Денят на победата vs. Деня на Европа

Плевнелиев вдигна знамето на ЕС, Нинова - пред Съветската армия
9 май 2016 13:30,
336

Снимка: Булфото

Българските политици празнуваха отново разделени 9 май. Едни вдигнаха знамето на Европейския съюз и почетоха Деня на Европа. Други оставиха цвете пред Паметника на Съветската армия, отбелязвайки Деня на Победата.

Президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, шефът на парламента Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова и други присъстваха на тържествена церемония по случай Деня на Европа. Пред сградата на президенската институция бе издигнато знамето на Европа.

На церемонията присъства и ръководителят нa Пpeдcтaвитeлcтвoтo нa Евpoпeйcкaтa кoмиcия y нac Огнян Злaтeв, депутати и министри.

Почти по същото време левите сили се събраха пред Паметника на Съветската армия. Дебютът си като лидер на БСП направи там и Корнелия Нинова. Заедно с нея паметта на загиналите в освободителната борба почетоха и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, шефът на АБВ Георги Първанов, лидерът на “Атака“ Волен Сидеров, посланикът на Русия у нас Юрий Исаков.

Пред паметника бяха дошли и много ветерани, леви симпатизанти, членове на левите формации и др.

"Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България", каза Нинова.

71 гълъби и бели балони полетяха в небето пред Паметника на Съветската армия в София по случай победата над фашизма.

"Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме", посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков. Той пожела на българите Бог да им дава мирно небе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Честит ден на победата ,смърт на фашизмът!
166
5
 
13
 
! Отговори
нико преди 7 години
До Анонимен 204 дрънкат ти бръмбарите в главата колега русия война не започва тя само ги завършва чети история може и сравнения с кравария да правиш
165
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на едно от нормалните средства за масово осведомяване - Радио Видин! С много пуснати песни на руски и репортажи се отбеляза деня на победата заедно с проведен поход на безсмъртния полк. Хората не ги е страх от посланика на краварите. Продажниците от ГЕРБ ги очаква вечно презрение от историята.
164
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 201Щом Путин плаща повече, продължавай така!
163
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ше изчакаме батко да каже кво ше се празнува нескате тва е
162
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бенита. Единственото смислено и толерантно мнение. Не обръщайте внимание на злобните недоубити фашиски кучета. Нека си лаят
161
5
 
16
 
! Отговори
антиглобалист преди 7 години
Европа не е това което беше.ЕС колонизира и съсипа източноевропейските народи.Ако Европа е Меркел и сие,които ислямизират нашия континент благодаря,но няма какво да празнувам.
160
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 182Парад? Ти с ума ли си? Русия произвежда всичко това. Просто влез в руски сайтове. Тук практически няма стоки от Русия, освен висок среден клас часовници, емайлирани тенджери и разтворима цикория. Е, и най-добрата водка. Скоро пускат на конвейра средномагистрален пътнически самолет, от който и Боинг, и японците са изненадани. Никога не са произвеждани такива големи отливки от композит. Русия ще си върне пазара на пътнически самолети!
159
8
 
15
 
! Отговори
нико преди 7 години
слаба ракия е Путин днес на парада вдигнаха 20 30 самолета а нащо дет му викат прецедент на гергювден вдигна цялата авиация барабар със селскостопанската и уплаши гаргите за руснаците да не говорим
158
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поклон пред падналите по бойните полета срещу фашизма!Защо никой от медиите и официалните лица на България не си спомня и не казва нищо за българите участници и загинали в боевете при Ниш, Драва-Соболч и прочие?
157
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работя в училище и децата най- точно казаха кой ден празнуваме днес. Децата почерпиха със сладки и сок за ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА.Да днес преди много лета Европа бе освободена от чумата на 20 век- фашизма. Никой не се е съмнявал, че продажните политици от ГЕРБ ще празнуват ден на Европа.Но на коя Европа на тази ли колонизираната ,която САЩ пороби с т.н. Европейски съюз и държавите станаха безгласни букви без собствено мнение? На деня както казва Волен Сидеров България трябва да напусне ЕС и в Евразия
156
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този фон изпъква още по-ярко нац.предателство на нашите политици,които подменят нац.история и я фалшифицират с цел да угодничат на чуждите!Обезличиха народа ни,обезсмислиха саможертвата на героите ни,страданията на поколения българи под чуждия гнет бяха наречени "съжителство"!Вижте как се пази миналото,преклонението вижте.....защото в България изчезва,защото в България не е важна истината и нац.памет,а " политическата коректност"
155
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик народ,истински патриоти,добри воини, прекрасни учени,невероятна култура,истински морал,красиви хора! А с Путин случиха най-после и на Вожд!Русия и руския народ ще ги има! Съжалявам за България и нормалните българи!
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тук поне един грандиозен гей парад в чест на деня на Европа да бяха спретнали . Участници ли няма?
153
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах парада. Хубав парад. Но защо толкова много ми напомня на парадите на Ким ? Да, имат оръжие, Русия винаги го е имала, е и? Дрънкат с оръжие, а после недоволни защо другите не искат да са дружки с тях? Май друго не могат.
152
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велика победа на руския народ дал милиони жертви за да спаси Европа от нацистка Германия и единствения печеливш се оказа еврейската збирщина в Америка която чрез Хитлер се възползва от човешката трагедия за да печели пари и да финансира злобната си и агресивна *** Израел от където Бойко Борисов получава днес заповеди от разни сорсоиди и фондациите им отворено общество и Америка за България протестни мрежи и други *** ***
151
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това козируване, тези лампази, безумен пламък в погледите..мяза ми на фанатизма в Северна Корея..Време е да се престане с тези паради. Пълен анахронизъм. Кое време сме вече. Човек чувствува направо неудобство като им гледа глупостите.
150
18
 
7
 
! Отговори
Ген. Александров преди 7 години
Гнусна държава, със скотски народ. Окупатори и убийци. Техният социален експеримент наречен ГОМУНИЗЪМ [вулгарна незензурна квалификация] майката на окупирана Европа.А сега тия същите *** цъкат и се чудят що сме бедни и прости. Ами 45 години русофило-комунизъм начело с тодора ***, и още 25 години преход по руски образец - така ще сме! Днес България трябва да отбелязва ден на загубат, окупацията, заграбването.
149
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКОТО И НА НЯКОИ ДА ИМ СЕ ИСКА ТОЗИ НАРОД НЕ СЕ ПОБЕЖДАВА, НЕ СЕ ПОСТАВЯ НА КОЛЕНЕ. ЗА СЪЖАЛИНИЕ НИЕ САМИ СМЕ КЛЕКНАЛИ НА КОЛЕНЕ И СЕ МОЛИМ С КРИВА РЪЧИЧКА ЗА НЯКОИ И ДРУГ ЕВРОГРОШ. А НАС НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ И ВСЕ ПО-БЕДНИ И ПО-МИЗЕРСТВАЩИ, НО ГОРДИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ.
148
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувството, че по-голямата част от руснаците живеят, за да се покажат и похвалят, един ден в годината, на 9-ти май! Утре, пак същата постсъветска мизерия...!