Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков

Хората гледали с носталгия към времето до 89-та година
Обновена: 3 апр 2016 15:38 | 3 апр 2016 15:11,
156
Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков
Снимка: архив, Булфото

Здравето като благо и право, осигурено от Конституцията, се превърна в обикновена стока. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време изказването си в рамките на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление“, цитиран от агенция Фокус.

Дясната политика мачка българските граждани, коментира още Миков.

Според Миков много български граждани търсят препитание в чужбина като алтернатива на това несправедливо доходно облагане. "Алтернатива на ниското управление, което става заради недостига на средства", заяви още той.

"Няма никакъв знак от управляващите за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП), преразпределян през бюджета, с което ще се върне социалната държава", добави Миков по време на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление".

Според председателя на БСП важният въпрос след демократичните промени в страната е дали са се реализирали в България демократичната, социалната и правовата държава.

По думите на Миков в Стара Европа леви политици са казвали, че социалната държава е направила отстъпление по време на неолибералния период, то в България гражданите са казали, че сегашната социална държава може да се сравнява със социалната държава, която е имало в страната до 1989 година и да изглежда като носталгия.

"Те сравняват социалните параметри на тогавашната, разбирана по социалистически, социална държава. Това сравнява обикновеният български гражданин, които живее в селото, в града по отношение на достъпа до образованието и здравеопазване", категоричен бе още лидерът на БСП.

Според лидера на БСП, партията се е променяла много. "Не случайно празнуваме 125 години тази година", категоричен бе той. Според него Конгресът е част по пътя за алтернативна промяна. "Работата с хора на централните и местните ръководства, представителите в местната власт да се търси повече реална алтернатива", каза още Миков.

Конгресът на БСП е част от промяната на партията, в работата на централната и местната организация с хората се търси алтернатива на управлението, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БСПМиковздравеопаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
дубрутру Миков преди 8 години
след дълбок размисъл днешният водач на комунистите откри топлата вода.Що се отнася до състоянието на медицината днес, с малки изключения, трагично е.Не трябва да се самозаблуждаваме, напредък има само бизнесът с фармацевтични продукти.
12
0
 
5
 
! Отговори
бе миков преди 8 години
защо забравяш , че преди 89-та нямаше например пенсионен фонд и всичко се харчеше на момента ? относно достъпа до образование проблема е , че липсва желение в младите хора както и това , че образованието ни не е обучава кадрите нужни на бизнеса.това , че лекарите се превърнаха в търгаши не е вина на демокрацията (която при нас беше фалшифицирана от другарите за да заграбят общото ) а и сегашните им протести против реформите за намаляване на злоупотребите показва загубата да човешкото в много от
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Струва ми се, че се опитват да спрат кранчето за пари и лекарите надават вой. Цялата тая съпротива е за пари. Няма човек който да не знае колко много крадат лекарите и от пациентите вземат Отидете в която искате болница и ще разберете кой лекар каква тарифа има. На мен лично ми се наложи да дам 200 лева на лекар в Бургаската болница за операция на близък. Операцията се отлагаше непрекъснато, докато лекаря започна да говори на болния, че ще го прати в София на операция Докато не взе парите.
10
6
 
12
 
! Отговори
ганев преди 8 години
Няма мярка, която да измери простотията и идиотщината на Миков и комунистите !!! Уникални некадърници и манипулатори !!! Абе Миков хващай си хората и заминавайте в Русия, там е още социализъм и е като у нас до 1989 г. Два милиона българи заминаха в САЩ и ЕВРОПА и нито един човек в Русия !!!!! ЩО ТАКА БЕ МИКОВ ???? Отивайте в Русия , докато не е паднал Путин ........
9
2
 
5
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Болката ми започна от една година и половина при жлъчката. Ходих при различни лекари специалисти за помощ и всички ми казаха, че тази болка не е от нея. Накрая ми поставиха диагноза Интеркостална невропатия. През мес.Януари се разболях и бях в Бъбречно отделение, изписаха ме след два дни се разболях от вирусна пневмония с излив в белия дроб. Болката беше пак в дясно и след два месеца се установи, че имам вече рак на стомаха! Кажете ми, какви са тези лекари, какъв е проблема?
8
0
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Миков, наздраве!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом във заглавието пропускате букви няма смисъл да се чете нататък Едно време уволняваха разсеяните и неграмотните журналисти а сега незнайно защо ги търпят
6
8
 
9
 
! Отговори
Защо така? преди 8 години
Нали се радваха, като свалиха бай Тошо?Нали скачаха по площадите за Свобода?Сега със Свободата ли да се лекуват?
5
1
 
5
 
! Отговори
мъж преди 8 години
Докторите крадат, ама яко крадат ! Слава Богу съм сравнително здрав. Но ако мога да си направя проверка, какво ми е изписвано, няма да се очудя, ако излезе, че съм ходил на преглед при мамолог /преглед на бюст/ сигурно на мое име са изписвани сумати рецепти на кариоки. Всеки от нас, ако не лично, то от близки знае за надписване и фалшифициране на здравни пътеки. Така по официална статистика сме най-болната нация в империята.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДИ 89-ТА СЕ ГЛЕДАШЕ НА НАРОДА КАТО НА ХОРА,А СЕГА ИМА ПОВЕЧЕ ВЕТЕРИНАРИ ОТКОЛКОТО ЛЕКАРИ ТОЕСТ ИМА ДОСТАТЪЧНО ДОКТОРИ САМО ЗА ОВЦЕ.ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ЛАЕТЕ И ЩЕ БЪДЕТЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ НА НИВО.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Миков , заиграването с отминалите времена на БКП колко е хубаво няма да ти помогне в битката за младите хора. Значи трябва да те прегледат с апаратура и консумативи , които струват пари и всичко да е безплатно . То никога не е било безплатно , а само така го казваха на простите и необразовани хора . Всички го плащахме чрез данъците , които ни се отдържаха от заплатата .
2
3
 
8
 
! Отговори
Водка уесть преди 8 години
Наздуавйе
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиуе със зеуе.