Местан отива при Давутоглу, после учредява ДОСТ

И обеща: Ще уведомя премиера за разговорите си, така е редно!
25 мар 2016 11:30,
62
Местан отива при Давутоглу, после учредява ДОСТ
Архив: Булфото

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан ще се срещне с турския премиер Ахмет Давутоглу следващата седмица. Изключеният от партията си политик ще проведе серия от срещи в южната ни съседка - с лидерите на две от най-големите опозиционни партии, както и с Давутоглу, който е председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието. 

Това обяви самият Местан на брифинг в парламента. Той обясни и че днес сутринта е провел среща с българския премиер Бойко Борисов, за да го уведоми за предстоящите разговори. Така е редно, обясни депутатът и допълни, че ще информира министър-председателят за резултата от срещите и след завръщането си. 

Още по темата

Бившят лидер на ДПС обяви, че новата му партия ще бъде учредена на 10 април в НДК. Преди около месец Местан създаде инициативен комитет за формирането на ДОСТ - Демократи за отговорност, свобода и толерантност. Днес той информира, че в НДК ще има 1000 учредители от България, Западна Европа и Турция. Поканени са и чужди дипломати. 

Местан обясни, че в устава на бъдещата партия ще бъде записано, че лидерът трябва да се сменя на две години, същото ще важи и за областните координатори. 

Местан припомни, че той все още не е лидер на ДОСТ, тъй като партията не е учредена. В същото време обясни, че посещението в Турция е междупартийно, затова и посланикът на южната ни съседка не бил участвал в организирането на визитата.

Бившият лидер на ДПС отново се обяви за построяването на нова джамия в София. Според него не прави чест на столицата на България картината, при която чужди дипломати изпълнявят религиозните си задължения на тротоара пред единствената джамия.

Повод за думите на Местан станаха въпросите към неговия съратник Хюсеин Хафъзов, чието име нашумя през последните седмици с това, че бе засечен да посещава сграда в Люлин, в която местните жители подозират, че се проповядва радикален ислям.

Хафъзов потвърди изнесените вече данни, че сградата е законно регистрирана от мюфтийството и всички действия в нея са законни. 

Лютви Местан пък потвърди думите на Бойко Борисов от интервю в началото на седмицата, че при последното си посещение у нас Давутоглу е поискал ГЕРБ и ДПС да управляват заедно, но българският премиер му отвърнал, че това няма как да стане, докато Делян Пеевски е в Движението за права и свободи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава няма ли служби за сигурност да поканят Местан и шайката му на кафе да уточнят детайлите за следващото му 20 Г пребиваване в Белене !
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отива да му целуне ръката, и да получи благословия. За друга причина не се сещам.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** гнида. Да се унищожават в зародиш.
9
3
 
28
 
! Отговори
съдии преди 8 години
А българският съд ще узакони ли тази противоконституционна турска партия в България ?????
8
2
 
25
 
! Отговори
Росина преди 8 години
Не е ясно какво ще прави български депутат и с какви средства отива в Турция да разговаря с Давутоглу.Дори и като председател на партия няма работа там.Срещи с Давутоглу може да има на ниво министър-председател но не и депутат или председател на Партия.Всеки трябва да си знае мястото.Щял да докладва на Б.Б и какво точно ще му каже,каквото му отърва нали,другото скрито -покрито.Г..няр.,мазна лисица.
7
2
 
24
 
! Отговори
Къде е държавата???? преди 8 години
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯЧл. 11(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като отиде там и да си остане и да си строи джамии колкото си иска!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан отива за инструкции при тартора си.
4
2
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
горкия, остава му само да хване една бомба и да ходи да се взриви някъде.
3
1
 
22
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Да си остане в любимата родина - Турция !
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е турска , а е радикална !
1
1
 
33
 
! Отговори
Коки преди 8 години
.. по-добре да уведоми Конституционния съд за опит за създаване на ПОРЕДНА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ!!!