В България няма проблем с бурките, категоричен е Карадайъ

"Законопроектът е опит за внушаване на омраза в нашата родина"
5 юни 2016 22:40,
91
В България няма проблем с бурките, категоричен е Карадайъ
Снимка: Архив Reuters

Никога в България не са се носили бурки и такъв проблем няма. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Добрич в отговор на въпрос за подготвения законопроект за забрана носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места.

Още по темата

Това е пореден опит за внушаване на омраза в нашата родина, каза Карадайъ, цитиран от БТА.

Председателят на ДПС допълни, че законодателството урежда обществени отношения съгласно Закона за нормативните актове и попита каква част от българските граждани носят бурки, за да се види какви отношения се уреждат със законопроекта.

"Частни случаи, няколко души, локализирани в един квартал, дават повод на политически организации пак да внушават омраза в обществото", заяви Карадайъ.

Председателят на ДПС препоръча да се види и статистиката на ООН, като посочи съседна Турция, където по думите му по-малко от половин процент от жените носят бурки, а в България могат да бъдат преброени.

"Има единични случаи и то отсега. Какви обществени отношения уреждаме? Уреждаме въжделенията на едни хора, които единственото нещо, което обичат, е да мразят, каза председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
Колио преди 7 години
То и в република Турция нямаше 90години проблеми с бурките ама като дойде султана на власт вече масово ходят като пингвини.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми щом няма проблем с бурките, махаме ги!
17
1
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Кво да питам, БЕ.....ТО СИ ЛИЧИ ОТ КИЛОМЕТРИ....33!
16
1
 
1
 
! Отговори
за 29.... преди 7 години
Що се семееш....НАИСТИНА ЛИ СИ ПО-***...??!!!!ПРИЗНАЙ СИ ----НЕ Е ГРЯХ!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обиждайте турчина ,бе....УТРЕ , НЕМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА БКП/бсп !!!ШЕ СИ ОСТАНАТ СЪС 9-12% -елеекторат , ЕЙ....!ПОСЛЕ --НЕМА...ОТ КОГО ДА СИ ВАРДИМЕ БАНКИТЕ!!!!Ше почнат едни съкращения.....мани ,мани...!
14
7
 
6
 
! Отговори
ГЕОРГИОС АЛЕКСАНДРУС преди 7 години
В ТУРКИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ГРЪЦКА ПАРТИЯ, ...ПОНЕ 15 МИЛИОНА ТУРЦИ ИМАТ ГРЪЦКА КРЪВ.СКОРО ЩЕ ИМА ГРЪЦКА ПАРТИЯ В ТУРКАСТАН.
13
1
 
10
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Проблемите най-добре се решават превантивно.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре да са забранени тези неща защото като цяло мюсюлманското общество изглежда върви назад.Десетки държави които преди можеха да се нарекат светски сега се радикализираха.Иран,Афганистан,Ирак,Либия (няма да споменавам Турция за да не засегна някои неподходящи хора които изглежда следят и цензурират дори и в реалният живот). Та може би затова така с тая забрана на бурките.Нещата винаги се случват така-бурки,джамии,ислямизъм.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...ИМА , ИМА ...20!!!!ТИ -например....!
10
7
 
2
 
! Отговори
българомохамеданин преди 7 години
АБЕ , ДАВАЙТЕ ДА РАЗТЕГАМЕ ЛОКУМИ ЗА "БУРКИТЕ-----щото така е най-лесно и безопасно!!АБЕ , МОЖЕ И "РЕФЕРЕНДУМ "---да си насрочиме....ха,ха,хаааааааааааааИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ....??!!!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох и тия бивши комунисти и ДС агенти са ми писнали, чудя се турците как може да гласуват за тях, като се оказа че всичките са били яки активисти през възродителния процес
8
0
 
11
 
! Отговори
???? преди 7 години
Та нали по БНТ ги даваха в Пловдив , в ромската махала че носят Бурки от ромки с пари платени от Саудитска Арабия чрез Турция , та нали ЦАЦАРОВ се Изказа .Толкова малко ли Помнят от ДПС , като кокошките ?
7
7
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
отговорът ми беше до 4. В момента треперя. Разярен съм. Ако знам кой си намирам те и ти дупча челото.
6
4
 
6
 
! Отговори
ПРАВ Е КАРАДАЙЪ.... преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ---НЕМА ПРОБЛЕМ С БУРКИТЕ ...!!ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИТЕ Е СЪС ----ПОЛИТИЦИТЕ И ..."СОЦ--КАЛАМБУРКИТЕ".....!
5
2
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Винаги става така. ДПС говорят за "права и свободи" на малцинствата и пак хора на ДПС се правят на уж "националисти" и се карат с уж "турците". По този начин ДПС набира сила. За това се появи и Атака. Но плочата се изтърка. Хем е светски Карадайъ, хем бг-мюсюлманите не носели бурки ама щели да се обидят. Изобщо той освен, че е зле с българския зле е и с мисленето.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законът е не защото има проблеми с бурките, а за да няма за в бъдеще.Ние с българските турци се разбираме, но се страхуваме от пришълците от Близкия изток и Африка, скакви намерения идват те, кой ги е надъхал в джамиите и с какво. За какво идват, като са пакистанци, бангладежци и т.н.? В тези страни няма война? Страхуваме се от платената любов към исляма.
3
1
 
4
 
! Отговори
BG преди 7 години
България е над всичко! Продавам смолянски картофи 0.80 лв с отсъпка за бат Бойко.
2
1
 
12
 
! Отговори
Виена преди 7 години
Вий нямате проблеми с Турците а имате със черните печки. (Нинджите) от Пазарджик
1
9
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
пишещите долу са *** на ДПС. Целта е да покажат ДПС като турска или ислямистка партия а те са "патриоти". А всъщност ДПС си е платена от Москва както и тролящите под мен.