Спец по земеделие ще пуска европарите в просветата

Меглена Кунева с обяснения защо заместникът й напусна МОН
6 апр 2016 14:52,
17
Спец по земеделие ще пуска европарите в просветата
Снимка: архив Булфото

Експерт по одобрение на европроекти в областта на земеделието вече ще одобрява тези в образованието.  

Това стана ясно по време на традиционния блиц контрол в парламента. Депутатът от "Атака" проф. Станимир Станилов попита вицепремиерът и просветен министър Меглена Кунева какви са мотивите й да освободи доскорошния заместник-министър Николай Денков.

Още по темата

Вчера бе съобщено, че Денков се оттегля от екипа на Кунева. Няколко часа по-късно премиерът Бойко Борисов подписа освобождаването му, а Кунева представи човекът, който ще го замести.  

"По моя преценка екипът на министър Тодор Танев е най-добрият екип, който министерство на образованието някога е имало", каза професорът националист и се обърна към министърката: "Кажете ми личните си мотиви да ликвидирате този екип".  

В отговора си Кунева обясни, че премиерът й е дал пълно право да избере екипа си. "Всеки от заместник- министрите ми е мой заместник, те заместват мен по области", каза тя.

Министърката обясни, че споделя високите оценки за екипа. Тя разказа, че до раздялата с Денков се стигнало, след като тя предложила преструктуриране на политическия си кабинет.

В него се формирал ресор по оперативната програма образование. "Намерихме човек, който премиерът одобри. Той е точно експерт по одобрение на проекти", каза Кунева. На заместника си по висшето образование Денков тя предложила да поеме и ресор наука, но той предпочел да се върне към академичната си кариера.  

В репликата си проф. Станилов се съгласи, че новоназначеният в министерството наистина има опит в европейските проекти.

"Но в земеделски проекти и няма общо с Денков, който има опит с над двайсет проекта, свързани с наука", добави професорът и каза още: "Смятам, че зад това се крие друго, което ще лъсне. Правите лоша услуга на премиера".  

В отговора си просветният министър посъветва професора да изчака да бъде опроверган. "Моля ви, дайте шанс на себе си да се усъмните във впечатленията си за един човек, когото не познавате", каза Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 8 години
Снахата развъртя метлата ....и покани на софрата гладната дружина
7
1
 
8
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 8 години
ДА, СПЕЦИАЛИСТ ПО ТИКВИ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА НАУКАТА. БРАВО!!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това не е правителство,това е бардак събран от сбирущуци.сбирущук-разхвърляни непотребни части"
5
0
 
18
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 8 години
Земеделец в просветата, ПР - шеф на МВР, Лукарски - министър на икономиката, Мутрата - баш Премиерин. Просто перфектно. Сигурен съм, че с тези красавци начело ще станем богата и подредена страна. 100% !
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма шан за България със сегашния полетически елит,няма смисъл да си играем на държаа във която ние робите да хрантутим куневци и бойковци,няма смисъл от такава държава във която няма ред и не се спазват законие,държава във която главният прокурор изказва и внушава мнения от името на българският съд с премиера е уличен в трафик на наркотици и лобизъм.България е един затвор който трябва да бъде разрушен във една нова Европа във нов свят.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая има нек'ва аномалия на физиономията, лявата му част е различна от дясната. Лявото и око и лявата част на устата и са изкривени, личи си най-добре в близък план по телевизията когато я дават. Освен това е много нахална и нагла комунистическа ***, некомпетентна и се вре все къде не `и е работа! Крайно време е да изчезне от публичното пространство. За нещастие на народа, пожарникарят от с. Банкя Бойко Борисов, който също е бивш член на БКП, я поддържа.
2
1
 
7
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
КУНЕВА брат.... ХАХАХАХАХАХА СМЯХ
1
0
 
10
 
! Отговори
Gost преди 8 години
До там лия докараха та от фонд земеделие да те учат да не са само като оня в ловеч от герб де не може да чете *** изкара два мандата