България се доказа като защитник на външните граници на ЕС!

Това стана с цената на големи лишения, отбеляза Михаил Миков
43
България се доказа като защитник на външните граници на ЕС!
Михаил Миков. Снимка: Булфото

През последните години България демонстрира сериозен капацитет за охрана на външните граници на ЕС, с цената на големи лишения. Цената само на оградата е един годишен бюджет на Министерството на културата, обяви председателят на БСП Михаил Миков пред БНР.

Още по темата
Според лидера на социалистите страната ни се е доказала като сериозен защитник на еврограниците.

“Всичко, което България прави в тази сложна обстановка, без да е равноправен член на Шенген, повдига въпроса доколко механизмите на солидарност и партньорството на ЕС се отнасят и до България, Румъния, Хърватска”, посочи Миков и поиска гласът на Балканите да се чуе по-силно  в Европа.

Миков коментира и вчерашното съвместно учение на армия, жандармерия и гранична полиция, като ги определи по-скоро като проява с показен характер.

По отношение на законопроекта за повишаване на средствата за отглеждане на деца между първата и втората година на майчинството, който не беше подкрепен в НС, Миков коментира, че България загива демографски.

“България загива демографски. Абсолютни шампиони сме в Европа. Важно е правителството да дава постоянно сигнали към родителите, че държавата е солидарна с отглеждането на децата. Тези 20 милиона няма да решат кой знае какъв проблем, но те са политическият знак, че това е важно за България.

Гласуването „против“ показва, че правителството не се интересува от демографския проблем и как родителите с най-ниски доходи отглеждат децата си. Инатът тези средства да не се дадат на майките, е по-скоро политически инат, отколкото разумно решение”, смята лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България наистина се доказа,но като страна,управлявана вече 26г от недонаправени от бащите им двуноги същества със с.копени мозъци-световни шампиони по необразованост,невъзпитаност, некадърност,корумпираност,безсъвестност и безотговорност,които са заченати,родени и възпитани като нехранмайковци,национални предатели и международни престъпници !
21
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Толкова сме зле, че дори бежанците ни заобикалят. За тях не е трудно да разберат, че средната заплата тук от е като трагикомедия за самоубийци. Нямам думи за смешната статия за *** гордост? Дали е вярно твърдението, че ние българите живеещи в собствената си държава, сме по-бедни и ограничени от тях бягащите от войната?
20
1
 
2
 
! Отговори
за 31... преди 8 години
НЕ СЕ НАДЯВАЙ , ТУРЦИЯ ДА ОТСТЪПИ ПРЕД КОМУНИСТИ И ТЕРОРИСТИ...!ПРОСТО НЕ СИ НАЯСНО С ПСИХИКАТА НА ТАЗИ НАЦИЯ!
19
0
 
2
 
! Отговори
Смех.... преди 8 години
България още нищо не е доказала...А , КОМУНИСТИТЕ ВЕЧЕ ИСКАТ ПАРИ ОТ ЕС....ха,ха,хааааааааааа
18
1
 
2
 
! Отговори
БРАВО НА ЕРДОГАН преди 8 години
КОМУНИСТИ И ТЕРОРИСТИ ОТ ПКК-----РАЗБИРАТ САМО ОТ КУРШУМ В ГЛАВАТА!ТОЧНО ТАКА --СЕ ВОЮВА С КОМУНИСТИ И ТЕРОРИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП се доказа като руска *** и предател на българските интереси!Почти всички комунисти са престъпници!Всички мутри са контингент на БСП /ГЕРБ/.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на снимката не беше Миков щях да помисля, че Борисов ги реди тия. Те са си плюли в устите.
15
2
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд!Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности!Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!Създадохте най-голямата безработица в Европа!Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора!Отворихте път на младите хора към проституцията и наркотиците!Направихте от специалистите улични продавачи и охранители!Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход!Намалихте нацията с близо 1 милион жители!Съкратихте средната възраст на българите с 10 години!Върнахте забравената детска неграмотност!Отворихте п
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България се оказа достоен слуга !
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наздраве!19SAMO ROMITE SPASIAVAT DEMOGRAFIATA V BALGARIA--MNOGO SA RAIONITE V ,KOITO NEMA BALGARI.
12
1
 
9
 
! Отговори
Наздраве! преди 8 години
Другарю Миков, една жена трябва да ражда след като е намерила мъж който е готов да поема нейните разноски. Вашата социална сигурност поощрява паразитна раждаемост и е в тежест на работещите Българи. Това е основната причина за изпростачването на нацията.Това за което говорите трябва да се отнася за деца които са останали безродители. Пари трябва да се дават за възпитателни центрове "сираки домове" за вече родени деца, а не за техните родители които са се отказали от своите родителски задължения
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MIKOV V BALGARIA NIAMA KULTURA,A ZASHTO LI IMA MIN. NA KULTURATA?
10
0
 
12
 
! Отговори
BG преди 8 години
Един от "мутрите" на Социалистическа България...Вижте му поръчковия номер на мерцедеса....Еми после кмета на Галиче....И за каква България говори....м.
9
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До еделвайс,С прискърбие се налага да Ви съобщим, че Черно море няма гръцки острови...поне към днешна дата.
8
7
 
0
 
! Отговори
Mustafa преди 8 години
Tolkova civilizacij i veliki narodi sa izcheznali ,i kakvo.Ne e tolkova goliama zaguba za chovechestvoto ako izcheznem i nie.Ne sme cvete za mirisane,taka ,che po malko pleveli na tazi zemja,tolkova po-dobre.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков като защитник на водката! Наздраве
6
4
 
17
 
! Отговори
eho преди 8 години
Децата на членовете на БСП, бившето БКП, напуснахса България, като отмъкнаха доста милиони от българския народ. Не, че плачем за техните деца, но стига фалш другарю Митев. И банковите кредити с нечувани условия, накараха много млади да напуснат страната. А чии са банките, пак на бивши комунисти. Баба ми казваше, комунист ли е и от снимка ще те излъже.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наздраве мише, само ми обясни защо в Сирия има война 5 години а тези *** които се движат към Европа имат по 5 деца до 3 години. къде са ги раждали в окопите или нямат партиен секретар да планира .....
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От както БСП останаха с един файтон избиратели , Миковчето почна да ръси мозък и морал . Когато бяхте на власт с ДПС и Атака се криеше като лалугер .
3
5
 
10
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Миков, и ти ли не си в час?! Не четеш ли колко пъти на колно места по колко " бежанци" хващат?! Човеко, как пък нито един от тях няма документи?! И този наш кораб " Обзор" в Черно море какви ги върши?! - Спасява хиляди, идващи от Турция като ги стоварва на гръцки острови. Това спасение ли се нарича?! И опазване на външни граници на ЕС?! Неееее, Миков, неееееее! Кажи как точно се нарича?!