В главата на Миков – само сърпове и чукове

Идеите на Москов не били противоконституционни
11 мар 2016 09:52,
42
В главата на Миков – само сърпове и чукове
Снимка: архив, Bulphoto

"На Миков и колегите му само чукове и сърпове са в главите им. Ако мнението му беше ценно за мен, вероятно трябваше да се обидя. Ще отмина това, което каза, за да му дам възможност и той да го забрави". Така здравният министър Петър Москов отговори на призива на лидера на "БСП лява България" Михаил Миков Москов да си събира чуковете.

Припомняме, че опозицията в парламента поиска оставката на Москов, след като Конституционният съд отмени част от здравната му реформа.

Още по темата

"Решението на КС ясно казва, че разделянето на пакетите не е противоконституционно. Там, където аз като вносител не съм конкретизирал нещо, това ще бъде прецизирано и съобразено с мотивите на КС", заяви Москов пред Нова тв.

Той отново настоя на тезата си, че решенията на съда не се коментират, а се изпълняват.

"Моето мнение вероятно е най-близко до това на Филип Димитров. По неговите думи казусът е въпрос на литературен анализ", добави Москов.

"В основния пакет бяха включени заболявания, чието лечение не търпи отлагане и са масови, като например сърдечно-съдовите. Идеята беше те да се покриват изцяло от Здравната каса.
 
От друга страна, за лечението на болестите в допълнителния пакет трябваше да се чака или да се плаща от здравна застраховка или със собствени средства. В този пакет попадаха заболявания, които не са животозастрашаващи. С решението на Конституционния съд всичко това отпада. Пакетите не са разделени по заболяване, а по стадий на заболяването", уточни Москов. 

На въпрос дали очаква да бъде изключен от ДСБ, Петър Москов заяви: "Не съм го чул и не го очаквам". Той добави, че на ДСБ им предстои национално отчетно събрание и там ще се вземат по-скоро политически, а не персонални решения.

"ДСБ не трябва и не може да бъде разцепвано", обобщи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един българин 34Естествено нямаше да има драми ако Москов беше като Фил! Здравеопазването щеше да е закрито и забравено, щото си е чиста "комунистическа" измислица...И нямаше да има проблем, ама никакъв. Мдааа, има здравеопазване има проблем, няма...и т.н. Приказката на Бащата на народите я знаете и може да се приложи във всеки един случай в милата ни родина. Как бяха отстранени проблемите с разни заводи, фабрики, цели индустрии? Ами просто ги закриха или разпродадоха за скрап...
28
3
 
7
 
! Отговори
НЕ! преди 8 години
Пропагандата от сегашните години надмина по гнус пропагандата от предишните години.Не искайте от хората да умират възпитано!!!Няма как да се случи. Стигнахте дъното.Дъното е посегателството ви върху инстинктът ни за живот, който искате да отхвърлим, въпреки, че ни е Божи дар. Москов иска да съм лабораторна бяла мишка. Не, няма, защото Бог ми е казал, че животът ми е уникален, не сме вещи, с които да се разполагате според наркоманските алчни безчовечни халюцинаци
27
3
 
6
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До НЕ! - Възпитано означава, колега, да не се говорят отявлени лъжи и глупости. Това е пропаганда от предишни години. Или това са "твоите" години.
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, а у твоята само турски ваксини, които започват още от ПЪРВИЯ ДЕН според умунизационния календар! Детето дето се вика не още родено и бум ВАКСИНА! На втория ден - бум още една! И до 18 години - 20 ваксини, след което се иска още ваксиниране. Какво има в тези толкова рекламирани ваксини - НИКОЙ ОТ НАС НЕ ЗНАЕ, няма и да научи Москов?!? Що не се изтапаниш и да кажеш и покажеш АНАЛИЗ на тези ваксини? Защо?
25
12
 
11
 
! Отговори
аз преди 8 години
Москов е интелигентно момче,от сой и с отлично чувство за хумор.Затова е министър.а вие какви сте-свирчовци май.
24
4
 
9
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Един *** направи болниците "търговски дружества" Друг създаде ДПС. Трети измайстори задължително гласуване по избори. Какво Ви става , господа управници! Всичко това все въпрос на литературен анализ ли е ! Има ли тази клоака Конституция или не?В Миковата глава може и наковалня да има - товма не ме интересува!! Защо ,Вие, г-н Москов не направите здравеопазването както в мръсния и долен комунизъм преди 26 години ??
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Името му - Хитър Петър, фамилията - като Москва, в главата му - само пари.
22
7
 
14
 
! Отговори
върви си!!! преди 8 години
Михов ли ти евиновен бе *** ,че нищо не направи с здравеопазването.Всички болници с милиони дефицит.Управи това а не се занимавай с Михов и си върви -колко пъти да ти казват ,че нищо не правиш и затова ти върнаха закона от КС.Върви си и ти и всичките делибеи в това правителство.
21
8
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Москов в твоята глава само разврат содомия и лудост. Одържим си болен и обществено опасен. Москов махай се
20
2
 
16
 
! Отговори
НЕ! преди 8 години
До СтефановТогава, когато наркоманизираните, загубили мяра и ценност лъжливи управници на България бъдат малко по-озаптени в усмирителни ризи и под ключ, тогава можем да си позволим да бъдем и по-възпитани. За възпитание тук няма реч. Няма да умираме възпитано, както им се иска на кухоглавите.
19
8
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Много партийно обременени читатели има тука! Поне се постарайте да бъдете малко повече възпитани, моля!
18
4
 
16
 
! Отговори
Видно е преди 8 години
А в главата на Блесналия поглед - само дим от кока, ганджа и или хашаш - хашиш.Видно е.
17
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, отивай се заедно с Боце. Оля се в глупости, и Дянков ви го каза онзи ден. Дянков ми се издигна в очите.
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До inatut Пожелавам да те лекуват по правилата на Москов.
15
11
 
19
 
! Отговори
състудент преди 8 години
Москов, в началото на своята дейност като министър ти бе едва ли не добро момче, сега си просто отвратителен твърдоглав кухавей. И въобще реформаторите сте един файтон озлобени ***, с арогантно кухо самочувствие и алчни очичики. Ае, разкарайте се от живота ни, майките ни не са ни раждали за да ни тормозите вие.
14
7
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
тоя пак кара със превишена скорост по колумбийската магистрала!
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно ми е как наркоман се подиграва на пияница...
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха а в твоята глава Москов е куха като кратуна !!!подавай оставка че народи толкова бъркотий
11
15
 
8
 
! Отговори
inatut преди 8 години
И миковчетата бетер кутевчета станаха.. има ли рубли всичкото кове мнения!
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ни интересува какво мисли наркоманът за пияницата?