Миков, Нинова... БСП си избира председател

Конгресът събира около 2000 гости в зала №1 на НДК
7 май 2016 08:28, Петя Славова
29
Миков, Нинова... БСП си избира председател
Снимка: архив, Булфото
Около 2 000 гости се очаква да се съберат по време на Конгреса на Българската социалистическа партия, който ще се проведе днес и утре в зала 1 на НДК, за да избере председател и национални ръководни органи на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.
 
В заседанието на 49-тия Конгрес ще участват 782 делегати от цялата страна. Сред гостите ще има представители на коалиционните партньори от "БСП лява България", на местната власт, синдикати, работодателски и граждански организации и представители на медиите.
Още по темата
 
Форумът ще бъде уважен от генералния секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла, президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, както и от политици и дипломати от Европа и света.
 
Номинираните за председател на БСП са 28, сред които досегашният лидер Михаил Миков, депутатите Корнелия Нинова и Красимир Янков. Предложенията за членове на Националния съвет са 571, от тях 106 са по заложената в Устава на партията "младежка квота". Предложенията за председател на Общопартийната контролна комисия са 21.
 
Конгресът ще започне днес от 10.00 часа с политически доклад на председателя Михаил Миков и отчети за дейността на Националния съвет на партията и за парламентарната дейност на БСП в Народното събрание и в Европейския парламент.
 
Очаква се гласуването за национални ръководни органи на партията да започне в 18.00 часа. Според Устава на БСП изборът е таен.
 
Утре заседанието на Конгреса ще бъде подновено в 9.30 часа и тогава ще бъдат гласувани Политическа платформа на БСП, етапен доклад "България и БСП - състояние и перспективи за развитие" и Политическа декларация "125 години БСП". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм за другаря Ким
13
1
 
1
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Аз съм "за" другарката Нинова.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а къде е жан виденов
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП ще избира кое богаташко лоби да управлява партията им. Да си избират и дано разберат, че с тези "избори", които правят, все повече им намаляват поддръжниците!Лява партия с богаташи в управлението??? Това само в България може да го има!
10
8
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
БСП е най0опитната партия в България. ГЕРБ е лидерска партия, без лидера си - се разпада като НДСВ.
9
6
 
5
 
! Отговори
на миков цирей съм преди 8 години
Ех ако мога да пукна ,всичките да ви опръскам,като го правите толкова години
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MIKOV POLUCHI PODKREPATA NA MOSKVA.
7
3
 
8
 
! Отговори
naco преди 8 години
ТОЙ е вече "ИЗБРАН",даже НАЗНАЧЕН,не разрешавайте за пореден път да се ИЗГАВРЯТ с Вас БЪЛГАРИ подкрепящи ЛЕВИТЕ идеи! До като не УСПЕЕМ да ИЗРИТАМЕ всички ПОЗНАТИ ни СТАРИ МУЦУНИ,така ще бъде!
6
7
 
16
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Има ли още такава партия?
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА КОНГРЕСА ЩЕ ПРИСЪСТВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ, ПРЕДПРИЯТИЯ, ЗАВОДИ, БАНКЕРИ И БАНКЕРКИ - МИЛИОНЕРИ ДО ЕДИН ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ НА ПАРТИЯ, КОЯТО ПРОПОВЯДВА ЛЕВИ ИДЕИ, РАВЕНСТВО, СВОБОДА, БРАТСТВО, КОЯТО СЕ БОРИ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И ПРОСПЕРИТЕТ НА РАБОТНИЦИТЕ, А ТЕ, РАБОТНИЦИТЕ В СЛЕДСТВИЕ НА ТАЯ БОРБА С НАЙ НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В ЕВРОПА, КЪДЕТО КАПИТАЛИЗМА С ЧИЛИЧНИ ЛАПИ Е ОСТЪРГАЛ СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА, ТОВА Е САМО ТУК ЗАЩО,НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ЛИЦЕМЕРИЕТО
4
2
 
17
 
! Отговори
Цоцко преди 8 години
Цоциалистическата партия само цоцка.Цоцка от народа и още иска да цоцка.А нали последователите и ГЕРБ и останалите партийки са цоцкали от Цоциалистическата партийка то всички са цоцковцита.Розбицки на комунизъмът и пост комунизъмет нарецен цоцкокрация.Воздове са Цоцко Станишев,Цоцко Първанов и цоцковцетата Костов,Борисов,Плевневлиев.Цестито цоцковцета ,все така цоцккайте народа ни.
3
3
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
По стара, партийна традиция зборът ще стане в потайна доба... - 2 часа след полунощ...
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В заседанието на 49-тия Конгрес ще участват 782 делегати от цялата страна=================Това е нещо като вчерашното събитие: Почти цялата армия на парада:)
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А този плазмодий Красето Янков, кога ще спре да се пробутва!?!?