Борисов видя UK джиповете и отсече: Важен е жестът!

"Не, че нямаме пари, ние не сме за 40 джипа", коментира премиерът
Обновена: 22 май 2016 21:31 | 22 май 2016 18:15,
211

 Снимка: Бойко Борисов / Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с министрите Румяна Бъчварова и Николай Ненчев и зам.-посланика на САЩ Сара Райли инспектираха на място част от високопроходимите джипове, които България получи като подарък от Великобритания. В групата бе и лидера на ПФ Валери Симеонов.

"Не, че нямаме пари, ние не сме за 40 джипа, важен е моралният жест", заяви министър-председателят, цитиран от 24 часа.

Премиерът подчерта, че такова дарение се прави за първо път и джиповете току що са били свалени от въоръжение на британската армия. Преди да пристигнат на ГКПП "Малко Търново" премиерът, министрите и Валери Симеонов са облетели част от границата ни с Турция, за да видят как върви изграждането на съоръжението.

Първоначално Борисов подкани Симеонов той да каже впечатленията си, като лидерът на ПФ заяви, че по-голямата част от съоръжението, особено в проходимите зони, е изградено. Оставала една по-трудно проходима част, където изграждането предстои.

Премиерът също подчерта, че ограждението е стабилно и внушително и ролята му е да бъде в помощ на граничните части.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не са джиповете дето не им се отвори парашута?
134
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
тази Сара и на САЩ ли е зам. посланик ...брейй
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли са зле?
132
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Лендровър е легенда, доказан работен кон, със здрав дизелов двигател и ходова част на малък камион.Уазката е едно обикновено ако с умрел бензинов мотор, което едва се справя със собствената си тежест.В лендровъра може да сипеш всякакво гориво от всеки изпречил се на пътя ви камион, трактор, нафтова печка, докато след руското ако трябва да върви цистерна с бензин.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да не се окаже, че са като УК БТР-те за украйна
130
4
 
13
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Три четвърти от народа гладува,безработица,никаква промишленост,2 милиона млади хора навън,цели райони се обезлюдявят и обезбългаряват,проституция,мигранти си минават свободно границата с каналджии,а те хукнали по баирите да демонстрират анпийска техника от 40-те години!И всеки ден надуват свирката с някаккви лентички.Докога?Всяка измама има край!Струва ми се,че тази ще е трагична!Ние отворена страна ли ще сме или отново ще строим нови берлински стени!?
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиерът подчерта, че такова дарение се прави за първо път и джиповете току що са били свалени от въоръжение на британската армия. Не като друг път, да са свалени от въоръжение 1945.
128
1
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тоя *** ББ нагледнш показа, какво е да се продадеш евтино. С този свой жест /да подкрепи Камерън в прецакването на емигрантите -разбирай и българите в това число от социалните придобивки/ издигна Ибрикчийте до ново невиждано до момента ниво. Да ти подарят стари джипове, с десен волан и скъпи резервни части - Т ПАНАР. Може би ще е добре да си ги закупи за ИПОН и там да оценява всекви жестове.
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аве тикво ако приемемче България сме едно голямо семеиство и повечето му членове живеят в голяма бедност ти откъде ги имаш тези пари иликато някои непрокопсаник взимаш пари на заем харчиш като за последно а после ни лук ял ни лук мирисал другите да връщат огромният заем поколения напред как не те е срам да правиш такива изказвания
126
2
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 7 години
СЕГА СИ РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ДЖИПОВЕТЕ МЕЖДУ ВАС ПОЛИТИЦИТЕ ,ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ СВИКНАЛИ ВСИЧКО НОВО И ХУБАВО ДА Е ЗА ВАС , А И ВИЕ НЕ ПЛАЩАТЕ ГОРИВО ,ВАШЕТО ГОРИВО ГО ПЛАЩАТ СИРОМАСИТЕ-БЪЛГАРИ ДЕТО НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ ,НО ВАС ТОВА НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА ВАЖНОТО Е ДА УДОВОЛИТВОРИТЕ ВАШИЯТ НЕНАСИТЕН АПЕТИТ !
125
4
 
24
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Пак сме прецакани. Само си помислете по какви цени щекупуваме резервни части. Ще си ги платим тези подаръци многократно. Като гледам какви пари искат за ремонта на Миговете, представям си какво ще е.
124
1
 
19
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Пари има! Но авантата е хубаво нещо...
123
9
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Румбо,Само не ми е ясно как може да си ползвал УАЗ и да твърдиш, че е хубав и проходим. Ми той натоварен не може да качи баир бре. Да не говорим, че при нормална употреба (кален не много екстремен черен път) се налага често включване и изключване на двойното предаване. Нали знаеш колко удобно и лесно се прави?Изпитанието в реална употреба за такива автомобили е Азия и Африка. Там са се доказали Ланд Ровер и Тойота Ланд Круизер.
122
2
 
17
 
! Отговори
Stoyan преди 7 години
Де да можеше тоя самолет да падне ...
121
1
 
7
 
! Отговори
Като гледам преди 7 години
Британците май са решили да отбележат културно мероприятие.
120
3
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Удобно се правиш, че не разбираш за какво става дума, което само доказва колко си зле...Изчезни, приключих с тебе.
119
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До ШопАми лесно може да се проверят разстоянията и денивелациите.Заставата беше над Златоград,а районът и от 23-та до 27-а пирамида.Сега там някъде е пропускателния пункт за Гърция.
118
9
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Може и 2000 метра денивелация да ми обявиш, но по нанагорнищата 14-те ти човека не са се возили, а са БУТАЛИ.Това е положението.Ако някъде ми намериш офроуд клип с натоварен УАЗ, ще ти кажа браво.Цялата му фантастична проходимост е в сила когато е празен и с един човек вътре.
117
2
 
12
 
! Отговори
бб преди 7 години
Не,че нямаме пари,ама,що да ги харчим,като можем да ги откраднем!?
116
10
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Защото досега британски генерал още не е успял да изтръгне дръжката на вратата на Лендровър.И то баш пред Главнокомандващия. Затова...