От парламента за заплахите: Да свикваме – мишена сме!

Депутати искат повече пари и кадри за сферата за сигурност
24 мар 2016 13:44,
46
От парламента за заплахите: Да свикваме – мишена сме!
Снимка: БТА, архив

Българските служби си вършат добре работата и не трябва да ги подценяваме. Но България е част от европейската цивилизация и трябва да свикнем с мисълта, че сме потенциална мишена за терористични атентати.

Още по темата

Това коментираха в парламента депутати от различни партии часове след информациите, че има конкретни заплахи за атаки в София. Късно снощи Консулската служба на посолството на САЩ у нас предупреди в страницата си във Facebook, че има информация, за подготвян атентат у нас. От МВР обясниха, че сигналът е проверен и опасност от терористичен удар в кв. "Изток" няма.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов припомни, че вчера в Народното събрание са били изслушани шефовете на службите у нас. От думите им станало ясно, че те си взаимодействат с всички партньорски служби в реално време. 

Цветанов обясни и че от думите на главния секретар на МВР е станало ясно, че "няма абсолютно никаква причина за притеснения за потенциална заплаха". Според бившия вътрешен министър, ако е имало сигнал, той е проверен. 

Спецът по национална сигурност в БСП Атанас Мерджанов също потвърди, че от вчерашното изслушване на службите е станало ясно, че те работят добре. Според него обаче те се нуждаят от още пари и кадри. 

Социалистът обясни, че партията му ще настоява за оттегляне на промените в закона за МВР, защото те създавали допълнително несигурност в полицаите у нас. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов припомни думите си отпреди време, че светът е във война между две цивилизации. "Трябва да свикнем с мисълта, че ще бъдем потенциална мишена", каза той.  

Каракачанов не пожела да коментира доколко е реална заплахата, изтекла по линия на САЩ. Според него обаче България не трябва да върви след събитията, а да действа превантивно. Затова според него ученията в последните дни били ход в правилната посока. 

"Какъв е смисълът да нагнетяваме обществено напрежение", коментира пък бившят шеф на НСС Атанас Атанасов.

"Има тревога в цяла Европа, въпросът е да сме бдителни и службите да си вършат работата", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Сигурност от много време нямаме! По-добре парите да отидат за образование!!! Че като гледам, все повече *** се разхождат по улиците, и след това в парламента...
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да свикват те! Някой пита ли ни: Искаме ли ЕС, Искаме ли бежанци.... ИЗОБЩО пита ли ни някой какво искаме, защото аз не познавам човек който да не иска да затворим границите към проблема...
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз питам защо не заплашват Швейцария и защо там не гърмят бомби. Просто е не взимат отношение по тези деликатни въпроси и не си врат носа за щяло и нещяло. А България с двата самолета, 5-те въртолета и трите танка сами се вкарваме в ужаса за едно потупване по рамото от големият брат!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ говорят на електората си - ромските маси!
27
1
 
6
 
! Отговори
Башибозуци преди 8 години
Дай на простака власт и му гледай сеира!Не ви ли омръзна да тероризирате хората милиционерски терористи?Да се чудиш дали измислените Джихадисти или милиционерския башибозук са по-големи терористи?!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКТО КАЗА БАБА ВИ ВАНГА САМО В РУСИЯ Е СПАСЕНИЕТО. САМО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА Я ЧУЕ. ВСИЧКИ СА СИ СЕДНАЛИ НА УШИТЕ И СЕ ЧУДЯТ ОТ КЪДЕ И КАКВО ДА ПРИСВОЯВАТ. А НАЙ ВЕЧЕ ЕВРО.ЕЙСКИ МИЛИАРДИ. А ОВЦЕТЕ ДА ГО ДУАТ ТАРАТОРО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГЛАСУВАТ ЕЙ ЗА ТЕЗИ ТАМ СЕДЯЩИТЕ И ПРЕУМОРЕНИ ОТ ПРИСВОЯВАНЕ СЕЛСКИ ТАРИКТАЧЕТА. ОВЦИИИ ОВЦИИИ ЗА 26 ГОДИНИ ОСВЕН ДА БЛЕЕТЕ И ДА ТЪПЕЕТЕ ДРУГО НИЩО НЕ ПРАВИТЕ.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
34 не се напъвай с помпозни комсомолски лозунги. Смешен си. НАТО е само призрак. ЕС е обречен. НАТО ще докара само присъединяването на Бъглария към Турция, също член на НАТО, когато ЕС се разпадне.
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За щастие България е член на НАТО и ЕС и там ще си остане, независимо от воплите на разни изм3кяри с интелектуално - емоционален дефицит.
23
0
 
14
 
! Отговори
боц преди 8 години
Абе мушмороци, за вашата сигурност, на прислугата си от НСО давате 40 милиона лв., а за сигурността на останалите нормални хора в държавата сте отделили само 4 милиона!Вие с какво сте по-ценни от мен, от Иванчо или от Марийка?!Твърде скъпи ни излизате, мизерници!!!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разликата на сегашния режим с предишния режим е, че тогавя не бяхме много богати, а сега 90% са много бедни. Друга разлика на предишния и сегашния режим е, че тогава имаше абсолютна сигурност а сега няма никаква сигурност. Общото между двата режима е, че и тогава и сега свободата се ограничаваше под предлог да се осигури сигурност.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИШЕНИ СМЕ!!! НЕ ВИЕ СТЕ МИШЕНИТЕ А ОБИКНОВЕНИТЕ ОВЦЕ СА МИШЕНИТЕ КОИТО ПОЛЗВАТ ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ И МЕТРОТО! НА ВАС ЗАДНИ.ИТЕ ВИ ГИ ВОЗЯТ В БРОНИРАНИ МЕРЦЕДЕСЧЕТА! А Х.Я ЩЕ ГО ОТНЕСАТ ТЕЗИ КОИТО ВИ КАЧВАТ НА КЛОНА. АМА ТЕ СА СВИКНАЛИ ВЕЧЕ ТАКА ЧЕ НЯМА ДА ИМ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ! ДАЛИ ЩЕ Е ЕДИН ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО МАЛКО ВСЕ СИ Е Х.Й С КОТЕШКА ГЛАВА И ЛЕВА РЕЗБА!
20
0
 
23
 
! Отговори
Мушмороци преди 8 години
Да свикваме българи! Тези мушмороци на снимката са защитени, те не си возят в метрото,във влака или автобуса!За тях всичко е сигурно-даже и със специални самолети летят!Правят идиотска политика,ръчкат кошера в арабските страни,а ние да свикваме,защото няма кой да ни защити!В какво време живеем-нямам думи!Тия всичките мушмороци,заедно с европейските им колеги трябва да бъдат изметени веднага!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще видят те кон боб яде ли. В Парламента няма страшно да ги взривяват защото той е празен, но ще ги набарат из Европа.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатите да дадат пример за "свикване": Да се откажат от имунитет.Да се откажат от служебни коли и ползват градския транспорт,да се движат пеша като всички граждани и пазаруват в големите вериги.Да се разходят вечер без охрана по бул.Мария Луиза и Женския пазар и страничните му улица като ул.Симеон и т.н все неща с които да свикнат.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние пък обикновените данъкоплатци искаме депутатите да си вършат работата,за която им плащаме! Тях ги охраняват безплатно,за наша сметка де,а за нас искаме: ченгетата да се пенсионират както обикновените хора, така хем ще спести държавата,че малко ли заплати им дават при пенсиониране,а и пенсията им е сравнително добра.Некъдърните и корумпирани ченгета вън,а другите да спазват правилата!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен опасността за БГ е малка.Първо,като цяло сме мизерна и бедна държава,атентатите няма да постигнат кой знае какъв световен отзвук.В страната има и огромен брой мюсюлмани, които ислямистите няма да рискуват да настроят срещу себе си,по-изгодно им е да ги привличат подмолно.Малко са големите градове,външни хора веднага се забелязват.И друго,самото ни общество не е либерално и толерантно,ако тук стане нещо хората,полицията ще се вдигнат веднага срещу мигрантите в страната и става мазало.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как нормален човек да свикне със страха и терора,това са мантри на психично болни хора съучастници на терора.По този начин се подготвя обществото за масови убийства а те ,организаторите от службите и правителството да останат сухи и покрити така както във Белгия и така както организираха и избиха един автобус хора на летището в Бургас
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ква Цивилизация бе ! Докарахте ни до тука с малоумната си политика,сега трябвало да свикваме! Некъдърници-и-и-и-и-и-и!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, вие от Парламента сте мишената...
12
4
 
0
 
! Отговори
Рома с КамаЗа преди 8 години
До 5 Атакистти ТъБ ли си или кво? Подстрекаваш към не законни неща!!! Ако си решил да го правиш прави го Но не замесвай другите... Хем знаеш че сайтовете се следят от службите и те само това чакат да покажат колко са точни и как си изпълняват служебните задължения... Ще ти намерят IP адреса и си готов...