Борисов: Всички са решени да сложат ред в държавата!

Премиерът твърд: Всеки, който пипа в държавни пари, ще бъде наказан
18 апр 2016 19:30,
201
Борисов: Всички са решени да сложат ред в държавата!
Снимка: bTV

Правителство, прокуратура и службите са много амбицирани да сложат ред в държавата, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Tой подчерта, че корупцията дори и да е малък проблем, може да се превърне в много голям. "Наред с всички задачи и тази трябва да се свърши, обществото и хората да знаят, че всеки който пипа в държавните пари ще бъде санкциониран и наказан. Онова, което ставаше последните 20 години не може да стане сега", отсече премиерът.

Той посочи, че е предупредил членовете на ГЕРБ, защото голяма част от кметовете, областните управители, народните представители и министри са от партията или неини близки. "Трябва да дадем личен пример", изтъкна премиерът.

За готвените проверки и "изненади" Борисов заяви, че няма да има компромиси. "ДАИ не очакваше и видя, че пощада няма", отсече министър-председателят. Той даде за пример и Държавният Фонд Земеделие, както и Държавната агенция за бежанците.

"Преди всяка служба работи сама за себе си, след това докладват на прокурорите, той когато има време го гледа и ставаше едно дълго, тягостно и на практика нямаше резултат , когато организирахме в едно звено ГДБОП, ДАНС, митничари, данъчни и наблюдаващи прокурори се събраха над 3 млрд. лв. повече", посочи Борисов.

Дали министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще продължи да бъде на поста след скандала с внесените от Турция ваксини, Борисов заяви, че първо трябва прокуратурата да свърши работата си.

"Убедени сме, че това, което Москов е направил с ваксините не е в ущърб на държавата. Не знам някой по-кадърен да е имало като министър от Москов и да се е опитвал да прави по-смела реформа в здравеопазването и затова ГЕРБ стои зад него", подкрепи Борисов здравният министър Петър Москов.

"Лекарствата поевтиняха, фармацевтичните компании връщат пари в бюджета", посочи още премиерът. 

"Не броя ДСБ за опозиция, тъй като са част от РБ, които са в управляващата коалиция", категоричен бе премиерът. "Има ли РБ подписано коалиционно споразумение с ГЕРБ? ДСБ са част от РБ", отсече Борисов. "Но как ще са от РБ, който е от управляващата коалиция и са в опозиция. Не ги броя за опозиция", категорично заяви Борисов.

"Радан Кънев и Атанас Атанасов са си опозиция, те си говорят. Всички останали работят", посочи министър-председателят.

"Никой не би посмял и не е посмивал да бърка във Фонд "Земеделие”, защото първо са европейски пари и второ са огромни разплащанията там", каза премиерът във връзка с проверките във Фонд "Земеделие". Той посочи още, че се правят проверки по сигналите. Борисов заяви, че е разговарял с шефа на ДАНС, който му я обяснил, че агенцията има добра база за работа.

"Мен ме интересува работи ли се и има ли битка с корупцията, ако има такава там", посочи още премиерът.

По повод доброволните отряди по границата, които правят "граждански арести", премиерът поясни, че тези отряди не са нужни. "Армията и полицията полагат огромни усилия не са ни нужни такива отряди, имаме нужда от сигналите им", посочи Борисов.

Във връзка с казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че гражданските отряди се появяват, когато държавата не е достатъчно силна и ефективна, премиерът съжали, че само това е фокусът. По думите му Гранична полиция и Армията полагат големи усилия. Той посочи, че всеки ден службите задържат по 50-60 души. Борисов каза още, че по границата с Гърция и Турция няма ограда, а тя е дълга около 1000 км и увеличаването на персонала там ще струва скъпо.

Борисов заяви, че дори и нелегалните мигранти някъде да проникнат, след това те биват хванати във вътрешността на страната.

Във връзка с външната политика на страната премиерът заяви: "Ние не работим срещу Русия, аз искам те да са ни партньори, но защитавам българския интерес".

"Аз работя, взимам решения, на базата на които за десетилетия после ще се промени профила на България. Важно е да вземеш решенията, да устоиш, да нямаш страх и да имаш воля - руснаците ценят това, защото знаят, че работя за българския интерес", заяви премиерът.

"Аз искам руснаците да са ни партньори, но защитавам българския интерес, българския газ, българската икономика и българския народ да растат нагоре”, каза още министър-председателят.
каза още министър-председателят.

Дали ГЕРБ ще се включат в президентската надпревара, премиерът заяви, че партията ще и ма своя кандидат-президентска двойка.

"Всеки,който ще иска да я подкрепи, е добре дошъл. Ще говорим това, коя ще е тя юни-юли. Да не се надяват, че на някой ще му сдадем властта, че няма да участваме”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
19
 
! Отговори
ЦРУ АГЕНТ преди 8 години
ИМА ЕДИН НАЧАЛНИК НА ПОЛИЦИЯ В ЮЖЕН ГРАД --- РАДО СХЕМАТА .БОКА, ПРАТИ БЪЧВАРОВА ДА ВЛЕЗЕ У СХЕМАТА И ТЯ. --- ГЕРБ Е ПАРТИЯ-СХЕМА !
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи само от частници можем да крадем и да пипаме и да приемаме рушвети все е нещо, браво Бойко.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде Бойко, започни първо със сивата икономика. След това положи усилие да се прокара закон за минимална работна заплата от 900 лева минимум на национално ниво. Почни да гониш всички тези работодатели които не плаштат осигуровките на работниците си. Това когато го постигнеш ще си Бойко а не Боко.
17
1
 
21
 
! Отговори
Аз, асфалт, ножица.. преди 8 години
Добре, че не го гледах. Сега щях да съм без телевизор.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откраднаха 1 млрд лева чрез програмите за саниране и сега ще теглят още гарантиран държавен заем .
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мълчи не думай !
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Браво!Да виждате един политик крадец в затвора ? Няма и няма да има=
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Често ме питат кога ще се върна в България , не ми ли стигат 26 години в чужбина. Винаги отговора ми е един - Когато месечната сметка за ток на едно 6 членно семейство стане 6% от средната работна заплата на българина аз ще разбера че крадците са в затвора и ще се върна.За сега нямам никакво намерение престъпна държава като българската да краде труда ми.Такива *** артисти като Борисов не ми трябват
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех тикво, тикво, проста тикво... само глупости дрънкаш. Нямаш акъл за 20 стинки.. айде да си давате ОСТАВКАТА, че вашата четворна коалиция направо ни такова мамите.... :@
11
2
 
30
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Класически случай на популизъм. Крадецът вика "дръжте крадеца"!!! Жална ни майка с такива управници.
10
2
 
27
 
! Отговори
До Борисов преди 8 години
Даааа , видя се че слагаш ред , успешно копираш Ердоган и Севернокорейския лидер!Има ли медия над която не си сложил ръка!Видяхме , че в Нова явно си шеф под прикритие!
9
2
 
35
 
! Отговори
Тиквата преди 8 години
Ами той си напълни банковата сметка с милиарди заедно с Цвъки и сега ще ги узаконява!! Смачка всички фирми които му пречеха , уби дребния и средния бизнес , опростачи населението и сега цяла България работи за него!И само някой да краде повече от мен, ей !!!!!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, а защо позволяваш горивния картел да ни ограбва всеки божи ден!?
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЛАТЕ В ОБЩИНА ПРОВАДИЯ ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ХАРЧАТ И КРАДАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ОТ СУБСИДИЯТА ЗА ТРАНСПОРТНИ СХЕМИ
6
2
 
26
 
! Отговори
Трифон преди 8 години
Има една поговорка - " ........... вика дръжте крадеца"
5
1
 
20
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Никой да не пипа, че всички са за теб, а?
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли по-крадливи и корумпирани от правителството, прокуратурата и държавните служби . Корупционните ви схеми нямат край.
3
2
 
25
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Тиквокрация
2
5
 
9
 
! Отговори
ТРОЛ КУТЕВСКИ преди 8 години
3....2.........1.........Атака другари!! Поне 500 поста!!!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Борисов заяви, че дори и нелегалните мигранти някъде да проникнат, след това те биват хванати във вътрешността на страната...И какво като ги хванат? Нас българите ни интересува депортирате ли ги? Не искаме да остават у нас.