Социалното министерство си остана без луксозни коли

Новият министър спря обществената поръчка за 720 000 лева
Обновена: 26 май 2016 19:26 | 26 май 2016 19:19,
33
Социалното министерство си остана без луксозни коли
Снимка: архив Булфото

Служителите на социалното министерство няма да се сдобият с нови луксозни коли, съобщи "24 часа". Новият социален министър Зорница Русинова е прекратила обществената поръчка, която предвиждаше покупка на 10 коли с конкретно посочени екстри.

Още по темата

Съмнителната поръчка за 720 хиляди лева беше разкрита през март. Основен мотив за отмяната й е свързан с това, което породи най-силно обществено възмущение - излишният лукс.

От обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че в методиката за оценка е предвидено да се оценяват допълнително елементи и функции, които не са необходими за един служебен автомобил.

През март месеец стана ясно, че социалното министерство е отделило стотици хиляди левове за купуване на десет луксозни автомобила. Изискванията за возилата били високи, а на тях отговарят само два модела коли на един производител, показа разследване на "Нова тв".

Новите возила трябваше да заменят онези, които министерството е закупило през 2009-а година. Оказа се, че на зададените критерии отговарят няколко марки, но само два модела отговарят на цената.

Оказва се, че доставчиците са различни, но производителят на двата модела е един и същ. А определените автомобили отговарят на изискванията, защото имат определени екстри, които са описани в поръчката.

Освен че описват определени модели, конкретните параметри говорят и за доста високи изисквания. Моделът задължително трябва да е седан, а мощноста - около 190 конски сили.
 
И още изисквания – колата да е автоматик с 6-степенна скоростна кутия, а цветът трябва да е черен металик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
логично е,министерството на бедните да демонстрира лукс си е подигравка,спомням си Масларова с бентлито и ще си я спомням цял живот.Как един свръхзадоволен човек ще мисли и помага на бедните демонстрирайки лукс,възможности и разкош пред хора които не знаят как да изкарат деня
5
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
За тези хора градски транспорт няма ли?
4
0
 
28
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
БРАВО АКО ГИ КА4И И НА ВЕЛОСИПЕДИ ЩЕ НАПРАВИ МНОГО ДОБРА СТЬПКА В СВОЕТО РАЗВИТИЕ
3
1
 
35
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Браво. Една добра новина. Сега да се ориентират към Грейт Уол местна сглобка и да подпомогнат родната индустрия. Всички правителствени лица може би с изключение на президента и министъра на вътрешните работи трябва да се возят в Грейт Уол. Не че Грейт Уол не са ***- но за принципа. Ако искат мерцедеси и аудита- да докарат техните заводи тука и тогава нека поръчват.
2
0
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Аууууу... горките. Пускам сълза ;(
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно може да са 10 Дачии за 150 хил. лева.(ако са на две-три години, може и на половината.) Браво на жената.