Борисов заръча на Москов: Обяснявай реформите!

Правителството давало пари, а хората не усещали по-добро здравеопазване
7 апр 2016 13:37,
67
Борисов заръча на Москов: Обяснявай реформите!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов настоя че не съществува конфликт в здравеопазването, просто "страните трябва да провеждат повече разговори", настоя той в Сандански, където откри своеобразен археологически парк.

По думите му, в момента не се говори за пари и за някакви непреодолими пречки.

"Повече бягат от контрола, който искаме да наложим върху дейностите, защото помните, че преди година и половина, преди изборите, всички политически партии заявиха, че в здравеопазването отчетността не е добра", припомни той.

Още по темата

Премиерът честити на всички здравни работници днешния им празник - Световния ден на здравето и Професионален празник на здравния работник.

Борисов бе категоричен, че трябва повече да се говори с медиците и да им се разяснява реформата, тъй като медицинските работници искат и по-добро възнаграждение, а това можело да се случи като се спестява от източването на пари.

"При предишния мандат бяхме оставили Военно-медицинска академия без задължения, а само за година и половина станаха 120 млн. лв. задължения. В настоящия момент нещата вървят добре и задълженията там са под 20 млн. лева", пресметна той.

Според Борисов с реформите се цели едно - при отиването на пациента болежката му да се идентифицира и да се лекува.

По думите му, всеки орган трябва да има съответната отчетност, както той го прави в Министерския съвет, защото крайно време е обществото да задава въпроси дали се източва здравеопазването.

"Миналата година Здравната каса я финансирахме с над 450 млн. и усетиха ли хората с половин милиард по-добро здравеопазване? Аз мисля, че не. Ако проблемът на лекарите е идентификаторът, това не е проблем на здравеопазването. От тук нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да обясни всяко свое действие и всяка своя наредба, защото това е специфична лекарска дейност", катгоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
30
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
Върхът са и двамата. И тази снимка изкърти мивката
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4 Колко ти е надницата, за да пишеш явни глупости???
7
5
 
32
 
! Отговори
ДОКТОР преди 8 години
Жива подигравка с нас! ОСТАВКА!!!!
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката е добра наистина, но още по-истинска щеше да е, ако Борисов беше леко одупен, а Москов силно изплезен. И с чупка в кръста естествено.
5
6
 
16
 
! Отговори
Гербер да ми обясни преди 8 години
духовните ценности на Борисов и ГЕРБ!Но не тези на книга, на думи, а наистина!
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката е трепач. Ръкопляска ли Москов или доволно потрива ръце, а Баце си е той същия - глуповато щастлив и няма да се промени.
3
8
 
34
 
! Отговори
:) преди 8 години
Много показателна снимка. Радвам се, че този път не гласувах за РБ. След Костов, трагедията в дясното е пълна. Москов е пример за алчен и жаден за власт човек. Той е човекът, който продаде ДСБ на Тиквата, за да стане министър.
2
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирка беше при БСП-ДПС-Атака . Нищо не се правеше и само се крадеше. Сега поне се прави нещо в правилна посока. Е за докторите търговци и крадци не е добре , но за почтените е добре .
1
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката казва много за "морала" на наркоманчето-псевдодоктор.