Борисов към ГЕРБ: Няма да гоня някой, който работи

"Капитанът в Брюксел, на кораба - бунт", коментира премиерът призива на своите
Обновена: 17 мар 2016 19:09 | 17 мар 2016 19:03,
91
Борисов към ГЕРБ: Няма да гоня някой, който работи
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че разбира нервността на депутатите от ГЕРБ, които поискаха от него обяснение докога ще търпи ДСБ. Министър-председателят обаче обясни, че не дели министрите на партии. Затова той ще обясни на депутатите от ГЕРБ, че както той, така и те ще подкрепят здравния министър Петър Москов докрай.

По-рано днес  групата на ГЕРБ в парламента излезе с декларация, в който настоя Борисов да освободи кадрите на ДСБ от властта. Депутатите призоваха лидера си да отиде при тях в парламента и да обясни докога ще търпи двойната позиция на Радан Кънев и хората му.

”Вярно ли така са казали”, попита Борисов, който е в белгийската столица и констатира усмихнат: "Капитанът в Брюксел, бунт на кораба”.

Премиерът обеща, че ще се срещне с депутатите си, защото е дисциплиниран.

Още по темата
”Ние нямаме споразумение с ДСБ, а с РБ и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз”, обясни обаче той. Борисов предположи,  че хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на Реформаторския блок, които не излизат от него, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта.

”Аз никога не съм делил хората кой от кой партия е в управлението. И ако те са добри професионалисти, аз нямам причина да ги гоня. Така че, ако искат да стоят да работят, да работят. Но не е морално да даваш акъл като опозиционер”, каза още министър-председателят

Той призна и че двуяката позиция на РБ да не знаят самите те какви са, пречи на работата на кабинета.

”На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят”, обясни още Борисов.

Премиерът се извини на Радан Кънев за думите си, че е казал, че има стотици назначения на ДСБ във властта, както и за думите си, че шефът на тъмносините искал смяната на главния прокурор.

”Това, че не е  искал смяната на главния прокурор, аз бях останал с обратното усещане, извинявам се, че съм го разбрал грешно. И другото, извинявам се, че казвам, че стотици били назначенията, добре –не са стотици, но са достатъчно. Човек трябва да има доблест когато излиза да говори да знае какво приказва“, коментира Борисов.

На зададен от страна на медиите въпрос премиерът и лидер на ПП ГЕРБ посочи, че няма противоречия между него и Цветанов и ПГ на ГЕРБ. ”Те се изнервят на моята добрина и толерантност и на това, че ми се качват на главата и аз продължавам да казвам –не, те са по-добрите ни партньори, рано или късно ще се върнат. Това ги изнервя, защото структурите вече им омръзна да ги слушат “, допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
10
 
! Отговори
Алекси Баненски преди 8 години
"Няма да гоня някой, който работи......... ЗА МЕЕЕЕН!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес, пише се двОяко, а не двУяко.
26
4
 
0
 
! Отговори
Как ще ни стигнат... преди 8 години
Едно време завиждахме на Щатите.А накрая какво се оказа: Техните президенти и кандидат-президенти един след друг се оказват <сложете звездички>, а уж изостаналата България си издигна лидер - истински патриот и уважаван в целия свят!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не налетите на майор векилски или на гм димитров
24
2
 
6
 
! Отговори
л преди 8 години
навремето за бунт на кораба е имало само едно наказание бесило, '' обеси '' бунтарите ама не ти стиска маи че те веднага ще изкарат кирливите ти ризи
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удивителна подкрепа на един министър със смущаващо от какво разсеян и влажен поглед от страна на международно признат организиран престъпник ,наркот.рафикант и по съвместителство виден политик...Кое ли ги "сбира"? Братята американци знаят!И скоро всичко и всички ще са по местата си!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44"Браво!Истински капитан!"---НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙ НА ТИКВАТА, МОМЧЕ! :)
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Капитанът в Брюксел, на кораба - бунт"---Тиквата се САМОНАЗНАЧИ за "капитан". Нали си "генерал", бе! Плъх!А, иначе, като тръгне корабът да потъва, "капитанът" ще изпревари и плъхове около него -ПРЪВ ЩЕ НАПУСНЕ КОРАБА, като през февруари 2013-та.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дсб и герб едни и същи л....а
19
0
 
4
 
! Отговори
..., преди 8 години
Premiera da ostane dva mesec v Bruxelle...da gi upravliava s distancionno...:-):-):-)
18
0
 
3
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Няма как да има демокрация с лидерски партии /доколкото въобще лидерското образование е партия/ и пропорционална избирателна система. Герб "изискват" от Борисов е как така той ги е назначил всичките от Лъчо Мозъка до Цветанов.При съчетанието лидерски партии и пропорционална система ТЪРЖЕСТВУВА ОЛИГАРХИЯТА а ние н вас сме никой.
17
0
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Бойко, капитанът последен напуска кораба, а ти все в Брюксел седиш.Всъщност то вашето дори не е кораб. То е продънена турска гемийка натоварена с бежанци и третополови евротолерасти.Подай оставка !Освободи България от присъствието си !
16
1
 
9
 
! Отговори
3 преди 8 години
БАЦЕ, ДОКАТО СИ В БРЮКСЕЛ ПИТАЙ ТАМ ЗА ИНДИКАТОРИТЕ ЗА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ НА ГАЛЕНИКА СИ НАД КОЙТО СИ РАЗПЕРИЛ ЦЯЛА ШАТРА ..В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА БОЛНИТЕ СЕ ТРЕТИРАТ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ И СИ МЯТАТ ПРЪСТИТЕ В ИНДИКАТОРИ..ПИТАЙ НЕ СЕ СРАМУВАЙ..ДА НЯМА ПОСЛЕ УЙТ.
15
1
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Най-неадекватното и атибългарско правителство в цялата история на БЪЛГАРИЯ !!!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами добре изгонете тези ваши нар.преставители които въобще не са се изказвали в парламента има такива нали и то в няколко от вашите мандати.Седят на скамейките като послушни ученици или на Вас такива Ви трябват
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Борисов! Много добре знае, че народът одобрява работата на Москов, който се стреми да промени нещата в здравеопазването към по-добро. Много от лекарите са недоволни от това, че им се отнема възможността да изкарват допълнително пари "под масата". Затова пречат и на съдебната реформа да се осъществи, защото означава да бъдат наказани с отнемане на привилегии, имущество и пари, придобити по нечестен път. БРАВО! Ако продължи така, хората ще го харесват още повече. Дано! Най-после!Поздрав!
12
2
 
11
 
! Отговори
активен преди 8 години
Започна се. Това е втората абдикация на мутрата от властта. След 2013 год. Но този път за година и малко открадна много повече от първия път. Да му мислим тези, които ще му плащаме милиардите.
11
3
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
"Капитана в Брюксел ...",а кораба потъва нормално вода ще има за всички.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е странна привързаността и подкрепата "докрай" към един странен, груб министър. Та този човек обрича болните хора на допълнителни унижения, на психически и физически тормоз, фикс-идеите му могат, и ще доведат много хора до задълбочаване на страданията им и дори до най-лошото. Каква реформа е да избереш фирма-консорциум за обявени 470 хлв., която после ще спечели десетки милиони от продажба на четящите устройства, защото САМО ТЯ ЩЕ ИМАЛА ПРАВО ДА ГИ ПРОДАВА?! А, г-н премиер, наясно ли сте?
9
5
 
9
 
! Отговори
М преди 8 години
До новите божества в ГЕРБ: само да ви предупредя, че без Б.Б. сте кръгли нули!