Българи в #PanamaPapers? Няма да има милост!

Томислав Дончев изрази надежда в списъците да няма родни политици
6 апр 2016 15:37,
40
Българи в #PanamaPapers? Няма да има милост!
Снимка: Reuters

Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев даде да се разбере, че ако в "Документите от Панама" има българи, те ще бъдат наказани.  Вицето изрази надежда, че в списъците няма да се появят имената на родни политици.  

"Политиците не се занимават с бизнес, те трябва да изпълняват обществените дела. Ако има подобна изненада, тя ще е неприятна", каза Дончев.

Според него това ще означава, че някой е предал доверието на хората и вместо да си изпълнява службата, си е изпълнявал личните бизнес дела. А на всичкото отгоре ще е и укрил данъци и имущество.  

"И като реакция на институциите, и на хората нямаме основание да бъдем особено милостиви по отношение на такива случаи,  ако излязат. Надявам се да не излязат", каза вицепремиерът.  

Дончев припомни, че по отношение на бизнесмените няма забрана да оперират в офшорна зона.

"Но ако това е довело до неплащани на данъци в България, НАП трябва да се заеме. Чакаме надеждна информация, която може да се ползва и реакция ще има, ако има такива случаи", каза още вицето.  

Той допълни, че укриването и неплащането на данъци е престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Томислав ДончевPanamaPapers
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
viovioi преди 8 години
До НаблюдателПразнодумството е типично за БГ-политиците. "В списъците няма да има политици..." Леле ще умра от смях. Да, няма да има политици само техни баджанаци, тъстове, лели, свахи ,шуреи и пр.
26
0
 
3
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
Нали 400 журналисти участват в това мероприятие,така наречено разследване.Може и да не може ,да скрият този и онзи.Те,все пак не са от ПИК и Ретро на Лърдялко Клюкарников,където 99% от статийките му са пълна измишльотина.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще излязат тези, които са опозиционери на Бойко Борисов.Няма да излезе нито един от управляващите ***, тъй като са агенти на САЩ.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Офшорко Чехлев има ли го в списъците ?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да има милост, сигурен съм!Да снасят веднага сичките мангизи на Баце, иначееее
22
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Просто празни приказки...
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо това, което имаме за президент мълчи за вредата от офшорките?
20
0
 
12
 
! Отговори
т. дончев преди 8 години
да се чете: ако има българи, които не са платили на нас политиците, мамицата им ще разкатаем..и се надявам да не изникне името на политик, че ще трябва да уравняваме сметки..
19
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Дончев Дончев вятър те вее на бяла кобила. Ела да видиш кво става в Свиленград
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам 10 лв в Панама и не мога да мигна от както разбрах. Възможно е и да са 10 лв в пижама .. не сигурен :(
17
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЯМА ДА ИМА НАЛИ СМЕ С САЩ А И ТЕХНИ ХОРА НЯМА КАКТО И АНГЛИ4АНИ- ЯПОНЦИ
16
1
 
28
 
! Отговори
наказание преди 8 години
Колкото намериха кой взе кредити от КТБ и отказа да ги връща фалирайки банката. От 2 години ни лъжат ,че правят нещо по въпроса,защото никога не са и помисляли да разкрият далаверата около КТБ.
15
2
 
15
 
! Отговори
Калина до 15 преди 8 години
Човече, вземи успокоително и замълчи. Това, твоето е нещо като "къде го чукаш, къде се пука". Какво общо има тук темата с твоя коментар? Или, казваш, има- няма, плащат ми, ще пиша?
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Дончев след време и вие може да получите високо кръвно 240.Които знае нещо за парите на началника си.
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските *** треперят от Панам Памперс.Русия не се вписва във новият технологичен свят,това ясно ли ви е ? Света се модернизира и няма да има нужда от руският монополизъм с доставки на горива,Русия ще се разпадне със или без нейно съгласие.Света повече не може да живее във руската ера на алкохолизъм и примитивизъм,на Русия и остават не повече от 10 години във сегашният си вид
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Томислав Дончев изрази надежда в списъците да няма родни политици, защо, да не би да си подадат оставка? Така както го направи премиера на Исландия? При нас е ясно, управляващите/опозицията е виновна, комунистите имат пръст, ние сме чисти като сълзи.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дончо мамин,ми нали НАП няма първо да ги оповести ако има от нашите политици.Пак ни нещо премяташ.Всичко ще потулите.Защото несте майстори за това.Само хитлер със вас може дасе оправи.България ще забогатее за един месец.И гн Путин може да свърши тази работа,нищо несе знае.
10
0
 
16
 
! Отговори
ИНФАРКТ преди 8 години
То не е само Panama Papers има още над 1000 фирми които се занимават с подобна посредническа дейност,ако се разрови човек ще ги намери!
9
3
 
13
 
! Отговори
кафа от малоумници преди 8 години
да та е.. в кухата лейка , с какво ще ги накажеш , след като тази дейност не е престъпление
8
2
 
17
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Имена със сигурност ще има, който не е слушкал е в списъка, който е правил каквото трябва ще го покрия. Ако американците решат, че ни трябват друг президент или министър-председател веднага ще се намерят данни и за тях ;)