Заместник на Кунева не харесал стила й, хвърли оставка

Проф. Николай Денков е освободен от поста си
Обновена: 5 апр 2016 14:30 | 5 апр 2016 14:00, Веселина Йорданова
17
Заместник на Кунева не харесал стила й, хвърли оставка
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на образованието и науката проф. Николай Денков по негова молба.

Още по темата
В нея той посочва като мотив съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й, съобщиха от правителствената пресслужба.

Денков беше част от три последователни кабинета в МОН, което осигури необходимата приемственост за реализацията на промени в поверените му ресори - висше образование и европейски структурни фондове, се посочва в съобщението.

Цялата документация за получаване на акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е готова и премина успешен преглед от акредитиращия орган (ОСЕС).

В етап на оценка или в краен етап на подготовка са важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците. Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи.

В молбата си до премиера проф. Денков отбелязва получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

"Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството", пише в молбата си до министър-председателя проф. Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя "професор" кой знае на кой интереси е слугувал, като е бил в три правителства, защо е до пуснал шизофренията в българското образование, най вероятно не му изнася че кукувицата Кунева заговори за забрана на бурните и пренаписване на учебниците !58729
13
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Не познавам такава фамилия Кунева! Знам я като другарката Пръмова, това е положението!
12
4
 
2
 
! Отговори
Hayvan преди 8 години
Da se naznachi nemedlenno Prof.Nikolay Kolev ot NASA(sportniya uni). Tova ministerstvo ima nuzda otgradiven s..
11
4
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Съвестен, честен, принципен, също като майка си инж. В. Денкова ! Браво Николайчо !!!
10
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
О4АКВАЙТЕ ОЩЕ 3--4 ОСТАВКИ
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свестните в *** ги уволняват. Да назначат това интелигентно момче - Киро крика. И защо трябва да назначават зам. министърна образованието? Все едно Армения да назначи министър на марината.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, предупредихме те за тока, предупредихме те за Цветанов, предупредихме те за Фидосова, предупреждаваме те отдавна за Кунева.... после да не ревеш пак! Махай го тоя троянски кон от правителството
7
1
 
35
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Разчистват се неудобните за да може пак да се точи МО. Вълчев знае как.
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че свестни хора и специалисти се принуждават да се оттеглят, заради политически назначения на по-високо ниво. Безпринципни "специалисти" в подържане на курса на партията и имащи твърда позиция в нямането на позиция еволюират. Скоро ще имаме бездарник до бездарник, но рибата вмирисва откъм главата и няма нужда да бъде регистриран фазовия преход на триметиламина от химик.
5
4
 
42
 
! Отговори
Крумев преди 8 години
Каквото е пипнала куневица, все е изсъхнало!
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на професора!Не може да бъдат назначавани хора нямащи нищо общо с образованието!За това и ще има директори на училища които се държат хулигански и наричат подчинените си "мушмули"/в с.Михайлово,общ.Хайредин например/ само защото нямало друг подходящ,пък си е бил издържал конкурса в последствие.Та и тази госпожа,която за всичко става,ама от нея нищо не става!
3
4
 
40
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
На мен все още ми е напълно непонятна компетентността на Кунева в сферата на образованието и педагогиката ...
2
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е габонската комунистическа крадла пръмова да си върви с мир.
1
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекъ е професор, къде ще се занимава с кукувици като Кунева. Моьете да си представите какъв е нейния екип - само някаква намазани дървени философи, които са били нейни сътрудници в Брюксел. Как да ги изтраеш такива?