Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков

Хората гледали с носталгия към времето до 89-та година
Обновена: 3 апр 2016 15:38 | 3 апр 2016 15:11,
156
Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков
Снимка: архив, Булфото

Здравето като благо и право, осигурено от Конституцията, се превърна в обикновена стока. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време изказването си в рамките на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление“, цитиран от агенция Фокус.

Дясната политика мачка българските граждани, коментира още Миков.

Според Миков много български граждани търсят препитание в чужбина като алтернатива на това несправедливо доходно облагане. "Алтернатива на ниското управление, което става заради недостига на средства", заяви още той.

"Няма никакъв знак от управляващите за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП), преразпределян през бюджета, с което ще се върне социалната държава", добави Миков по време на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление".

Според председателя на БСП важният въпрос след демократичните промени в страната е дали са се реализирали в България демократичната, социалната и правовата държава.

По думите на Миков в Стара Европа леви политици са казвали, че социалната държава е направила отстъпление по време на неолибералния период, то в България гражданите са казали, че сегашната социална държава може да се сравнява със социалната държава, която е имало в страната до 1989 година и да изглежда като носталгия.

"Те сравняват социалните параметри на тогавашната, разбирана по социалистически, социална държава. Това сравнява обикновеният български гражданин, които живее в селото, в града по отношение на достъпа до образованието и здравеопазване", категоричен бе още лидерът на БСП.

Според лидера на БСП, партията се е променяла много. "Не случайно празнуваме 125 години тази година", категоричен бе той. Според него Конгресът е част по пътя за алтернативна промяна. "Работата с хора на централните и местните ръководства, представителите в местната власт да се търси повече реална алтернатива", каза още Миков.

Конгресът на БСП е част от промяната на партията, в работата на централната и местната организация с хората се търси алтернатива на управлението, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БСПМиковздравеопаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мизерията на народа ни са виновни червените другари които сега са най богатите хора в България и това е факт. Почти целия едър капитал е в ръцете на другарите от ДС БКП И КОМСУМОЛА БОЖКОВ, ГАНЧЕВ, БАНЕВ, ШАРЛОПОВ. В миналото ПАВЛОВ, КЮЛЕВ, ИЛИЕВ и прочие другари назначени не от Брюксел или Вашингтон а от Кремъл
32
0
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До 1989Защото ни продадоха заедно с преврата срещу Живков!Какво да очакваш от предателско и крадливо племе?!
31
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Анонименда де ,ама доктжрите взимаха 240лв,а кранистите взимаха 800лв.Аз съм от доктжрско семейство и сега съм лекар.Как мислиш,кога ми е било по-добре,тогава или сега.Всеки строй за едни добре,за други лошо.Айде със здраве.
30
3
 
2
 
! Отговори
Професор преди 8 години
до 46Не е важно, че в България хората ровят по контейнерите за смет!Защо пропускаш факта, че ние българите европейци имаме пълната свобода да ровим във всеки контейнер който си поискаме?Ето това е доказателсто, че в Европейска България гражданите имат избор по кой контейнер да ровят. Това е Демокрация и Свобода.Докато по времето на БКП нямаше дори контейнери по които да се рови.
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе те руснаците щото имат та затова половината са хронични алкохолици
28
9
 
3
 
! Отговори
1989 преди 8 години
Миков защо в Гърция пенсията е 800 ? ,а в България 200 £ ???? Много просто в Гърция 1944 г не влязоха руските пълчшща да окупират страната ни и на власт да поставят партизани - терористи !!!! Резултатът е очевиден .Обясни го Миков това на конгреса ,комунистите каквито и да са имат в края на краищата право да научат истината !!!!!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петдесет годишно месо не яли. А въобще месо дали ядат във момента или са само на обещания за светло бъдеще
26
0
 
2
 
! Отговори
со здраве преди 8 години
до 42Да, българина няма здравна култура!
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия може да има и ракети които летят до Марс ама това е значи че обикновените руснаците летят с тях
24
4
 
8
 
! Отговори
ист преди 8 години
Ако не си разбрал, че всяко нещо на този свят е стока, не ти е мястото в парламента. А че в онова време имаше социална политика, прав си, но не за всички. Някой другари се лекуваха в чужбина, там децата им се учеха, а за баш другарите имаше специални магазини.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъка, мъка.. га наздраве, удави мъката социално ангажирано лицемерие.
22
2
 
5
 
! Отговори
ЧибаРашка преди 8 години
До анонТи не плачи над чужд гроб!Комуниста Данаилов си излекува от рак във Франция.
21
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЗА МИКОВ И МИКОВЦИТЕ , ЗА КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ДОБРО , ИЛИ НИЩО !!!! ПРИКЛЮЧИХТЕ , ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ !!!!!!!!?
20
1
 
6
 
! Отговори
анон преди 8 години
Комунистите, не се нервете !! Можете да получите добро медицинско обслужване при вашите хора в Русия !!! Там е 1989 г, и няма да имате проблеми !!!! Ще си припомните социализма ...........
19
1
 
2
 
! Отговори
В днешно време преди 8 години
един умира,друг му го zavira.
18
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сега, като предстои конгрес на БКП ,какво ще ни занимавате всеки ден с тези престъпници и крадци ????? Комунистите са на *** и нищо не може да ги реанимира , камо ли смешника Миков !!!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДемократСигурно си падал на главата си!
16
1
 
1
 
! Отговори
това преди 8 години
До 16 че клиничната пътека е била само 2 дена кой ти го каза ? сигурен ли си , че по документи не са продължили да те лекуват още 20 дена и лекарите да са прибрали парите ?
15
1
 
4
 
! Отговори
отдавна казано преди 8 години
Живите ще завиждат на мъртвите.
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5Преди 89-та срещу тава баклава или печено агне можеше да се уредиш да лежиш 1 месец в болница заради възпален нокът. През това време ти тече заплата и те хранят по 3 пъти на ден. Рецидивите на тези практики ги виждаме и днес. *** превърнаха докторите от медици в обикновенни рушветчии. Болниците бяха препълнени по списък, а града беше пълен с хора, които жулят били и ракии по пижами и халати.