Уличното правосъдие ще спре със съдебната реформа

Мониторингът може да падне до 2018 г., смята Захариева
20 мар 2016 10:41, Александър Попов
24
Уличното правосъдие ще спре със съдебната реформа
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди всичко заради българските граждани, а не заради поредния европейски доклад, ние трябва да направим реформата в съдебната система. Трябва да направим така, че българските граждани да вярват в съдебната система и решенията, които се постановяват там. Това ще спре и правосъдието по улиците - нещо, на което, за съжаление, все по-често ставаме свидетели. Това заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR с водещ Милена Милотинова.

"Ние сме твърдо убедени, че реформата трябва да се случи не за това дали има или няма механизъм за сътрудничество и проверка, а защото обществото я очаква. И разбира се, нашият стремеж и нашата цел е в сътрудничеството с европейските ни партньори ние да изпълним препоръките по механизма. Механизмът няма да падне сега, колкото и да го искаме. Трябва да изпълним препоръките на ЕК. Имаме план, работим в изключително съкратени срокове и съм убедена, че тогава, когато покажем резултати и необратимост на процесите, механизмът ще падне за България," заяви министър Захариева.

Според нея, при стегнатия график, който са си поставили, падането на мониторинга е абсолютно възможно да се случи до 2018 година - т.е. до края на мандата на тази Европейска комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влизайте в час и не се обяснявайте с това и онова.
11
0
 
5
 
! Отговори
да бъдем оптимисти преди 8 години
още преди много години (50) хора от Съветския Съюз обясняваха как разбират съкращението НРБ - Непрерывно Реорганизовать Болгарию! Всичко е наред, циркът е отколешен. От край време управниците са лъгали всички и с безконечни реформи са оправдавали сътворените батаци.
10
0
 
14
 
! Отговори
значи не е скоро преди 8 години
Понеже истинска съдебна реформа у нас ще се случи веднага, когато цъфнат налъмите, очаква съвсем скоро да се спре и с уличното "правосъдие" (по скоро "правораздаване").
9
0
 
9
 
! Отговори
брадатчесъноядец преди 8 години
Съдебна и здравна проформа
8
0
 
9
 
! Отговори
хахахахахаха преди 8 години
В следствие на зачестилите инциденти със самолети, в съдебната реформа се предвижда и ревизия на закона за гравитацията
7
1
 
10
 
! Отговори
кВо правосъдие ??? преди 8 години
Имам един единствен въпрос това нещо от снимката колко време е работила по специалността си ? Като и прочете човек биографията излиза ,че по професия е калинка при всеки удобен случай е на държавната софра спусната като "много ценен кадър".
6
0
 
7
 
! Отговори
димосопата преди 8 години
Гамените си ги отгледа системата .А сега каква отмяна расте ммт си тракаОчаквайте нови рекорди на селения
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, хайде де. Омразният ви на всички Христо Иванов го няма, вече от месеци. Какво направихте от тогава? Само приказки...типочно по герберски.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените съдии вън!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мониторинга не трябва да пада докато ни управляват каскети! А тази калинка въобще няма право да смята а само да изпълнява.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то в тази държава друг вид правосъдие,освен уличното,има ли???Че нашия "съд" ако е правосъдие...По-скоро е кривосъдие!
1
0
 
32
 
! Отговори
Bobo преди 8 години
В България няма съдебна система само корупция и влияние .