите мерки.

Премиерът призова да не се настройваме срещу мигрантите, защото те бягат от войните.

Още по темата
"Виждате жени, деца в отвратителни условия, така че от друга страна много се радвам, че примирието в Сирия започна да важи и страните, които воюват там засега го спазват, защото докато мятат бомби по Сирия и Либия и къде ли не, няма как да не бягат хората. Първо трябва да се успокоят тези региони и хората да имат къде да се върнат, защото от едната страна е войната, от другата страна е оградата или нашата жандармерия", посочи Борисов.

"Не е човешко и затова ние толкова настояваме бързо да се реши проблемът още в понеделник, да се дадат пари там, където трябва, за да ги установят и към жените и децата да се подхожда максимално хуманно и в същото време тези, които са от държави, тръгнали на икономически гурбет да изчакат, когато държавите в Европа имат нужда, всеки да си решава сам за себе си", добави той.

"Нека да не имаме за врагове тези хора, които бягат от войната, но в същото време сме длъжни да си гарантираме спокойствието на народа", каза още премиерът и категорично заяви, че не приема твърдата позиция срещу имигрантите на унгарския си колега Виктор Орбан.

"Твърдата позиция на премиера Виктор Орбан за тотално затваряне на границите не е приемлива. В същото време не приемам и другата крайност - кой от където иска да влиза, а ние да им даваме работа и да им осигуряваме жилища", каза премиерът.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че около 10% в центровете на Държавна агенция за бежанците са заети с мигранти, а в центровете на "Миграция" процентът е малко по-голям. По думите й, в цифри това са около 500 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не си ги вземеш в Банкя.Аз живея около тях и знам какво е
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До един българин:благодаря ти!Макар да звучи парадоксално сравнението,което правиш,човешката история определено се повтаря.Харесвам изказването на един историк-Шломо Занд,парадоксално евреин,който казва:"Ако искаме да избегнем превръщането на света в гигантска лудница,трябва да устоим на изкушението да преразпределяме неговото население в съгласие с определен исторически модел."
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V PRIEMNIAT LAGER TI DAVAT VSICKO ,OT KOETO IMASH NUGDA--AKO NE SI SAGLASEN DA GIVEESH V LAGERA TE VRASHTAT V KASHTI BEZPLATNO.KAKVO POVECE ISKAT TEZI MUSULMANI?
71
5
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Същите думи е казал райхсфюрерът на СС, Хайнрих Химлер относно германските концлагери.Даже има пропаганден филм на тази тема за лагера Терезиенщадт в окупирана Чехословакия.Целта е да покажат колко хубаво си живеят там евреите и как нямат никакви оплаквания.Разбира се, повечето обитатели на този лагер по-късно са били прехвърлени в други лагери и впоследствие убити.Идеята ми беше, ако някой се чуди, че Бойко нищо не каза. Надявам се все пак бежанците да останат живи и здрави поне.
70
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тиквата няма външен враг, освен вътрешния - българския народ.
69
1
 
36
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
България трябва веднага плътно да затвори границите си. Та като замине пожарникаря в Брюксел, да не може да се върне!
68
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави впечатление увеличеният брой деца, които влизат и след това остават без придружител. Гледам кадрите на татковци, размахващи невръстни деца като пропуск и се питам няма ли кръвни тестове, за да се установи дали тези, които ги внасят са им родители? Явно някои си купуват родителството, което трае само до влизане в Европа.
67
1
 
27
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Душица човек! Не човек а памук! Майка Тереза! О, Небеса!Не знам, не се сещам повече, свършиха ми се суперлативите за Фейсбойко.Реймънд ряпа да яде! Ако всички го обичат, то Фейсбойко е още повече обичан от повече от всички - извънземните също обичат Фейсбойко.За него няма нерешими проблеми, Фейсбойко може да осъществи контакт и с марсианци, ако се наложи...
66
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти от къде знаеш,че не са ни врагове?Влизат в страната ни отвсякъде,незнайно с какви подбуди,млади здрави мъже,захвърлили паспорти някъде, бродят из гори,дерета и полета,а м-р председателя е сигурен,че не са ни врагове.Какво трябва да ни се случи,за да се стресне властта и по-сериозно да се вгледа в тази напаст,която завладява Европа.
65
0
 
23
 
! Отговори
ес преди 8 години
Като е прекрасно, защо не се заселиш при тях
64
2
 
23
 
! Отговори
бойко roasted преди 8 години
И за чобани по границата не ставате , то не е като да се печеш в катар , генералите издънкаджии....
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога няма да се интегрират с нас-българите.Ще се интегрират с другите мюсюлмани в ЕС и в родните им страни.
62
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се интегрират лесно, те са близки до нас по всичко - манталитет, етнос, бит... Ориенталци като нас.Най-малкото нас пет века ориентарци са ни ... или си мислите, че сме бели нора!?
61
0
 
6
 
! Отговори
тиква преди 8 години
Ето как става: *****, *****, ******* **з!
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глобалната криза ще удари първо емигрантчетата в Западна Европа.Ще си се върнат по родните домове,няма къде да отидат.
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 78: *** пълен!За колко години според теб се формира една нация?Или всички новоизлюпени бакалавърчета и магистратчета по европейски и обществени науки си мислите,че социалното инженерство е като да забъркате салата?
58
1
 
32
 
! Отговори
......... преди 8 години
моля ви един ден поне не давайте този господин писна ми да слушам лъжи лъжи и пак лъжи - разбирам че "много" го обичате но ......идва ни в повече
57
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред това да гледам празни улици и призрачни квартали, по-добре да приемем качествени бежанци, да се сливаме с тях, да водят и роднините си в България.Друго спасение няма.
56
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... да се дадат пари там, където трябва..." казва Баце и става ясно защо рекламира България пред бежанците. И Кристалина на всеослушание каза, че може да получим пари заради бежанците, а на ушето на Тиквето е казала: "Малко са на брой при вас, Борисов, така няма да ти дадат, трябва да напълниш държавата."
55
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрите и работливи мюсюлмани трябва да бъдат приемани и интегрирани. И дано при нас идват повече такива, умиращата ни държава има нужда от тях.