Част от Реформаторите "се задоволяват с цацата"

Другите искат радикални реформи, заяви Гроздан Караджов
13 мар 2016 13:09, Александър Попов
15
Част от Реформаторите "се задоволяват с цацата"
Снимка: Булфото, архив

Четиринайсетото Национално събрание на ДСБ, което се организира след местните избори, категорично ще потвърди оставането на партията в опозиция. Това заяви пред журналисти преди началото на днешния форум в НДК, евродепутатът Светослав Малинов.

Делегатите ще обсъдят промени в партийния устав, сред които е създаването на Изпълнителен съвет.

Малинов добави, че сред дискутираните теми ще е и дали ДСБ да остане част от Реформаторския блок.

За съдбата на министъра на здравеопазването Петър Москов, който не присъства на форума, той посочи, че тя е в неговите ръце, тъй като Москов вече не е част от ръководството на формацията.

Съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски определи ДСБ като важен и ценен партньор. Имаме различия - в отношението си към централната изпълнителна власт, но можем да ги преодоляваме, каза той, като изрази надежда тъмносините да останат в Блока.

Откакто се разделихме, гласуваме по-единно в зала, принципът "единни в многообразието" може да дава добри резултати, посочи той. Зеленогорски припомни, че формулата "Реформаторски блок" е била успешна на миналите избори и че е реалната дясна алтернатива на ГЕРБ.

Докато говореше, той беше прекъсван от иронични реакции на залата. В края на обръщението си Зеленогорски заяви, че не заслужава такова отношение, но дава и иска прошка.

Гости на 14-ото Национално събрание на ДСБ са и Корман Исмаилов (НПСД), Татяна Дончева ("Движение 21"), Мартин Димитров и Гроздан Караджов от гражданската квота на Блока.

Караджов заяви, че Гражданите са с ДСБ.

Днес дължим отговор на няколко въпроса "защо?" - защо се събрахме в РБ, какво от записаното при учредяването изпълнихме - забравихме ли ги или те бяха трик да спечелим изборите, продължи той и обясни, че медийните бухалки на Орешарски продължават да бият, дори по-силно по ДСБ, обръчите от фирми около ДПС - да печелят обществени поръчки, "допуснахме да опраскат съдебната реформа, още повече, когато ние сме на пост там да я правим". Напуснахме властта, защото след 9 декември 2015 г., след като не се гласуваха конституционните промени, станахме излишни, обясни Караджов и заключи, че една част от РБ продължава "да се задоволява с цацата, а друга част - да иска радикални реформи".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ДСБГроздан Караджов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е да са в кацата с меда ,идеали и принципи нямат значение
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДСБ са обречени на пълен провал, ако останат с ренегатите на Кунева, които излъгаха хората. Единственият изход за ДСБ е да изгонят партийката на Кунева, или да напуснат Реставраторския блок, който с Куневистите е напълно провален и дискредитиран. В противен случай няма да спечелят никакви избори и никой няма да гласува за тях.
9
4
 
5
 
! Отговори
Успех ! преди 8 години
Адмирации за депутатите от гражданската квота на РБ ! Адмирации и за Татяна Дончева ! Браво на партията ДСБ ! Тя е моралният коректив на РБ и политическият факел на зрящите и будни българи, които искат справедливост и нормални условия за живот в родината си !
8
1
 
5
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Вече ви разпознаваме другари мафиоти.Без да ви видим физиомутрите,можем да ви определим профила-комунист или отроче на комуносоциалист.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е казал народа, "Тая шия не е от туршия".А иначе е ясно че на Лостов протежетата с цаца не се задоволяват.Те искат ЦЯЛАТА държава.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гроздане, да те такова който те хване
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом като Радан Кънев и неговите хора ръкопляскат на Татяна Дончева работата е ясна . Както преди време се разкри , че Иван Костов е скритата лимонка на БСП , така сега се разкри и Радан Кънев . Айде чао у лево .
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Медиите на Орешарски",въобще не ми пука за бившия премиер,но така наречените десни са царе на пропагандата,лъжите и не назоваването на нещата с истинските им имена. А самите те са заобиколени с олигарси!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е да се препитават добре като обслужват властта, най добре да продължават да правят нещо без ръце и менуети на Бай Бай!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
реформаторите по важни ли са от българите
1
7
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 8 години
Те деформаторите и с отпадъците пак ще са щастливи.