Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!

Едва трима народни избраника "за" канабиса за медицински цели
122
Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!
Снимка: Архив Reuters

Само трима депутати се оказаха с по-либерални разбирания и подкрепиха искането на независимия Велизар Енчев да се легализира употребата на масло и спрей от марихуана за медицински цели и то не за лечение, ами за облекчаване на болката при определени заболявания.

Той пък мотивира предложението си за поправка в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите с научно изследване, според което марихуаната намалява болката при множествена склероза, СПИН, карцином и парализа.

Според Димитър Байрактаров от ПФ обаче узаконяването на марихуаната ще направи цената й по-ниска и потреблението ще се вдигне, а така пък печалбата от нея ставала по-голяма. 

"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара", коментира той.

Патриотът беше категоричен, че болните се чувстват по-добре уж под въздействието на марихуаната, а всъщност ставало въпрос за ефекта плацебо.

"Този метод може да се направи с един добър психолог, та дори с едно захарче, което ще убеди болния, че са му минали всички болки. Гинко билоба преди време беше много популярно, но никой не обясни, че подобряването на оросяването се постига само от мъжките листа, които пък са само няколко на брой на дърво и в морската градина в Бургас бяха опоскани всички дървета", обясни Байрактаров.

Според Георги Кючуков от АБВ легализирането на марихуаната е пътят към ада.

Велизар Енчев му опонира, че явно 13 европейски държави, 12 американски щата и Израел са поели по този път, но в крайна сметка употребата на марихуана под каквато и да било форма у нас си остана забранена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
мария преди 7 години
До АнонименОхоо тука богомили могомили ;),някой май е чел по история,изглежда ще се кандидатства право. Успех, за да има кой да либерализира закона :)
91
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук интересите на дупетатите са толкова далеч от тези на страдащите хора, че чак е тъжно.Остава като богомилите, тайничко да се практикува тази древна конопена медицина.
90
1
 
11
 
! Отговори
КОЙ КОЙ КОЙ преди 7 години
ПЕЕВСКИ ФИРМИ САНИРАТ БЪЛГАРИЯ ТОТАЛНО НЕ КАЧЕСТВЕНО . СНОЩИ ГОСПОДАРИТЕ НАПРАВИХА ЗА СМЯХ ВИНЕТКА МИНЕТКА ПЕЕВСКА , ЗАЩО ПЕЕВСКИ ФИРМИ САНИРАТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ НИКАКВО КАЧЕСТВО. КОЙ ДАДЕ НА ПЕЕВСКИ ДА САНИРА. -ГЕРБ КОЙ
89
0
 
30
 
! Отговори
Пушък преди 7 години
Това което държавата забранява го дава в ръцете на мафията.Няма как да я легализират, някои партии, няма да имат пари за избори, а и няма, от къде пари за бмв и мерцедеси, трябва да минат на 10г бракми или да работят за 600лв.
88
0
 
32
 
! Отговори
кенийската мамуна преди 7 години
Само със страшната си лакомия и чрезмерна алчност за пари може да се обясни поведението на депутатите гласували против канабиса за медицински цели,всичко останало с което парадират като загриженост за здравето на народа и други подобни за тях са глупости,изобщо не ги интересува и пет пари не дават за тях!
87
0
 
33
 
! Отговори
коноп преди 7 години
човек като опре до там няма да пита тия да ли е легално или не,да забраниш една билка дадена от бог която помага на болните и лекува е нали ще се разклати сериозно лекарствената мафия за тия хора крупни мафиоти това е немислимо
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за завършек един джойнт:)))
85
16
 
2
 
! Отговори
Псссссссссс преди 7 години
аССССС ... съм ..... наааапушен. Дайте кинти да се надрусаааааам.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тиневdnes kanabis utre marihuana wdrugiden treva posle konop nakraq gandja
83
1
 
31
 
! Отговори
Сульо-Пульо преди 7 години
До 56Eнчев да стане шеф на парламента, а Байрактаров да мете коридора на парламента.
82
1
 
36
 
! Отговори
Псевдо патриоти преди 7 години
Патриотите твърдо доказаха, че не работят за нашето общество, а за чуждите компании и родната мафия. Нищо очудващо и те, и бат Бофо са си част от мафията. А си намърдаха и секретаря на НСНВ Светлана Йорданова да им движи далаверите в сферата на дрогите на официално ниво. А уж в коалиционното им споразумение пише, че няма да слагат свои кадри. Отделно използват аргументи, които са на 100% неверни. Не става дума за незнание, а за КОРУПЦИЯ. Затова сме N1 в ЕС по употребяващи сред подрастващите!
81
2
 
27
 
! Отговори
НиколаПетковист преди 7 години
хора , трябва да избием всички комунисти за да се оправи тази държава! тази държава ще се оправи и ще цъфне само и единствено когато България прекрати всички взаимоотношения с комунизма , фашизма, ленинизма и сталинизма ..само тогава българският лъв ще е свободен ! сега е роб на Русия и дебела Америка и като гледам шпионите от двете измислени държави добре си вършат работата ! За легализацията !!!!
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яко мафия в наща държава! и още повече малки нищожни душички които никога през живота си не са прочели нито една книга освем трудовете на Маркс и Ленин под къмшика на тати и мама лейтенанти от ДС избили най - малко 10.000 човека на месец!
79
0
 
21
 
! Отговори
56 преди 7 години
До АнонименА БАЙРАКТАРОВ МЕДИКЪТ ДА СТАНЕ ЛИЧЕН ЛЕКАР НА ДЕПУТАТИТЕ.
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПРЕТЕ ДА НАРИЧАТЕ МАРИХУАНАТА НАРКОТИК!!!!! МАРИХУАНАТА НЕ Е НАРКОТИК, НИКОГА НЕ Е БИЛА НАРКОТИК И НИКЪДЕ В УЧЕБНИЦИТЕ И НАУЧНИТЕ КНИГИ НЯМА ДА Я ВИДИТЕ В ГРАФИТЕ С НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА!!!!!!!! ДОБРЕ , ЧЕ НЕ СТЕ МИ РОДИТЕЛИ ..ТАКА ХУБАВО ЩЕ МЕ ПОДВЕДЕТЕ , ЧЕ БЪРЗО ЩЕ СТАНА НАРКОМАН !
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изродили са се почти всички в парламента, самозабравили се сенки!!!Цената на марихуаната на улицата в последните 20 години само се увеличава, както и на всички други наркотици. В същото време, за миналата година количеството заловен кокаин е 50грама!!!, 50 грама. Къде отиват, всички тези пари, къде са килогармите хващани по границата, чий интерес не смеете да закачите, нещастници!
76
1
 
27
 
! Отговори
Бобето Анонимъса преди 7 години
Аха , значи когато окноболен се вдигне на крака след употреба на коноп , това е плацебо ефект. Обаче когато някои от заловените с коз бива разпънат на кръст в районното , последвалата психоза се дължи само и единствено на химичните свойства на наркотика , с който той злоупотребява. Бог ще ви накаже , сигурен съм...
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименочеизваждащо е , че си един *** ленинист и дори не си си направил труда малко да прочетеш и да се образоваш , но защо да го правиш??- трудовете на МАркс и Ленин са всичко което ти трябва , глупав човек повече незаслужава !съжалявам те приятелче , че си такова малко човече , нищожно :) живей си мъничкия живот и не се меси в живота на другите ..мъничка душичка :)
74
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тръгнал бай *** да спори със светила в медицината кое било по - добре ! т ъпи *** ! Конопа е умишлено забранен от Русия и САЩ ..зад забраната на конопа не седи здравето на хората а ПАРИТЕ! МНОГОТО ПАРИ ! От коноп се произвежда - хартия (10000 пъти по - бързо възвращаемо от дърветата и 1мил. пъти по - еко), дрехи (1мил. пъти по здрави от това което носиш сега) и много др.все пак е безупречно доказано , че марихуаната вреди в пъти по - малко от кафето, кво остава спрямо цгарите и алкохола
73
0
 
11
 
! Отговори
... преди 7 години
До АнонименТъп си като гъдулка. Ако умираш, законите ковани от престъпниците в парламента ли ще те спрат? Най-страшното на марихуаната е, че ще те вкарат в затвора. Най-страшното за България е че е пълна с промити истерици, които винаги ще намерят някакъв страховит проблем, дори в някаква билка, която расте под път и над път. Надявам се, да си платен, а не толкова ***.