Миков: Здравето не може да бъде стока!

"ГЕРБ правят така, че хората да плащат повече за здраве"
10 мар 2016 09:30,
19
Миков: Здравето не може да бъде стока!
Снимка: кадър Нова тв

"Москов и ГЕРБ правят така, че още повече да се увеличат личните разходи на хората за здравеопазване", заяви лидерът на БСП-лява България Михаил Миков.

Още по темата

По думите му "здравеопазването става по-недостъпно, а здравето - все по-незащитено. Конституционното право, което е изрично, е нарушено със закона", посочи Миков пред Нова тв.

"Ние можем да чакаме. Въпросът е, че през това време българските граждани ще умират. Защо трябва един пациент да чака, след като така или иначе ще плати Здравната каса и той така или иначе ще мине през съответното здравно заведение", аргументира се той.

"Москов реформира онова, което баща му Костов измисли. Измислиха търговски дружества-болници. Ние още тогава казахме, че здравето не може да бъде стока", изтъкна Миков.

Лидерът на Столетницата беше категоричен, че до края на годината редица по-малки болници - държавни, обществени и общински, ще бъдат затворени поради недостиг на средства: "Лекарите постепенно си събират чуковете и отиват в други болници, след като Москов не иска да го направи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Карл Маркс преди 8 години
Тоя даже марксизма не е учил както трябва.Да припомним "Капитала":" пари- стока- пари"Всяко нещо, което се плаща с "пари "е "стока" от тази гледна точка.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами увеличете заплатите на лекарите, за да " не си вдигат чу.ков.ете".Как може депутатската заплата да расте непрекъснато и да сте единни по въпроса, а заплащането на лекарите да е " непосилно бреме".
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миката май е зачервил леко гребена на тази снимка.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Миката в аптека влиза само ако му свърши спиртът вкъщи. Наздраве Мишле!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво миков ти унищожи сдс. наздраве...
13
2
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 8 години
А бе,доктор Миков, кой го интересува колко хапчета пиеш след запой, та си седнал да даваш акъл на другите??? Бегай в кръчмата да вдигаш "сърпа и *** " !!!
12
1
 
6
 
! Отговори
ВИКТОР преди 8 години
СЛУШАХ МИКОВ ПО НОВА ТАЗИ СУТРИН И МУ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО Е ОТИШЪЛ В НОВА ПРИ ЦОЛОВА И НИКОЛАЕВ НЕЗНАЕ ЛИ ЧЕ ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ НАРЕЖДАНИЯ ОТ????? НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЙ ЗАТОВА МЪНКАТ КАТО ГОВОРЯТ ЗА ДА НЕ ЗАСПЯТ- НЕ ГЛЕДАМ СУТРИШНОТО ПРЕДАВАНЕ ПО НОВА НЕМОГА ДА ПОНАСЯМ АНА КАТО СЕ ПРАВИ НА ЗНАЕЩА ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ И МЪНКАЩИЯ ВИКТОР КОЙТО НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИ КОЙ ГИ НАПРАВИЛ ЖУРНАЛИСТИ НЕЗНАМ
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, хубаво говориш. Но имам един въпрос - когато лидерът Ви, Станишев, беше мин.-председател и командвахте парада (макар и с ДПС), какво направихте, за да промените това? Или задавам риторичен въпрос? Не е достатъчно да говорите. Действията (по-скоро бездействията) са показателни!
10
1
 
10
 
! Отговори
Мимоза преди 8 години
Между другото, точно тази глупост, едни и същи лекари да могат да работят едновременно и в държавната болница и в частна такава, доведе до това изкривяване на системата. Не може да те преглеждат в държавната, а да те оперират в частната, или обратно! Това е недопустимо смесване на обществени и лични средства...обществени пари, отиват в джобовете на частници, независимо кои са те! От Касата се източват огромни суми за мними изследвания, лечения и операции! Кой ПОЗВОЛЯВА това?!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яяяя, да видим, кръвта не е стока, но преди опрация на близък трябва да броиш няколко стотарки за бака с кръв иначе не се прави операция.Може би е по-добре всичко да има официална цена, иначе с такива човеколюбиви лозунги за медицина единствено се стимулира корупцията сред лекарите и черната борса.
8
1
 
12
 
! Отговори
Мимоза преди 8 години
До Медицината е стока!Абсолютно подкрепям! НЗОК да няма нищо общо с частните болници! Който е решил да работи на частно, да работи! Пациентите да си плащат кеш. Който се осигурява и се наложи да се лекува да избира: или държавна болница и пари от касата, или частна и пари в брой. Нека има право на избор. Който е направил частно здравно заведение да си работи изцяло като частна фирма и да си носи последствията за инвестиционния риск - добри ли лоши!
7
2
 
14
 
! Отговори
Медицината е стока! преди 8 години
Лекарите са търговци, а медицината е стока. Отвратително!!!Спрете да финансирате от здравната каса частни клиники! Щом търговеца-лекар е решил да става частник, да си носи последствията от частната инициатива. Пак строите капитализъм с комунистически средства. Не може лекар работещ в държавна болница, да работи и на частно!А на лекаря не му викам лекар, ако е частник, викам му: търговецо, продавачо, нали здравето било стока. Смешници!!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Миков, преди 8 години
Айде без изцепки! Здравето е стока от 2000- та година. До сега кой протестира? Никой! Айде молим!
5
4
 
4
 
! Отговори
Дед преди 8 години
Тая "баба" до кога ще я търпим? Може да си на 15 и пак да си "баба". Пример - г-н Михов. В БСП има много млади, начетени, свестни и коректни хора. Те трябва да бъдат водещи, а не "изкукалите старчоци".
4
1
 
9
 
! Отговори
BG преди 8 години
И се вози в мерцедес с поръчков номер...Пример за бедния народ...И защо имало мутри....И защо въобще съществува България след като никой не знае какво прави'какво става и за какво живее...
3
2
 
4
 
! Отговори
дед мароз преди 8 години
ай наздраУе гус`дин Михоффььь ... хлъц
2
3
 
4
 
! Отговори
Пукутя преди 8 години
Тоа па е отрезнял..!
1
4
 
18
 
! Отговори
Честен човек преди 8 години
Не ги ли унищожиш напълно тия ще ни смучат кръвчицата безкрайно.Имах глупостта да стана член На БКП, 3 години преди преврата. Не отричам. И заявявам: Правоимащи те другари от БКП определиха бъдещето на България за 100-ци години напред: Те да са господарите, те да властват. Нароиха разни партийки и готово: демокрация сме. Но всички корена им е в БКП.Не ги ли смачкаме като ***, ще страдат децата ни и внуците ни.