ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас

Турция е наш приятел и партньор, заяви Лютви Местан
17 апр 2016 18:33, Александър Попов
813
ДОСТ е лоша новина за русофилите у нас
Снимка: Булфото, архив

"Партия ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно”, заяви лидерът на новосъздадената партия Лютви Местан пред Анадолската агенция, цитиран от bTV.

По думите му създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността.

"Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, допълни Местан. Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани", допълни лидерът на ДОСТ.

Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.

"В учредителната конференция на 10 април са се включили 1113 души, сред които 211 етнически българи, с идеята да създадат истинска либерално-демократична партия, лидерът на която няма да я ръководи, затворен в сараите си, а и той няма такива", заяви още Местан.

Той допълни, че партията ще работи за укрепването и засилването на двустранните отношения с Турция.

"Турската държава може да ни бъде много полезна с инвестиции в районите с малцинствено население. Необходима е стратегия за развитие на двустранните отношения, но трябва да се загърбят и историческите комплекси", подчерта Местан.

Той нарече южната ни съседка наш приятел и вероятен стратегически партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Лютвито може и да е но на българите не е!
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този турски агент се опитва да ни раздели на лагери и да ни скара. Мисли си, че като ни раздели на русофили и русофоби, той някак си ще мине между капките.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция е наш приятел и партньор"Да се чете ние сме провинция на Турция.
18
22
 
4
 
! Отговори
анон преди 8 години
Прав е !!!! Русосифилистиците - изменници на България газ пикаят и взимат хапчета нещастните руски слуги !!!! Тук е НАТО И ЕС !!!!! Няма по - силни от тях ! Който не му харесва ,да хваща влака за държавата - *** Русия .........
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.ъп опит на Местан да раздели и владее мнението на българите.ДОСТ е лоша новина за държавата. На учредяването на партията присъства турската власт, посланика, както и представители на терористичната групировка "Сивите вълци", които извършиха атената срещу Папата, сред обявените врагове на тази групировка са няколко народа, включително и българският.
16
1
 
14
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Закъсня Местане, веке ке има задължително гласувание, нали разбираш - какво значат 10 000 при 4млн гласоподатели, троха....А за инвестициите - да заповядат, много са идвали, вече сме опитни в "използване" на инвестициите........
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този, който поставя българското знаме след тези на НАТО и ЕС няма сараи и затова се крие директно в турското посолство.
14
4
 
23
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Така е местане ние БЪЛГАРИТЕ сме русофили и твоята Га ДОСТ е радост за ***,*** и соросотутки продажни!!!!!!!!!!!!
13
12
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ПАРТИЯ ДОСТ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ЗА РАЙОНИТЕ С КОМПАКТНО ТУРСКО ,РОМСКО И ПОМАШКО НАСЕЛЕНИЕ ! ВЕЧЕ ВТОРО ДЕСЕТИЛЕТИЕ СЕ УБЕДИХМЕ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ИНВЕСТИРА В ТЕЗИ РАЙОНИ ,ПРИЧИНИТЕ ГИ ОБЯСНИХ В ПЪРВИЯ КОМЕНТАР ! ПАРТИЯ ДОСТ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТАКА ,ЧЕ ВСИЧКИ В ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ РАЙОНИ ДА ИМАТ ПРЕПИТАНИЕ И ДА НЕ ЕМИГРИРАТ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ,А ДА СИ РАЖДАТ ДЕЦАТА В РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ !
12
0
 
36
 
! Отговори
toi преди 8 години
ЛОША НОВИНА,ТЕ ЛИРИТЕ ЩЕ СА ДО МОМЕНТА В КОЙТО СЕ СГРОМОЛЯСАТЕ КАТО ОСМАНСКАТА ВИ ИМПЕРИЯ.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инвестиции има само че много крадете и за това нищо видно няма алчни тъпани
10
1
 
44
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Господ няма да та забрави тебе местане, ще си получиш заслуженото за това че искаш да анексираш Кърджалийско към Турция! Господ ни е пазил 1300 години и ще ни пази, ама не тоя дето му се молиш клекнал на килимче а истинския! Дето е бродил сред нас преди 2000 г!
9
1
 
29
 
! Отговори
До кога?!?!?! преди 8 години
Няма кой да го изгони тоя
8
2
 
50
 
! Отговори
Вихър преди 8 години
Този трябва да го забранят докато е време!!! Всичките му действия, като ги гледам са насочени към разбутване на етническият мир в България!!!
7
0
 
18
 
! Отговори
akud преди 8 години
зидаров в дпа беше някой сега си лакей. роб на ердоган. шматкааа
6
27
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.АЗ ОТ НАД 10 Г. ВЕЧЕ ОБЯСНЯВАМ НА МОИТЕ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ УМИШЛЕНО НЕ ИНВЕСТИРА И НЕ СЪЗДАВА РАБОТА В РАЙОНИТЕ С КОМПАКТНО ТУРСКО ,РОМСКО И ПОМАШКО НАСЕЛЕНИЕ ! ЦЕЛТА Е ЯСНА ,ДА БЯГАМЕ В ЧУЖБИНА ,ТЕЗИ РАЙОНИ ДА ОПУСТЕЯТ И СЛЕД ВРЕМЕ МЕЧТАТА НА БЪЛГАРИТЕ Е ТАМ ДА ДОЙДАТ БЪЛГАРИ ОТ БЕСАРАБИЯ И МАКЕДОНИЯ ? НО ДАЛИ ТЕ ИСКАТ ДА ДОЙДАТ ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС !
5
10
 
16
 
! Отговори
комониз преди 8 години
Днес се навършват 91 г. от атентата в църквата "Света Неделя", при който са убити 200 души от политическия елит на царска България. Да се надяваме, че скоро това ще се повтори!
4
2
 
58
 
! Отговори
Barni преди 8 години
На България Турция действително е партньор. Който едва ли може да се определи като "приятел". Защото приятелски настроените държави не създават етнически партии у съседите си под техен патронат!
3
4
 
74
 
! Отговори
teo преди 8 години
ЗАЩО ТОЗИ ДЪРЖАВЕН ПРЕДАТЕЛ Е ОЩЕ НА СВОБОДА ??? КОЙ МУ ДАВА ПРАВО ДА РЕГИСТРИРА ЕТНИЧЕСКА ТУРСКА ПАРТИЯ С ПОМОЩТА НА ТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И КОГА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИЗГОНИ ТУРСКИЯ ПОСЛАНИК, КОЙТО СЕ БЪРКА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДЪРЖАВАТА??? БЪЛГАРИНО ???????
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега с дружни усилия от атака, дпс, бсп, абв, вмро, нфсб трябва да учредят партия ДРУГ в противовес на ДОСТ.