България се доказа като защитник на външните граници на ЕС!

Това стана с цената на големи лишения, отбеляза Михаил Миков
43
България се доказа като защитник на външните граници на ЕС!
Михаил Миков. Снимка: Булфото

През последните години България демонстрира сериозен капацитет за охрана на външните граници на ЕС, с цената на големи лишения. Цената само на оградата е един годишен бюджет на Министерството на културата, обяви председателят на БСП Михаил Миков пред БНР.

Още по темата
Според лидера на социалистите страната ни се е доказала като сериозен защитник на еврограниците.

“Всичко, което България прави в тази сложна обстановка, без да е равноправен член на Шенген, повдига въпроса доколко механизмите на солидарност и партньорството на ЕС се отнасят и до България, Румъния, Хърватска”, посочи Миков и поиска гласът на Балканите да се чуе по-силно  в Европа.

Миков коментира и вчерашното съвместно учение на армия, жандармерия и гранична полиция, като ги определи по-скоро като проява с показен характер.

По отношение на законопроекта за повишаване на средствата за отглеждане на деца между първата и втората година на майчинството, който не беше подкрепен в НС, Миков коментира, че България загива демографски.

“България загива демографски. Абсолютни шампиони сме в Европа. Важно е правителството да дава постоянно сигнали към родителите, че държавата е солидарна с отглеждането на децата. Тези 20 милиона няма да решат кой знае какъв проблем, но те са политическият знак, че това е важно за България.

Гласуването „против“ показва, че правителството не се интересува от демографския проблем и как родителите с най-ниски доходи отглеждат децата си. Инатът тези средства да не се дадат на майките, е по-скоро политически инат, отколкото разумно решение”, смята лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
8
 
! Отговори
Галин преди 8 години
ХХХАХАХАХА ДА СЕ СМЕЯ ЛИ, ДА ПЛАЧА ЛИ... :d
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей тъй сами ще са хвалите само.