БСП иска възстановяване на диалога с руския парламент

Михаил Миков зове за отпадане на санкционните списъци
90
БСП иска възстановяване на диалога с руския парламент
Снимка: Архив Булфото

Да се възстанови диалогът между депутатите от българския и руския парламент, който пострада със санкционните списъци на ЕС и Москва заради кризата с Украйна, поиска БСП.

За да стане това, социалистите предложиха тази седмица Народното събрание да обсъди проекторешение, внесено от тях, за необходимостта от насърчаване на парламентарния диалог между ЕС и Русия, но мнозинството не го одобри.

Според лидера на левицата Михаил Миков цяла Европа е наясно, че е нужен единен отговор на тероризма, но в същото време има забранителни списъци, които осуетяват сътрудничеството.

Заради това той настоя, че изпълнителната власт трябва да предприеме мерки и да отпаднат санкционните списъци.

Освен това БСП настоя министърът на здравеопазването Петър Москов да бъде изслушан от депутатите във връзка с лекарските протести.

Миков се мотивира с обстоятелството, че милиони българи са засегнати от протестните действия на медииците. Така че според него здравният министър е длъжен да информира за хаоса в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, сал ти не разбра, че Путин вече не инвестира в партии, инвестициите му вече са в бежанци.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега БСП надига глас. След компрометирането на Атака и ДПС като руски марионетки останаха само пременените комунисти. Ще дойде и техният ред, както и на АБВ. Само търпение.
58
0
 
3
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Миков иска възстановяване на васалните взаимоотношения с Русия. Може,казвам аз- ако Русия отново премине под Български васалитет,както е било в Средновековието. Може- ако отново ние ще назначаваме нейните управници и ще определяме чия писменост да приеме,какво християнство,каква култура. Да Миков- при изредените условия може. До XV в. е било така: руснаците нищо лошо не са видели от нас- империята ни се борела за тях и за свободата им,ако потрябва отново ще се бори.
57
1
 
3
 
! Отговори
Ихо преди 8 години
В Европа не само Русия е държава- има и други държави,парламенти много. Мико защо се спря точно на Русия- ??
56
2
 
4
 
! Отговори
анон преди 8 години
ДОЛНИ , НАГЛИ ПРЕДАТЕЛИ , *** !!!!!!!!
55
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Кога в България ще ракарат престъпните комунисти ???? Докога ще тровят и мърсуват ???? Стига с тази крива толерантност !!!!
54
4
 
4
 
! Отговори
янев преди 8 години
Този вече не е смешен и нещастен ,започва да стова нагъл и противен !!!! Кой ти пречи бе изменник ,отивай в Русия и прави диалози с *** !!! НАС НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ !!!!
53
0
 
4
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Миков искал възстановяване на кръчмата "Стария капитан" в Бургас- имал високоградусни спомени от нея,тренирани сътрапезници.
52
0
 
7
 
! Отговори
рибар преди 8 години
ха ха ха сетила се мара да се побара
51
1
 
7
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Мултикултура у нас 70 години се насаждаше от червените- хора с познания и култура на тях не им трябват,защото не се продават ни на Русия,ни на Америка.
50
4
 
2
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
До Анонимен 40 Отче, по тази твоя логика, ние трябва да обичаме и ТУРЦИТЕ, тъй като и те ни уважават много!
49
6
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Всички червени комунисти - ВЪН от БЪЛГАРСКИЯ парламент!!!
48
2
 
11
 
! Отговори
смукача преди 8 години
Така ли ,в коя кръчма ще е диалога?
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами как няма да иска, трудно се лижaт чужди гъзoве безплатно. Колкото и да ти харесва да го правиш рублите в един момент свършват.
46
6
 
11
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Русия е длъжна да уважава Матушка България- нека й се поклони и веднага ще възстановим 1000 годишните дружески отношения!
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Руснаците като нация, да. Като управляващи и политици - не. Начукай си сърпа, виждаме ви колко процента взимате, комунчовци. ДПС дори е на път да ви изпревари.
44
5
 
11
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Руските агенти нима забравиха,че Сесе-Сер заграби България още през 1944 г. и узакони военното си присъствие в нея отново с "референдум",който бе специално организиран по такъв начин,че да бъде спечелен най-малко с 90%? Какво са примерите с Косово и Фолкленд пред този,който е много по-стар от тях?
43
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
А не иска ли Варшавски договор и СИВ...
42
9
 
12
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
Миков не знае ли, че първо Путин трябва да се изтегли от източна Украйна и Крим? Или се прави на леко разсеян?
41
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС наложи санкции на русия и тя започна да поорязва субсидиите за проруските партии зад граница. За това реве комуниста. Малко по малко партиите на руска хранилка изпадат от борда.