Ветото на президента мина първата бариера

БСП и ДПС зад Плевнелиев, ПФ - против, ГЕРБ се чудят
17 май 2016 16:22,
29
Ветото на президента мина първата бариера
Снимка: архив БТА

Ветото на президента върху правилата за гласуване в чужбина мина през правната комисия в парламента. Депутатите в нея решиха да върнат Изборния кодекс за ново обсъждане. Окончателното решение ще бъде взето утре в пленарната зала.

Още по темата

Против ветото на президента гласуваха само двама депутати – тези от Патриотичния фронт. В подкрепа на държавния глава вота си дадоха двама избраници от БСП и един от ДПС. Седем от ГЕРБ, РБ и БДЦ се въздържаха.

Президентското вето мина на фона на предупрежденията от страна на Патриотите, че ако то бъде прието, те ще оттеглят подкрепата си за властта.

Според депутатите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов трябва да има ограничения за гласуването от чужбина заради опитите на Турция да се меси в изборния процес.

За да не успее ветото, срещу него трябва да гласуват минимум 121 депутати. Патриотите имат само 18. Заедно с ГЕРБ и РБ те могат да имат 124 гласа. В РБ обаче мнозинството подкрепя ветото на президента. ГЕРБ все още нямат официално решение как да гласуват.

За довечера има насрочени разговори между трите партии в мнозинството, след които ще станат ясни официалните позиции при управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Мистър Бийн пасти да яде.Затова не си купих 3D телевизор,че иначе ужас,триизмерен при това.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха помислете кой първи е готов пак да открие ортаклъка с турската клика ДПС?"БСП и ДПС зад Плевнелиев"Впрочем и гербаджиите са същите ***. "Чудели" се. Ами чудете се. Хем ви сърби, хем ви боли. Хем не ви се изтървя толкова сладката власт, хем не щете и с башибозуците да си развалите аркадашлъка.Единствената принципна позиция за последните 26 години "преход" в България е тази на ПФ (и то сега, по въпроса за Изборния кодекс!)Трябва повече българи да осъзнаят важността на промените на ИК!
24
0
 
1
 
! Отговори
toni преди 7 години
A VE TEZI MAY STE SE OKAJSASAT MNOGO HAZARTNI TIPOVE ;KUMARJIYI TEZ IGRAYAT S NAS
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Томов, именно защото електронният вот може най-лесно да бъде манипулиран, затова в Германия например беше отхвърлен. На тия приказки могат да ти се вържат само във Филиповци.
22
3
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Ква първа бариера бе? Все едно правната комисия може сама да отхвърли ветото и да не занимава останалите *** с въпроса. След като Чехлю е върнал мотивирано закона за разглеждане ще се наложи НС да се произнесе независимо дали на палячоците от патриотичния фронт им се иска или не.
21
0
 
2
 
! Отговори
Перник преди 7 години
Пред винкело и вазелино всички са равни!
20
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир томов преди 7 години
Паричния фонд ще получи нещищко и пак ще остане за да измъдри още някоя простотия на тема избори . Така и не разбраха , че само чисто машинно гласуване ще спре неграмотниците и купувачите на гласове . И още нещо , ако вота е задължителен то изборите трябва да са в два дни , иначе реално хората няма да могат да се изредят !
19
0
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Именно за това е мажоритарният вот. Да не се гласува за партия, а за личности. Но гледам, че нещо на Герб това хич не се харесва - щели да дават въросите на Референдума на конст. съд.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на Герб и на Бсп номера сега е хем да мине ветото /за да се харесат на турците/, хем никой от тях да не е виновен. Но народът помни.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП+ДПС+ Плевнелиев! Ей пролича си, че е помаче президента.
16
5
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До До Пян ГъТази негативна нагласа ми е позната... Долу ГЕРБ! Добре, "долу", а после? Не казваш нищо, мълчиш. За кого да гласуваме? Да не е комунист, а десен, с жилка на националист, да не е агент, некорумпиран, с умерена политика и към Русия, и към САЩ и най-важното - ДА ИМА РЕАЛЕН ШАНС ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, иначе гласовете ни горят. Хайде, бъди умен (а не "умен") и ми кажи коя е тази партия и кой е този партиен лидер?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zlatko1.blog.bg/zabavlenie/2015/01/22/sliven-posreshtna-plevneliev-s-plakati-quot-ti-si-sram-za-na.1332292
14
2
 
21
 
! Отговори
Двуличника Боко преди 7 години
Ако не беше Народа да го гледа ,Борисов щеше да подкрепи с две ръце ветото ама сега е в шах и се чуди как хем да се докара на Народа , хем и да запази властта!Този човек е абсолютен страхливец и нагаждач!
13
4
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
БСП + ДПС = ВНЛ, старата любоффф ръжда не хваща! Парламентът трябва да бъде срутен
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10. На снимката е мистър Бийн. Взел си го за *** поради голямата прилика.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османе не се прави на умряла лисица. Ясно е, че твоите сънародници дърпат конците. А Бсп реже клона, на който седи. Ще има да видят избиратели през крив макарон. За президента какво да говорим. Той се продаде още преди пет години.
10
0
 
16
 
! Отговори
До Пян Гъ преди 7 години
Ама ти още ли гласуваш за Герб???? ПФ ти миришел на ляво??? Ами ако те миришат на ляво , то Герб смърдят! Тиквата- член на Бкп и агент от ДС с псевдоним Буда, и всички около него са с богата комунистическа история ! В Бсп няма толкова комунисти , колкото в Герб!Днес изтеглиха поредните 100 милиона, продължавай да гласуваш за тях!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарочно ли избират на Плевнелиев такива снимки , или той си е такъв?
8
0
 
14
 
! Отговори
Постановка преди 7 години
Ще се изкарат едни пари на масата на преговорите между вече Тройната коалиция!С една щека ще се бутат напред, назад ,на ляво, на дясно , и след това всички ще са удовлетворени! ПФ ще се съгласи с Мутрата и ще спре прословутото си заплашване за напускане, РБ и Куневица са съгласни с Тиквата , защото им реже голямо парче от баницата! И това е , Цирк Герб !
7
0
 
31
 
! Отговори
питане преди 7 години
Президентът и политиците да обяснят,след като турската конституция не разрешава двойно гражданство,защо изселниците от България в Турция гласуват на български избори.Чии граждани са? Гласуват ли на турски избори?Плащат ли данъци в България след като се намесват в нашата политика?