Правителството пред криза! Ще довърши ли мандата?

Политолози: В момента никой няма интерес от предсрочни избори
11 май 2016 08:52,
25
Правителството пред криза! Ще довърши ли мандата?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кризата ще се задълбочава и това правителство няма да изкара мандата си. Предсрочни парламентарни избори биха поставили страната пред голяма криза. Такава прогноза направи политологът Иво Марков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според него приятелският огън между РБ и ГЕРБ вече влиза в управленска криза. Трябва да се търсят плаващи мнозинства в парламента, за да продължи ГЕРБ да управлява, настоя той.

Политологът Стойчо Стойчев изрази мнение, че правителството сега не е много по-нестабилно в сравнение с началото на мандата.

"Страшно ще е, ако президентът или премиерът подадат оставки. В момента никой няма интерес от предсрочни парламентарни избори. Всеки си гледа хляба и българските депутати не правят изключение. Независимите депутати ще гласуват с мнозинството, за да не падне то", коментира той.

"Много е важна ролята на ГЕРБ, която досега се съобразяваше с политическите си партньори, а сега трябва да взема твърди решения. Рисковете не са свързани само с АБВ, която излиза от управлението. Сега всички ще опитват да извиват ръцете на ГЕРБ - и реформаторите, и патриотите. БДЦ би бил удобен партньор", допълни Иво Марков.

Стойчо Стойчев е на мнение, че напускането на Ивайло Калфин е очакван ход. Според него това е ясен знак, че АБВ стартира подготовката за президентска кампания.

"Без голямо значение е дали ще има стопляне на отношенията между АБВ и БСП. В момента подкрепата и за двете партии е ерозирала. Дори е възможно да постигнат по-слаб резултат заедно, отколкото поотделно", коментира политологът.

Той предложи Изборният кодекс "да бъде отменен и заменен с няколко семпли правила и закони". Марков е съгласен, че е задължителна реформата в изборното законодателство.

"В последните години се наблюдава снижена експертност в българската политика. Важните закони се правят за няколко нощи и водени от политически интереси", заяви Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
народа преди 7 години
Как да няма никой интерес,ами гладния и беден народ има най голям интерес от избори ,защото и този път остана ИЗЛЪГАН,И търси ПРОМЯНА !!!!!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно, че всички са едни и същи! Във всяка държава е така, не само унас! Въпросът е там, че в другите държави хората си знаят правата и не ги оставят да си правят каквото си искат! А ние седим и плюем тук... Който и да е на власт просто трябва да го накараме да бачка за нас! Това става със силно и обединено гражданско общество! Контрол и когато сме недоволни да го покажем и да си отстояваме нашето!!!
15
1
 
4
 
! Отговори
салих преди 7 години
Не се радвайте на нов господар , защото не знаете каква *** ще излезе.
14
6
 
5
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Shark СИРЕРОВ ДА ЗАЯВИ 4Е ЩЕ УПРАВЛЯВА САМ И ЩЕ СПЕ4ЕЛИ БОРБАТА САМО АТАКА
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реве ми се. Едните плюят ГЕРБ, другите РБ, третите БСП и т.н.Истината е една - всички са едни и същи бо.клици. Всички се държат я с компромати, я вързани за чужди интереси. Няма кой драги избирателю, няма кой...
12
2
 
13
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Политическият матрял, начело с премиера топкаджия и т.н. президентин, е изключително нечитав, некадърен, крадлив....кръгла нула...
11
4
 
18
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Какво върши това правителство, освен да закопава държавата с нови и нови заеми. Боко и герб да връщат държавния дълг....ууууууу....некадърници!
10
4
 
9
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 13. Грешиш, не искаме да управлява БСП - ДПС - АТАКА, а само АТАКА!! Схващаш ли???Време е за национализъм иначе загиваме.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто ме е срам като чета коментарите на другарите . Досега БСП беше на власт няколко пъти и нищо не направи . Само допреди една година пак бяха на власт с ДПС и какво , нищо но от сърце. Сега да имало пак избори и пак БСП-ДПС-Атака да управлявали . Не знам какво да кажа , това са пълни оли.го.френи .
8
4
 
23
 
! Отговори
Shark преди 7 години
ГЕРБ е време да си ходи. И този път завинаги.
7
2
 
25
 
! Отговори
SS преди 7 години
крадаха крадаха и почнаха да напускат след тях да им оправят бакийте
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Предсрочни парламентарни избори биха поставили страната пред голяма криза" Тя па ся да не е в разцвет ?
5
5
 
14
 
! Отговори
. преди 7 години
Дали няма да се окаже, че и Кирчо е ортак с Йосич, досущ като Пешо сумиста, Доган , Шиши.Около Гоце все престъпници и отстреляни . Не е ли ясно, че Гоце е тартор на опг ?Питате се кои са лицата от кръга 'Кой' ? - Това са кукловодите на мафията дс/кгб - Митьо Гестапото, Доган, Гоце Седефчов, Бр. Аспарухов
4
5
 
12
 
! Отговори
. преди 7 години
Гоце Седефчов е кукловод на Пешо сумиста и Трактора. Пешо сумиста е свързан с Йосич - шуробаджанаци са .Гоцето Седефчов и червеният Кирчо, който използва думичката '***' в речника си, отдавна трябваше да са на 'топло' при Пешо сумиста ...Пешо сумиста е шуробаджанак с Йосич и беше част от младежката организация на бсп. Кирчо беше шеф на младежката организация на бсп , сиреч шеф и на Пешо сумиста. Кирчо го заловиха на сръбската граница с повече от 200000 германски марки и повече от 40000 щатски долара, които бяха придобити от престъпна дейност.Дали няма да се окаже, че и Кирчо е орт
3
4
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Spored men bsp sa dali solidni sumi ili nadejdni osnovaniya na abv da napusnat,zashtoto se podgotvyat prevratni subitiya i nai veche zaradi gazta i petrola,koito e v Cherno more,zashtitavaiki interesite na Rusiya,protivno na prouchvaniyata i politikata na pp gerb za sobstveni resursi i gerb znayat tova,no e vajno kak shte postupiat s patriotichniyat front za kontrata na Plevneliev.
2
18
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
На нас не ни трябват нови избори, няма нужда от такива. Това че АБВ се опитва да изкарва дивидент на гърба на всички нас е ясно. Важното е да продължи стабилното управление, защото много реформи имаме да правим за да вървим по пътя на прехода. Няма за кога да се отлага пак във времето, ето за 26г. сме на средата на прехода и ако засилим скоростта, може и да приключим с прехода за още 15-20г.А АБВ като предатели да си отиват в опозиция и в следващия парламент хич и да не идват.
1
1
 
27
 
! Отговори
това е преди 7 години
Какви избори,те знаят че после половината от тях няма да са в властта,сега ще се договорят и ще продължат да грабят....