За 25 млн. лева: Започва строежът на нова зала на депутатите

МС рестартира проекта за преместване на парламента в Партийния дом
21 май 2016 07:30,
91
За 25 млн. лева: Започва строежът на нова зала на депутатите
Един от старите проекти за нова пленарна зала. Снимка: Монитор

Кабинетът рестартира проекта за изграждане на изцяло нова пленарна зала за депутатите в бившия Партиен дом.

Това става ясно от публикувано в Държавен вестник постановление на Министерския съвет за одобряване на прогнозни средства за материалното обезпечаване на председателството на ЕС, което България ще поеме през втората половина на 2018 г.

В разписания бюджет са заложени над 25 млн. лв. за преустройство на зала "Св. София" в бившия Партиен дом.

Идеята е стара и задвижвана от не едно и две мнозинства. Сегашното обаче изглежда е решило да доведе нещата до край.

В програмата на председателството са предвидени две съвместни заседания на депутати от националните парламенти на държавите членки на ЕС и организаторите са преценили, че няма как високите гости да се тъпчат в сегашната тясна зала на законотворците в сградата на Народното събрание. Много по-удобно щяло да бъде тези мероприятия да се проведат в бившия Партиен дом, където могат да се изградят над 400 места с просторни банки, пише "Монитор".

Рестартът на дейностите по преустройството на зала "Св. София" тръгва още тази година, като по сметката на НС ще бъдат преведени близо 4 млн. лв., пише в постановлението на МС.

Ударно ще се работи и през 2017-а и началото на 2018-а, когато ще бъдат вложени и останалите средства. Накрая ще се дадат и 960 000 лв. само за оборудване на новата зала, която след председателството ни ще остане да се ползва от депутатите.

За обезпечаване на председателството в постановлението е разписано разходването на още около 25 млн. лв. за куп други ведомства. МС например ще получи 9 млн. лв. за реновиране на резиденция "Бояна". С парите ще се ремонтира хотелската част, ще се изградят специализирани системи за достъп до стаите, ще се обновят алеите, търговско-ресторантьорската част, както и лечебният център.

Още 8 млн. лв. ще се пренасочат към бюджета на МВР за покупка на дълъг списък от предпазни средства и специализирани автомобили, сред които дори такива за превоз на коне. С 3,6 млн. лв.

Външно министерство ще си ремонтира ключови за председателството посолства и също ще си купи автомобили.
НСО пък ще получи над 1 млн. лв. за покупка на специализирана техника за проверка на лица и багажи и товарни автомобили за превоза й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
10
 
! Отговори
пу дъева преди 7 години
За бяха изчакали сегашната да им падне на куххите лейики. Пък после ще го мислим
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ И РБ - НОВОТО- СТАРО БКП!!!
50
1
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
да пеем песента дружно и всички на висок глас.знамето червеното свободно нека да се вей напред другари смело градете нащо велико дело за свободата ни от комунизма вейехме знамето европейско за демокрация и свободо слово.демокрацията ни взе работата ни европа ни взе честа сегашните партий ни вземат това което е останало.герб иска да си затворим устата да не гласуваме за да ни вземе и свободата което ни остана.освен свобода нямаме нищон ямаме и право на глас.оето ви демокрацияи свободно слово
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 27 години колко ги сменяхме?! Съд трябва!
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като има народни пари защо да не ги харчат за глупости . просто тези личности трябва да се сменят иначе не се вижда светлина в тунела
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ТЕ ДЕСНИТЕ СА ВСИЧКИТЕ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ИЛИ ДЕЦА НА ВЪРХУШКАТА!! ТАМ ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ!
46
3
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 36 (до 29)Ами аз да ти кажа съвсем честно, аз лично подскачах! И да, виках СДС!Но Бойко е прав за едно нещо: За лошия материал. Ти ако не си подскачал, явно си от този същия лош материал.Една грешка имаха СДС, аз съм разговарял тогава с активисти и предупреждавах, че трябва да си затегнат вътрешната охрана. На което те ми отоговриха, че били демократична партия и не можели. Еми - ето това беше грешката на СДС. Но явно само с подскачане не става. Трябваше както румънците с Чаушеско!
45
2
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 37 (Безумие)Ами аз това го виждам още от началото откакто ГЕРБ заграбиха властта.Никога не съм гласувал за тези комунисти, но какво да направя, когато има заблудени овце които са гласували?Познавам един такъв, който излиза с номера: "Ааа, ми по-добре ГЕРБ отколкото БСП! Нали БСП са комунисти."Освен че не съм изобщо съгласен с този номер, лично този човек го подозирам, че е бил агент на ДС. Той сам призна: "Бе мене ме караха, ама аз се дърпах". Да му "вервам" ли?
44
0
 
6
 
! Отговори
Adol преди 7 години
Nov partien dom, nov reichstag...
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева и тя мяза на кадър от старата номенклатура! То очила , то поведение , то тембър на гласа
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако след това "управление" не направите ревизия по-добре не се наричайте държава!
41
1
 
37
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
БОСТАНА или БКП се завръща в своя стар дом. Ще крадат доведения до крайна мизерия народ от нова, модерна зала отговаряща на статута им на елитни мафиоти.
40
0
 
30
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
Мошеници!!! Толкова деца чакат за животоспасяващи операции!Борисов , и ти си като другите , даже по-лош от тях!
39
0
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Народните ид.иоти съвсем са изкукуригали!! Какви зали,какви милиони !!! Та 90 % от населението е под прага на бедността!! Не само,направо си гладува!!! Тези защо ги търпим още?
38
0
 
34
 
! Отговори
Сега преди 7 години
Сега разбрах защо Борисов изтегли тази седмица още 100 милиона! Честито нов заем на патерица!
37
0
 
12
 
! Отговори
Hop преди 7 години
V Garmen ili Radnevo e nai-dobre da ima nova zala!:-)
36
3
 
30
 
! Отговори
Безумие преди 7 години
Някой още да не е забелязал , че ГЕРБ е комунистческа партия ?????Само ще ви кажа , че фанатичните им гласоподаватели са лелки и чичковци живели и работели през комунизма на сравнително високи постове!! Случайно видях такава лелка напомняща това , с тъмни очила и нагло поведение!Борисов е комунист с членска книжка , не знам защо се чудим от хода на политиката му!Тоталитаризма *** на вратата и ще доведе държавата до още един крах в резултат на болния мозък и самолюбието на един пожарникар!
35
4
 
23
 
! Отговори
до 29 преди 7 години
Подскача ли 89 година с два пръста във въздуха?. Вика ли СДС ?. СДС беше сбирщина от най некадърните, алчни индивиди от БКП, приватизираха и унищожиха икономиката на България. Така, че сега не реви.....
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма спиране на Бойко Строителя !
33
0
 
24
 
! Отговори
Е га си политиката преди 7 години
Хората по провинцията нямат пари за хляб те още канцеларии си правят. Нали след изборите ще им намалим броя на 120 за да ги разпознаем асаба кой яде кой дроби. Ама българите сме като овце, Стоичковците са много малко. Хайде чао..