ВМРО иска: Доброволни отряди срещу ромите по селата

Бърз съд и престъпниците в трудови лагери, да се учат на ред
68
ВМРО иска: Доброволни отряди срещу ромите по селата
Снимка: Булфото, архив

Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР, поиска лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Още по темата

Това е и една от седемте мерки, които той настоява правителството да предприеме веднага срещу битовата престъпност.

"Последната седмица станахме свидетели на поредната вълна на терор над възрастни хора в България, а особено фрапиращ е случаят с 83-годишния Борис Спасов от видинското село Черно поле, който бе пребит от двама цигани - отдавна известни на полицията рецидивисти", мотивира се той, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Според воеводата това не е изключение, а пореден случай на побой и грабеж над възрастен човек в село Черно поле, като подобни прояви са ежедневие в малките неселени места вече повече от десетилетие.

"Възрастни хора са ограбвани, бити, насилвани и убивани от мургавите ни съграждани, за да им бъдат отнети последните стотинки от пенсията или последната кокошка. 10 години управляващите не желаят да решат радикално проблема, криейки се зад липсата на средства за полицията или мъгляви приказки за правата на човека,а аз питам къде остават правата на жертвите, които са предимно възрастни хора, живеещи в селата и малките населени места, които държавата е наказала с мизерни пенсии, липса на здравеопазване и липса на защита на техния живот, имущество и достойнство", коментира Каракачанов.

Той е категоричен, че така повече не може да продължава и заради това настоява правителството още днес да вземе мерки за засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

Освен доброволните отряди Каракачанов иска чрез програми за временна трудова заетост бивши служители от полицията и армията да се ангажират с опазването на обществения ред, да се разшири обхватът на неизбежната отбраната, да се завишат наказанията за престъпления срещу възрастни и беззащитни хора, като престъпниците да не бъдат пускани под гаранция.

Лидерът на ВМРО иска още да има бързо съдебно производство от дежурни съдилища за престъпниците по селата, както и да бъдат въдворявани в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

Воеводата Каракачанов иска и да се премахне т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
9 преди 8 години
До Доообре!Във властта са ако имат министър на някое министерство. Атака също от десет години са в парламента, но това не означава че са във властта, защото никога не са им давали министерства. А не им дават защото българсият *** народ гласува масово за гербаджии, червени, сини и прочие. Овчедушният БГ народ не гласува за патриотични партии за съжаление. И затова ще се затрие.
35
1
 
4
 
! Отговори
от баба преди 8 години
браво на този смел и наистина с мозък политик ,краино време е да се направят трудовите лагери и да се въведе ред и защита по нашите села и да достигнат спокоино сжоите си старини нашите баби и дядовци
34
0
 
5
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Защо срещу роми а не срещу съдебната система и МВР. Променете наказателния кодекс и запишете ,,моя собственост, моя отговорност" тогава едвали някой ще посегне.
33
9
 
4
 
! Отговори
ВМРО иска ??????? преди 8 години
ВМРО иска:Гражданска война искат тия, българи срещу роми, Сирия ряпа да яде , може би има разпореждане от Москва ???????
32
0
 
12
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
Каракачанов е прав тук. 100 процента прав. До всички *** от съда - САМОЗАЩИТАТА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!
31
0
 
6
 
! Отговори
Буден преди 8 години
МВР-Видимо действие, невидим резултат!
30
0
 
1
 
! Отговори
x преди 8 години
Chefovete na RUP i kmetovete da pochvat da gi u4rediavat-DOT.Parite na NSO da se prerazpredeliat za DOT-protivnoto e sram za darjavata!!!!!!
29
0
 
14
 
! Отговори
доброволец преди 8 години
къде да се запиша в доброволен отряд?
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом не може до всеки човек полицай тогава от всеки човек полицай !
27
0
 
13
 
! Отговори
Meн преди 8 години
Има истини но и грешки... Защо трябва да се купуват мебели от икеа .?.?.? Държавата да направи заводи за затворници . И да си плащат престоя в затвора по цени на 5* хотели. Аз взимах по 1,60 заплата в казармата на месец, Другото отиваше за издръжката ми.спане , храна,дрехи и др. И в много други отрасли може да се работи...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех мечти !
25
0
 
3
 
! Отговори
Ченге преди 8 години
Ами ***?
24
0
 
4
 
! Отговори
Куха лейка преди 8 години
Изхода е в Куха лейка...??? Помислете ....
23
1
 
15
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
До АнонименХоди се прегледай бе, момче, не знаеш какво говориш! Що не се размениш с някой пенсионер на село за един месец? Да видим после какво ще приказваш! Льольо!
22
3
 
7
 
! Отговори
що за цинизъм....... преди 8 години
това да правиш политическа реклама на гърба на нещастните хора.Агентите на ДС днес са на тема трудови лагери(Б Димитров).Това са само празни приказки бе г-н Каракачанов-агент Иван. Какво направихте за тези хора......ден да мине друг да дойде и да се наредите на държавна ясла.Аз виждам какви лагери за затворниците правите. Днес открихте европейски затвор даже с топла вода по килиите...То като на хотел-да ти се прииска да те осъдят. Хем те пазят,хем лежиш на държавна издръжка
21
1
 
4
 
! Отговори
Куха лейка преди 8 години
Почваме като Волен Сидеров партия за имунитет... И след това по цариградско шосе има по 6-8 лампи всичко-то рецидивист малко по- обесен... има достатъчно лампи...пишете + за да знам дали да стартираме подписка за партия Куха лейка .
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zablujdenia. Tova se pravi VEDNAGA !!!! Niama zashto da minavat godini Doktor go reshat.
19
0
 
14
 
! Отговори
Доообре! преди 8 години
Тия лозунги сме ги чували многократно, от кой ли не, особено преди избори! И аз мога да ги искам тия неща! Разликата е, че вие сте във ВЛАСТТА! Тъй, че ако ГЕРБ не ви уйдисват, напускайте коалицията! Искаме тоя *** терор да спре!!!
18
3
 
8
 
! Отговори
цц преди 8 години
Не е много ясно каква работа върши ВМРО , но щом я съхраняват толкова време, сигурно е полезна за някого.
17
0
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
съгласен!!!