Ветото на президента мина първата бариера

БСП и ДПС зад Плевнелиев, ПФ - против, ГЕРБ се чудят
17 май 2016 16:22,
29
Ветото на президента мина първата бариера
Снимка: архив БТА

Ветото на президента върху правилата за гласуване в чужбина мина през правната комисия в парламента. Депутатите в нея решиха да върнат Изборния кодекс за ново обсъждане. Окончателното решение ще бъде взето утре в пленарната зала.

Още по темата

Против ветото на президента гласуваха само двама депутати – тези от Патриотичния фронт. В подкрепа на държавния глава вота си дадоха двама избраници от БСП и един от ДПС. Седем от ГЕРБ, РБ и БДЦ се въздържаха.

Президентското вето мина на фона на предупрежденията от страна на Патриотите, че ако то бъде прието, те ще оттеглят подкрепата си за властта.

Според депутатите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов трябва да има ограничения за гласуването от чужбина заради опитите на Турция да се меси в изборния процес.

За да не успее ветото, срещу него трябва да гласуват минимум 121 депутати. Патриотите имат само 18. Заедно с ГЕРБ и РБ те могат да имат 124 гласа. В РБ обаче мнозинството подкрепя ветото на президента. ГЕРБ все още нямат официално решение как да гласуват.

За довечера има насрочени разговори между трите партии в мнозинството, след които ще станат ясни официалните позиции при управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
26
 
! Отговори
Бай Осман преди 7 години
Много интересен факт. Първия път всички приеха промяната на изборния кодекс, а сега коя голяма сила дръпна ушите на Бойко, че след една седмица си промени мнението? Разберете БГ не се управлява от българите има други сили които се месят при такива ситуации, а премиерите са само едни пионки
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо сте сложили снимка на мистър Бийн в статията?
4
1
 
14
 
! Отговори
оОо преди 7 години
Правителство с малцинство от 100 депутата и кво ще праим сега!
3
1
 
23
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Плевнелиев е голямо разочарование. Ако ГЕРБ се държат мъжки, трябва да го порежат при гласуването - не виждам какъв е проблемът, освен ако не смятат да издигнат кандидатурата му за президент. Ако го направят, губят гласа ми. Този, който не може да оправи (ама хубаво, както трябва) една жена, не може да олицетворява и единството на нацията. България е малка страна и няма нужда от ястреби. Не съм за ПФ (ЛЪХА МИ НА ЛЯВО), но зависимостта от Турция трябва да спре, а Р. Пвн явно чака турски гласове.
2
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Кой народ - турския ли??
1
4
 
27
 
! Отговори
дани преди 7 години
ГЕРБ да не се чуди, народа е против ветото , само предатели могат да го подкрепят !!!