След ада в Брюксел не се поддавайте на страх, зове Калфин

БСП трябва да излезе от черупката, нужни са й партньори!
Обновена: 26 мар 2016 12:41 | 26 мар 2016 11:18, Анисия Иванова
75
След ада в Брюксел не се поддавайте на страх, зове Калфин
Снимка: архив, Булфото

Целта на терористичния акт в Брюксел е да даде знак, че никой не е защитен. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. По думите му, терористичният акт в Брюксел е бил знаков.

"Неслучайно това са европейските институции, това е голямото летище на Брюксел. Това има цел. Целта е точно да се даде знак, че никъде в Европа, даже медиите излязоха с "в сърцето на Европа", точно така е там са европейските институции - никой не е защитен. Точно това търсеха терористите. Надали някой би могъл да гледа хладнокръвно", коментира Ивайло Калфин пред bTV.

Според него разделението на обществото на много бедни и много богати е много добра почва за всякакъв вид разделение - етническо, религиозно.

Той смята, че въпросите и отговорите на това, което се случи в Белгия, се крият в неравенствата.

"Социализмът е хубаво нещо, има носталгия по него, има и по-съвременни тенденции. Именно разтварянето на ножицата, увеличаването на социалните неравенства, всъщност ликвидира средната класа. Във всяка една държава, включително модерна развита държава, не остава средна класа, хората отиват в двете крайности, обществото се разделя и това е добра почва за всеки вид разделение. Отговорът е - неравенствата са изключително опасен, взривоопасен елемент на обществото", анализира вицепремиерът.

По думите му Европа и гражданите й не трябва да се поддават на страха, защото това е целта на терористите - да сменим начина на живот, да започнем да се страхуваме от тях.

Калфин коментира и предстоящия конгрес на БСП.

"Очаквам новото ръководство на БСП да излезе от черупката и да види, че ако иска да прави политика и политически успехи, трябва да има партньори", каза той.

Калфин категорично отрече АБВ да има свой кандидат за лидер на БСП. „Въпреки че в АБВ има хора, които са авторитети в БСП, никога не сме си позволявали да се месим”, добави той.

Вицепремиерът разкри, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев не го допуска до колегите социалисти на съветите, които предшестват европейските съвети.

"Преди съветите на всички формати, вкл. министрите на труда, има т.нар „среща на семействата”, в които се координират позиции. Аз не съм на срещите, защото имам възражения от Сергей Станишев да не участвам там, аз съм единственият „безпризорен”, обясни той.

"Изключително глупаво е това. ПЕС покани Ципрас, който е от друго политическо семейство и така трябва. Трябва да се търси повече влияние. Под лидерството на Сергей Станишев ПЕС направи една работна група, която се е притеснила, че левицата се разделя в източна и централна Европа и трябва да се търси обединение. В същото време, когато стане въпрос за България, вместо да дадем пример с това нещо, ние даваме пример как не трябва да се прави", смята той.

Калфин се опитал да изчисти в личен разговор това недоразумение, но Станишев обяснил, че БСП е много чувствителна. "Аз по-скоро в него виждам чувствителността, не в БСП", заключи социалният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
ето и другаря калфин стана специалист,по антитероризъм,спокойно другари,ножа е дървен.
45
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
ето и другаря калфин стана специалист,по антитероризъм,спокойно другари,ножа е дървен.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чипа с тая мантра го демонтираха. Брюксел вече запя друга песен. Усетиха се що за простотия са тия маршове на безстрашието. Тука са рета глуха щото и още го играят безстрашни. Не че шубето не ги тресе де.
43
2
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Мравка, не го принизявай, той само с автомобили направи удар , дето не си го и сънувал. 10 автомобила за 720000 в. и то със всички екстри, само експерт знае как да купи.
42
1
 
11
 
! Отговори
А па вие преди 8 години
Много спокойни се прибрахме от Брюксел нали. Чудехте се как да претичате на бегом.
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МРАВКА 47Тоя нищожен (според теб) човечец е министър,а ти (пак според теб) си велик! :D
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този защо не си гледа обществената поръчка за лимузините, ами говори глупости. Краде от парите за пенсии, за да се возят комфортно подчинените му безделници.
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До LPL 36България е *** вече 70 години, така че... твоят глас е глас от ***.Хайде не и бери грижата на Европа, която никога не е била *** и едва ли ще бъде.
38
2
 
10
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
Калфин като ги говори тия приказки какво ли му е мнението за безусловният базов доход,що не изплюе камъчето
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се притеснявайте хора от атентати. Папата ще отиде да им измие краката и да ги целуне . След като той свърши Западните ръководители начело с др. Меркел ще им кажат добре дошли мюсюлмани-терористи и всичко ще е наред .
36
1
 
10
 
! Отговори
Манолов преди 8 години
Калфин разследвай Профилактика рехабилитация и отдих ЕАД краде се от Валери Апостолов през заместника ти Н.Николов до Хр.Рангелов кво си затваряш очите и ти ли вземаш парички оттам! Това са парите на НОИ нашите вноски! А тези шефове вземат по 30/ процента
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нЕ МИ КАЗВАЙ КАКВО ДА ПРАВЯ ЗА ДА НЕ ТИ КАЖА КЪДЕ ДА ИДЕШ *** НА ***
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел, где така. На джамия, МустафаНещо Меркел изчезна от новините. Да не би да е отишла на почивка в двореца на Ердоган
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя па примадоната :DИч не ми дреме за улавите франсета и брюселета!
32
1
 
19
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 8 години
Тоя па калфата! Баш тоя ще ни зове! По-паметливите помнят как му трепереше гласчето, как му трепереха ръчичките, какъв беше пребледнял, когато 97-*** гражданите бяха обсадили парламента. Тоя цял живот е бил на топли партийни службици. Без тях не може да прокопса.
31
1
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Направо пикаем. До султана ви сме писали писмо, не може и да чете ли бе тоя?
30
2
 
14
 
! Отговори
LPL преди 8 години
Атентатите не са най-страшното, с тях в един момент службите ще се справят. Страшното е ислямизацията и оварваряването на континента. Не са страшни толкова терористите, а "нормалните" мигранти, с утробите, от които излизат по осем неевропейчета, на които Европа ще им е хубава, ако стане арабска ***.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идете да им миете краката и да ги целувате покажете, че не ви е страх.
28
2
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Съвсем крйно време е да се възстановят казашките отрядиУжасът на ястребите.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички назначени на държавни постове и получаващи заплати от българските данъкоплатци трябва да живеят със семействата си в България.