Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!

Едва трима народни избраника "за" канабиса за медицински цели
122
Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!
Снимка: Архив Reuters

Само трима депутати се оказаха с по-либерални разбирания и подкрепиха искането на независимия Велизар Енчев да се легализира употребата на масло и спрей от марихуана за медицински цели и то не за лечение, ами за облекчаване на болката при определени заболявания.

Той пък мотивира предложението си за поправка в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите с научно изследване, според което марихуаната намалява болката при множествена склероза, СПИН, карцином и парализа.

Според Димитър Байрактаров от ПФ обаче узаконяването на марихуаната ще направи цената й по-ниска и потреблението ще се вдигне, а така пък печалбата от нея ставала по-голяма. 

"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара", коментира той.

Патриотът беше категоричен, че болните се чувстват по-добре уж под въздействието на марихуаната, а всъщност ставало въпрос за ефекта плацебо.

"Този метод може да се направи с един добър психолог, та дори с едно захарче, което ще убеди болния, че са му минали всички болки. Гинко билоба преди време беше много популярно, но никой не обясни, че подобряването на оросяването се постига само от мъжките листа, които пък са само няколко на брой на дърво и в морската градина в Бургас бяха опоскани всички дървета", обясни Байрактаров.

Според Георги Кючуков от АБВ легализирането на марихуаната е пътят към ада.

Велизар Енчев му опонира, че явно 13 европейски държави, 12 американски щата и Израел са поели по този път, но в крайна сметка употребата на марихуана под каквато и да било форма у нас си остана забранена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 74Като те гледам какви ги разсъждаваш чак ми се повръща. А сега всеки е трезвен шофьор. Те така е днес е ден на неуките в тоз сайт.
71
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
легализация на хомо сводбите
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забраната засяга пряко определени болни, но те са много малка част от обществото.Законите трябва да работят за огромната чадт от обществото.За болните може да се помисли отделно - безплатни медикаменти, терапия и др.
69
2
 
19
 
! Отговори
опа преди 7 години
Бойко Борисов и Патриотичния фронт обслужват Пашата, който плаща на благоевградски организации да водят кампания срещу медицинската марихуана. За това са намъдрили и калинката Светлана Михайловна при Москов, да упражнява геноцид върху тежко болните и да ги праща в чужбина или да им казват, че ефекта е плацебо. Става дума за много пари и организирана престъпна държава. Това е положението.
68
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тревата стане огромен източник на стедства за хазната, значи много българи ходят или карат коли надрусани !И тези пари ще отидат за избити и ранени по пътищата!Мерси от такива постъпления в хазната.
67
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече 10г. живея с МС.Не се оплаквам,живея си нормално,работя през по-голяма част от времето, не извършвам престъпления и смея да твърдя, че съм от честната част на населението.Тровен съм с всяка отрова известна на съвременната химия-доказана или екпериментална ,ефекта е меко казано съмнителен!Непосредствен ефект засега съм видял само от канабиса и пчелите.Да сте живи и здрави и ви желая никога да не се окажете в нужда от това,което с лека ръка забранявате.
66
3
 
25
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 7 години
Легализирането на " забранената" марихуана автоматично ще направи две неща :1 Огромна част от организираната престъпност ще остане безработна !!!Професията ДИЛЪР отпада защото всеки който желае ще може да си набави марихуана от магазина.2 Ако Марихуаната се легализира от акциза и ще влязат ОГРОМНИ ПОСТЪПЛЕНИЯ в ХАЗНАТА който сега влизат в джобовете на организираната престъпност и разбира се нашите "УПРАВНИЦИ" който я ЗАКРИЛЯТ.Тя може да стане огромен източник на средства за страната ни !!!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ако я легализорат ще фалират спонсорите на ****
64
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, това ли ви е големия проблем ?!Всичко наредихте и само трябва да се пушат наркотици ?!Голям праз, че не разрешили марихуаната !Толкова наркомани ли се навъдихте ?
63
1
 
1
 
! Отговори
batmario преди 7 години
До Българин-аНа 46г. съм.
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изоставаме. Така става като ни управляват комунистите.
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да се оженя за приятелката си. Ние сме лезбийки. Кога ще разрашите хомо свадбите?
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Иначе днес канабис утре марихуана и хероин."Неам думи, хора образовайте се малко, след някоя година кво ще обяснявате на децата си?? нали за да ги предпазите трябва да знаете повече от тях!!!!
59
13
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До batmarioГотов надрусан вече. Тревата ли ще ти донесе щастие?Пикль-!
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам ме е да ме управлямат тези клоуни
57
1
 
16
 
! Отговори
batmario преди 7 години
Тре...вата кара хората да се смеят,да правят любов,да не пият твърд алкохол,да не им се работи и въобще да са щастливи и здрави-дори да не е истина това...На коя система й трябват такива хора?Трябва да си сгърчен и нещастен...
56
18
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
При доказана необходимост какъв е проблема да се взема от аптеката? Има и зелени рецепти.Иначе си е чисто наркоразпространение. Знаем как става! Уж за лек канабис, а накрая БОЦ с иглата. Наркопласьорите само това чакат.Рецепта - аптека.Чиста работа.
55
17
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Наркопласьорите им приседна. Така сме поне малко от малко по-спокойни за децата си, че няма да се дрогират.Иначе днес канабис утре марихуана и хероин.При МЕДИЦИНСКА необходимост може да се закупува от аптеките.Както и другите лекарства.
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марихуаната е не само лекарство тя е божие творение.Това е и био гориво,текстил,пластмаса.Лулата на мира на индианците е била заредена със марихуана,моят съвет е не се съобразявайте със мафиотите от парламента,щом имате нужда сейте.Браво никой няма да ви каже ,че спазвате проклетия закон
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Марийка, и Гинко са двудомни растения, което означава, че един индивид има репродуктивни органи само от единия пол, така че индивидът може да бъде или женски или мъжки. Явно си говорят каквото им дойде.