Денят на победата vs. Деня на Европа

Плевнелиев вдигна знамето на ЕС, Нинова - пред Съветската армия
9 май 2016 13:30,
336

Снимка: Булфото

Българските политици празнуваха отново разделени 9 май. Едни вдигнаха знамето на Европейския съюз и почетоха Деня на Европа. Други оставиха цвете пред Паметника на Съветската армия, отбелязвайки Деня на Победата.

Президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, шефът на парламента Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова и други присъстваха на тържествена церемония по случай Деня на Европа. Пред сградата на президенската институция бе издигнато знамето на Европа.

На церемонията присъства и ръководителят нa Пpeдcтaвитeлcтвoтo нa Евpoпeйcкaтa кoмиcия y нac Огнян Злaтeв, депутати и министри.

Почти по същото време левите сили се събраха пред Паметника на Съветската армия. Дебютът си като лидер на БСП направи там и Корнелия Нинова. Заедно с нея паметта на загиналите в освободителната борба почетоха и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, шефът на АБВ Георги Първанов, лидерът на “Атака“ Волен Сидеров, посланикът на Русия у нас Юрий Исаков.

Пред паметника бяха дошли и много ветерани, леви симпатизанти, членове на левите формации и др.

"Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България", каза Нинова.

71 гълъби и бели балони полетяха в небето пред Паметника на Съветската армия в София по случай победата над фашизма.

"Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме", посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков. Той пожела на българите Бог да им дава мирно небе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
6
 
22
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Аз не съм русофил, но днес ме е срам, че съм българин. Срам ме е, че недоразумението което наричаме "Президент" е официалния образ на България. Доколкото съм наясно, края на Втората Световна е оценен от всички политици и историци по един и същ начин. Поне от куртоазия, би следвало да поздрави руския си колега. Но не и нашия дървеняк. Той ще очаква потупване по послушното рамо от Господарите си.
146
3
 
15
 
! Отговори
матросов преди 7 години
Преброихте ли хората около президенту на пръстите на едната ръка, ето това са те, хората на деня на европа, браво народе, осъзна се.....
145
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито тиквата нито плевела неказаха и дума за загиналите -17000 хиляди войници във втората световна война под командването на Ген Вл Стойчев.. Дума неказаха за загиналите 18000 невинни граждани от американските бомбандировки в бг по време на войната. Бъдете трижди проклети. Винаги има възмездие, помнете
144
7
 
4
 
! Отговори
До 179 преди 7 години
"Хората показаха поне 10 различни вида самолета днес...." И купуват еърбъси и боинги.....
143
12
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 7 години
Днес българските съвето-путинофили, *** и рубладжии са надраскали паметници на Левски, Ботев и други български възрожденци с надписи "СЛАВА НА СССР". По-гнусно и нагло нещо не бях виждал и чувал до сега...
142
3
 
24
 
! Отговори
Бенита преди 7 години
9 май е ден на победата над хитлерофашизма. Еврогейците решиха, че е ден на Европа за да омаловажат приноса на Съветската армия. Е добре! В Европейския съюз сме. И това ще празнуваме. Но нека склоним глави пред милионите руски войници отдали младите си животи за това в което са вярвали. С Европада, но никога срещу Русия. Още повече, че ние имаме исторически корени. Ако искаме да ни уважават трябва да сме лоялни.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Нека всеки сам за себе си да реши какво ще празнува.
141
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова сме на почетното последно място в ЕС - не можем да бъдем единни и в очевидните неща!Затова ще ни етакова всеки! Ние се сринахме от 26-то място в СВЕТА до 28-мо в ЕС! Европа можеше да си избере и друг ден за празник! И да не краде музиката на великия Бетховен, а да си измисли песничка!163, ти къде видя гол *** - от 75 място по БВП трудно се вида 8-то място на Русия! Гледай си в копанката, не се озъртай! Който може да направи тази техника, ще направи всичко останало!
140
2
 
11
 
! Отговори
Денят на Европа преди 7 години
***
139
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по-бедна е една държава (икономически и духовно), толкова по-пищни са военните й паради. Справка - вижте Династията Ким.
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До без халюцинацииИ Гоце нямаше на кого да донася!
137
7
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
do 169Защо си правиш труда да даваш уроци по истори на *** хора ? Не виждаш ли че каквито и факти да им изложиш, дори и Путин да признае в тв интервю че без американците нямаше да се справят, тия пак ще ти цъкат минуси и ще ти викат че си платен ***. Остави ги да си гният необразовани, ако искат да научат нещо ще прочетат някой измислен форум по история където им уйдисва на техните представи за история и ще тръбят на всякъде как било през ВСВ.
136
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си дал на бедния трошица хляб не си живял напразно.БСП победа,да живее България ,да живее велика Русия
135
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще доживеем ли да видим парад на руските перални, хладилници, прахосмукачки, телевизори, леки автомобили, граждански самолети?
134
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 173 "Истинските мъже правят парад в Москва, а другите ...."Също като СерГей нали!
133
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комплексарска показуха на най-гнусната държава на света. Ракети, железа ...и то до едно откраднати и копирани!
132
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората показаха поне 10 различни вида самолета днес.На нашият парад на 6-май ние показахме И ДВАТА САМОЛЕТА, ЗАЕДНО С ХЕЛИКОПТЕРА!!!
131
3
 
16
 
! Отговори
без халюцинации преди 7 години
Без победата на Червената Армия и на съюзниците от Франция, Англия и САЩ, днес изобщо нямаше да има ЕС. И плевела нямаше да го има.
130
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** много жалки сте това путинистчетата! Не ви стига дупенето, но се и опитвате да принизите участието на другите във ВСВ. Но има един неоспорим факт-от основателите на антихилеристкия съюз само СССР е бил съюзник с фашистка Германия! Междувпрочем Путин бе и съюзник с Ердоган! Схващате ли приликите???
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офшрката от ПАРКИНЗИТЕ е яснаКъде се крие печената тиква
128
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинските мъже правят парад в Москва, а другите едво г е й парадиповечето от писачите отдолу не са ходили в казармата